ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο δυναμίτης Σάτο στον ΠΑΟ

Ο δυναμίτης Σάτο στον ΠΑΟ
ΣΑΤΟ INTIME SPORTS

Ο Σάτο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και η απόκτηση του Αφρικανού φόργουορντ-δυναμίτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων (vid)

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Ρομέιν Σάτο από τον Παναθηναϊκό, αφού πλέον μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Έτσι, το "τριφύλλι" κέρδισε τη μάχη με Ολυμπιακό και Ρεάλ που επίσης ήθελαν τον παίκτη και ισχυροποιήθηκε σημαντικά στη θέση "3".

Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει και οριστικό τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Ρούντι Φερνάντεθ να έρχεται στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός άσος αναμένεται να συνεχίσει στο ΝΒΑ γεγονός που ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να στραφεί σε άλλη λύση.

Οι συζητήσεις με τον μάνατζερ του Σάτο προχώρησαν ικανοποιητικά κι έτσι θα φορέσει τη φανέλα των Πρωταθητών, επιχειρώντας κι αυτός να βάλει το λιθαράκι του στη συνέχιση της δυναστείας, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα ιταλικά ΜΜΕ. Η συμφωνία θα αγγίξει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, για συμβόλαιο τριών ετών.

Όπως έγραφε και η ισπανική "Marca", ο Σάτο είπε όχι στη Ρεάλ και πάει στον Παναθηναϊκό

Μαύρο διαμάντι-δυναμίτης

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα "prasinanea.gr" πραγματοποίησε αφιέρωμα στον νεοαποκτηθέντα αθλητή, το οποίο ανέφερε: Μπορεί να γεννήθηκε σε μία ήπειρο όπου γενικότερα το μπάσκετ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, όμως αποδείχτηκε ότι ήταν προαποφασισμένο ο Ρομέιν Σάτο να ασχοληθεί με το μπάσκετ

Από μικρή σχετικά ηλικία έγινε γνωστός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αφού στην πρώτη του χρονιά επί Αμερικανικού εδάφους αγωνιζόμενος σε μια μικρή συνοικιακή ομάδα έκλεισε τη σεζόν με 26,4 πόντους μ.ο. Αυτή του η επίδοση του άνοιξε τις πόρτες του κολεγιακού Πρωταθλήματος. Ο Σάτο για τέσσερα χρόνια φορά την εμφάνιση του Εξέβιερ και με την απόδοσή του κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επιλέγουν στο Νο. 52 του Ντραφτ και για τρία χρόνια φορά τη φανέλα τους χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι. Το καλοκαίρι του 2005 παίρνει μια απόφαση που του αλλάζει για πάντα την καριέρα. Ο Σάτο έρχεται στην Ευρώπη για χάρη της Γέσι. Οι επιδόσεις του στην Α2 της Ιταλίας είναι εξαιρετικές και έτσι το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει στην ACB με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Εκεί παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε μόνο για τα πλέι οφ δεν είχε το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε".

Παρ' όλα αυτά, βρίσκει πολύ γρήγορα την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Η Σιένα τον αποκτά και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μετατρέπεται σε έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ της Ευρώπης.

Αυτός είναι ο Ρομέιν Σάτο Γκουσεάγκμπα

Το πλήρες όνομά του είναι Ρομέιν Σάτο Γκουεσάγκμπα. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας αφού έχει άλλα τρία αδέρφια. Τα πρώτα του ουσιαστικά μπασκετικά βήματα τα έκανε στις Η.Π.Α όπου έμενε στο σπίτι του Τομ Τόμσον που ήταν βοηθός προπονητή στην τοπική ομάδα. Είναι παντρεμένος με την Κριστίνα και έχουν ένα γιο τριών ετών τον Ράμσεϊ.

Παρότι μπασκετμπολίστας τού αρέσει το ποδόσφαιρο με τον Αντρέα Πίρλο να αποτελεί τον αγαπημένο του παίκτη. Σε ότι αφορά τους μπασκετμπολίστες τα ινδάλματά του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Τιμ Ντάνκαν.

Στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει ταινίες. Το "Rush Hour" είναι η αγαπημένη του. Παράλληλα, αρέσκεται στο να διαβάζει τη Βίβλο και να περνά όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες με την οικογένειά του και ειδικότερα με τον γιο του που είναι και η μεγάλη αδυναμία του.

Δείτε βίντεο με τον Αφρικανό φόργουορντ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ