ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γόντικας επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος

Ο Γόντικας επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος

Ο Κωστής Γόντικας επέστρεψε στην Ελλάδα, με σκοπό να δώσει το "παρών" στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το Sport24.gr καταγράφει την πορεία του 22χρονου φόργουορντ/σέντερ, που έχει έντονο "πράσινο" παρελθόν.

Μετά από μία τετραετία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Κωστής Γόντικας επιστρέφει στα... πάτρια εδάφη για να συμμετάσχει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, κι ως εκ τούτου να κυνηγήσει το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας. Όχι στο άθλημα στο οποίο διέπρεψε ο πατέρας του πριν από δύο δεκαετίες (βλ. βόλεϊ), αλλά στο μπάσκετ. Εκεί όπου έχει φροντίσει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του την τελευταία πενταετία, φιλοδοξώντας πλέον να αφήσει το στίγμα του (και) σε επαγγελματικό επίπεδο.

Παρεμπιπτόντως, ο Δημήτρης Γόντικας (πατέρας του Κωστή) υπήρξε -στα νιάτα του- εκ των κορυφαίων παικτών της χώρας στο βόλεϊ, όντας μάλιστα μέλος της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Γάνδης, το 1987.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο... διάδοχος, ο 22χρονος φόργουορντ/σέντερ φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στα... νιάτα του, πριν ακολουθήσουν αυτές των μικρών εθνικών ομάδων και του NYU, με το οποίο ξεχώρισε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε τέτοιο σημείο που κατάφερε να προσθέσει στο βιογραφικό του μια ιστορική πρωτιά, αφού έγινε ο πρώτος "ξένος" στην ιστορία των Violets που "σπάει" το φράγμα των 1.000 πόντων στην κολεγιακή του καριέρα . Κάπως έτσι ο αγώνας που έδωσε η ομάδα του τον Φεβρουάριο απέναντι στο Carnegie Mellon απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, με τον ίδιο να τα καταφέρνει εξαιρετική.

Ο Γόντικας επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος

Παρεμπιπτόντως, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Της πρώτης ομάδας πάντα, γιατί με την εφηβική τα έχει καταφέρει εξαιρετικά στο παρελθόν. Παρένθεση. Γι αυτά θα τα πούμε αναλυτικότερα παρακάτω. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Γόντικας επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος

Ε και; Εκείνος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πήρε εμπειρίες και εικόνες από τον επαγγελματικό τρόπο δουλειάς σε αυτό το επίπεδο και μερικούς μήνες αργότερα κατακτούσε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος με την εφηβική ομάδα των "πρασίνων". Τον Μάιο του 2012, στην Καβάλα, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου εκτόπιζε τον Ίκαρο Καλλιθέας (του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, μεταξύ άλλων) και τον Μαντουλίδη (του Διαμαντή Σλαφτσάκη, μεταξύ άλλων) για να φτάσει στην κορυφή της Ελλάδας.

Ποιοι αποτέλεσαν τα στηρίγματα εκείνης της επιτυχίας -πέραν του ιδίου; Ο Φώτης Ζούμπος (MVP του Πανελληνίου Εφήβων, νυν παίκτης του Πανελευσινιακού), ο Γιάννης Καραμαλέγκος (γκαρντ του Αρκαδικού), ο Γιώργος Δρακόπουλος (γκαρντ του Άρη Πετρούπολης) κι ο Γιάννης Δημακόπουλος (σέντερ του UC Irvine).

Ο Γόντικας επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος

Η πορεία του στο NYU ήταν η αναμενόμενη, το κολεγιακό βιογραφικό του γέμισε με καλές εμφανίσεις και πλέον ήρθε η ώρα του επαναπατρισμού. Για χάρη του Παναθηναϊκού σε πρώτη φάση, όπου θα υπογράψει συμβόλαιο εφόσον πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ειδάλλως, θα αναζητήσει αλλού (εντός των συνόρων) το μέλλον του, με τον Κολοσσό να είναι εκ των ενδιαφερόμενων ομάδων για τα μάτια του 22χρονου φόργουορντ/σέντερ.

Οι αριθμοί του στο NYU

Σεζόν Αγώνες Πόντοι Ριμπάουντ Κοψίματα
2012-'13 21 3.1 1.3 0.1
2013-'14 26 12.5 6 0.8
2014-'15 28 12.5 7.3 1.6
2015-'16 27 15.7 6.9 2.1
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ