ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O "γίγαντας" Γιώργος Παπαγιάννης

O "γίγαντας" Γιώργος Παπαγιάννης

Στα 17 του χρόνια έχει ύψος 2.17μ., είναι ήδη γνωστός στις ΗΠΑ και έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Γιώργο Παπαγιάννη με τη βοήθεια και του Μάνου Μανουσέλη

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις νεαρές ηλικίες, αποκτώντας πλέον και τον πανύψηλο Γιώργο Παπαγιάννη, όπως σας είχαμε ενημερώσει προ 10ημέρου.

Οι "πράσινοι" συνεχίζουν να επενδύουν στο μέλλον, θέλοντας να δημιουργήσουν μία ομάδα η οποία για πολλά χρόνια θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο 17χρονος σέντερ, ύψους 2.17μ. είναι ένα τεράστιο "project" του ελληνικού μπάσκετ που αναμένεται να αφήσει εποχή.

Γιος του Κανέλλου Παπαγιάννη (2.05μ. ο πατέρας), δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, από τη στιγμή μάλιστα που είχε και τα γονίδια να γίνει πανύψηλος. Κι έγινε, παίζοντας από μικρή ηλικία μπάσκετ.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1997 στο Μαρούσι κι άρχισε να παίζει μπάσκετ στα Μέγαρα. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε από τα παιδιά της ηλικίας του λόγω του ύψους του αλλά και της επαφής του με το καλάθι.

Πέρασε από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έμεινε για πολύ και επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν το Περιστέρι στο οποίο κατάφερε έστω κι αν δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να γίνει ευρύτερα γνωστός.

Στο παρελθόν βρέθηκε και στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το "φλερτ" που υπήρξε τον Ιούνιο του 2012 δεν είχε συνέχεια, ενώ είναι σημαντικό ότι έχει λάβει μέρος σε διεθνή τουρνουά, όπως το Jordan Brand International.

Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι είχε προσφορά για να συνεχίσει την καριέρα του από 17 κολέγια, όπως το Connecticut, το Ohio State, το Penn State, το Villanova, το Temple, το Kentucky, το Maryland, το Pittsburgh και το Kansas.

Τα στοιχεία στο παιχνίδι του

Για την ηλικία του είναι εξαιρετικός και φυσικά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σε σετ παιχνίδι, παίζει μισό μέτρο πάνω από τη στεφάνη, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του. Οι ειδικοί λένε ότι όταν μεγαλώσει θα μπορεί να σουτάρει καλά και από το τρίποντο, λόγω και της αντίληψης που έχει στο παιχνίδι του. Το μπασκετικό του IQ είναι αξιοζήλευτο και πολύ εύκολα μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες εφόσον βελτιώσει τις πάσες του. Βλέπει γήπεδο, είναι γρήγορος τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, όχι όμως και στα πλάγια βήματα.

Ανάμεσα σε παίκτες γεννημένους το 1997, ήταν το νούμερο 1 σε αξιολόγηση, ενώ τα ξένα ΜΜΕ τον συνέκριναν έστω και με επιφύλαξη με το θαύμα της φύσης, Άρβιντας Σαμπόνις.

Το ντεμπούτο του στη Basket League ΟΠΑΠ

Στις 5 Ιανουαρίου του 2012, σε ηλικία 14 ετών, έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα του Περιστερίου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης του έδωσε την ευκαιρία και μάλιστα ντεμπούταρε κόντρα στην νυν ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

Τότε ο Παπαγιάννης πέρασε στο παρκέ για 4 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν είχε επιχειρήσει προσπάθεια, όντας τρακαρισμένος αλλά μάζεψε ένα ριμπάουντ και υπέπεσε σε ένα λάθος. Έγινε έτσι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Basket League ΟΠΑΠ.

Η εμπειρία με τις Εθνικές

Είναι μέλος της Εθνικής Παίδων με την οποία κι έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 στην Ουκρανία. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Ελλάδα είχε επιβληθεί της Ιταλίας και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τον Έλληνα πολλά υποσχόμενο σέντερ να ψηφίζεται στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

O "γίγαντας" Γιώργος Παπαγιάννης

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε και το 2012, όταν η Ελλάδα τερμάτισε στην 9η θέση του τουρνουά. Ωστόσο, το άστρο του έλαμψε καθώς αναδείχθηκε καλύτερος μπλοκέρ έχοντας κατά μ.ό. 2,4 τάπες στα 8 παιχνίδια σε κάτι παραπάνω από 18 λεπτά συμμετοχής. Επίσης είχε 5,3 πόντους και 5 ριμπάουντ.

O "γίγαντας" Γιώργος Παπαγιάννης

Ο 16χρονος σέντερ της εθνικής Παίδων έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση και ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του με μέσο όρο πόντων 14,3 πόντους και 10,4 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύψους 2.15μ. είχε και 2,3 τάπες σε κάθε παιχνίδι, καθώς οι αντίπαλοι του δεινοπάθησαν απέναντι του.

Μανουσέλης: "Το μέλλον του ανήκει"

Ο Μάνος Μανουσέλης δούλεψε στο παρελθόν με τον Έλληνα σέντερ στην εθνική Παίδων κι έχει την καλύτερη άποψη για τον νεαρό άσο.

"Είναι πολύ ταλαντούχος κι έχει εξαιρετική νοοτροπία. Δουλεύει σκληρά και φυσικά είναι χαρισματικός στα φυσικά του προσόντα. Είναι παίκτης που μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ με τα φυσικά προσόντα που έχει.

Έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ψηλό παίκτη. Επίσης διαθέτει έφεση στο μπλοκ. Το μέλλον του ανήκει. Πιστεύω ότι αν είναι υγιής και επειδή έχει εξαιρετική νοοτροπία ως άνθρωπος θα αφήσει εποχή", σχολίασε ο Μάνος Μανουσέλης και συνέχισε:

"Ο Γιώργος είναι συνειδητοποιημένο παιδί και γνωρίζει ότι το επίπεδο της προπόνησης είναι πολύ υψηλότερο σε μία ομάδα της κλάσης του Παναθηναϊκού. Δεν θα είχε να κερδίσει κάτι περισσότερο στο high school την ερχόμενη σεζόν. Από εκεί κι έπειτα θα αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει του χρόνου. Είναι δεδομένο ότι θα τον θέλουν πολλές κολεγιακές ομάδες, ενώ έχει όλα τα εχέγγυα για να επιλεγεί και στο ΝΒΑ".

Διαβάστε το αφιέρωμα του Παναθηναϊκού στον Μιχάλη Λούντζη και την ελληνοποίηση που επιχειρούν οι "πράσινοι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ