ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Μανού δεν βγήκε από το σπίτι μετά την Μπολόνια!"

"Ο Μανού δεν βγήκε από το σπίτι μετά την Μπολόνια!"

Ο τεράστιος Μανού Τζινόμπιλι δίνει τις τελευταίες παραστάσεις του με την Αργεντινή και ο Πέπε Σάντσεθ θυμήθηκε την εποχή που ο γκαρντ των Spurs δεν βγήκε από το σπίτι του για μια εβδομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό (VIDEO)!

Το 2001 η Κίντερ Μπολόνια κατέκτησε τη δεύτερη Ευρωλίγκα της ιστορίας της κόντρα στην Τάου Κεράμικα, στη χρονιά της διάσπασης του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στη μοναδική φορά που είχαμε σειρά τελικών.

Οι Ιταλοί πανηγύρισαν τον τίτλο με 3-2 νίκες στη σειρά με τους Βάσκους ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι έδειξε ότι τον... περίμενε μια τεράστια καριέρα!

Έναν χρόνο αργότερα, μέσα στο σπίτι της και παρά τις παλινωδίες, η ιταλική ομάδα ήταν και πάλι το φαβορί. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός, με ρεσιτάλ του Μποντιρόγκα (26π.), μεγάλο παιχνίδι από τους Αλβέρτη (13π.), Μίντλετον (10π.), Κουτλουάι (17π.) και παίκτη-κλειδί τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (12π., 5ριμπ.) νίκησε με 89-83 ανήμερα του Πάσχα κι έγραψε ιστορία. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πολλά πράγματα για τα οποία καμαρώνει στην καριέρα του. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα κατορθώματά του!

Τα χρόνια πέρασαν, ο μεγάλος Αργεντινός έκλεισε τα 39 του χρόνια στις 28 Ιουλίου, έχει προσθέσει τέσσερα δαχτυλίδια ΝΒΑ στο βιογραφικό του και πλέον δίνει τις τελευταίες παραστάσεις με την "αλμπισελέστε" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

"Ο Μανού δεν βγήκε από το σπίτι μετά την Μπολόνια!"

"Είναι μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις για τον αθλητισμό της Αργεντινής! Ο Τζινόμπιλι είναι σύμβολο για εμάς. Καλωσήλθες Μανού! Απόλαυσέ του" ανέφερε ο ομοσπονδιακός κόουτς των "γκαούτσος", Σέρχιο Ερνάντες, στην είδηση της επιστροφής του γκαρντ των Spurs για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Αθήνα (χρυσό μετάλλιο), το Πεκίνο (χάλκινο μετάλλιο) και το Λονδίνο.

Το εφετινό καλοκαίρι είναι το τελευταίο του Τζινόμπιλι με την εθνική Αργεντινής και το ESPN δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στους "γκαούτσος" με τίτλο " Καλωσήλθατε στην μπασκετική οικογένεια του Μανού " . Ο αρθρογράφος Zach Lowe προσπαθεί να... εξηγήσει τι συμβαίνει με τους Αργεντινούς και τη "χρυσή" γενιά των Σκόλα, Νοτσιόνι, Τζινόμπιλι, Ντελφίνο που επιστρέφει ΠΑΝΤΑ έπειτα από κάποια αποτυχία!

Ο πρόλογος είναι ενδεικτικός: "Τέσσερα χρόνια πριν στο Λονδίνο, οι παίκτες της Αργεντινής κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια και σκούπιζαν τα δάκρυά τους έπειτα από την ήττα από τη Ρωσία, για το χάλκινο μετάλλιο. Οι δυο κορυφαίοι παίκτες της χώρας, ο Σκόλα και ο Μανού, μάζεψαν τους υπόλοιπους και τους τους εξήγησαν πώς έχουν τα πράγματα. « Προτιμώ να χάνω μαζί σας, από το να κερδίζω μαζί με οποιονδήποτε άλλον!» εξήγησε ο δακρυσμένος Τζινόμπιλι προς τους συμπαίκτες του". Είπατε τίποτα;

Στη συνέχεια του αφιερώματος, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού (2001-02), Πέπε Σάντσεθ, μίλησε για τη βραδιά της Μπολόνια. Τότε που η Κίντερ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί ωστόσο οι "πράσινοι" πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Palamalaguti. "Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Τζινόμπιλι το 2002 στον τελικό της Ευρωλίγκας και ο Μανού δεν βγήκε από το σπίτι του για μια εβδομάδα!" θυμήθηκε ο Σάντσεθ για τον συμπατριώτη του.

"Ο Μανού δεν βγήκε από το σπίτι μετά την Μπολόνια!"

"Όλα αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα αποτελέσματα" εξηγεί ο γκαρντ των San Antonio Spurs.

Μανού Τζινόμπιλι Full Highlights vs Παναθηναϊκός (Euroleague Final 2002) - 27 πόντοι

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ