ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντένμον: "Δεν νιώθω την παραμικρή πίεση"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Ντένμον μίλησε στο Sport24.gr στο περιθώριο της "πρώτης" του Παναθηναϊκού Superfoods, εστιάζοντας σε δύο πράγματα: τη διαχείριση της πίεσης και την πεποίθηση πως θα δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ο Μάρκους Ντένμον έχει μπροστά του μια ευκαιρία ζωής, δεδομένου ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στα παρκέ της EuroLeague. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods άφησε την Τουρκία μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων εμφανίσεων με τη φανέλα της Μπουγιουκσεχίρ και της Γκαζιαντέπ, κι είναι έτοιμος να επωμιστεί τον ρόλο του βασικού "δυαριού" στη σύνθεση της νέας του ομάδας.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη (επί της ουσίας) του Μάικ Τζέιμς, ή να τον χρίσει διάδοχο του Τζέιμς Φελντέιν. Η ταμπέλα που θα τον συνοδεύει πάντως, μικρή σημασία έχει δεδομένου ότι στην πράξη αυτό που θα μετρήσει, θα είναι να κάνει σωστά αυτό που θα του ζητηθεί. Το οποίο κατά βάση θα αφορά στην εκτέλεση. Κατά τη διάρκεια της "πρώτης" του "τριφυλλιού", ο 27χρονος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr, εξηγώντας πως η πίεση δεν υπάρχει στο μυαλό του.

" Δεν νιώθω την παραμικρή πίεση. Αισθάνομαι έτοιμος και κατάλληλα προετοιμασμένος για τη νέα πρόκληση της καριέρας μου, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Θέλω να δουλέψω σκληρά φέτος, έχω ήδη δουλέψει πολύ μόνος μου στις ΗΠΑ. Δεν νιώθω κάποιου είδους πίεση για αυτά που θα έρθουν", ανέφερε αρχικά ο Μάρκους Ντένμον πριν σταθεί σε κάτι σημαντικό -κατά τον ίδιο: " Αντιλαμβάνομαι ότι το να παίζεις για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό συνεπάγεται μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις. Έχουμε όλοι τους ίδιους στόχους και τις ίδιες φιλοδοξίες εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να παρουσιάσουμε στο παρκέ αυτό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής".

Όταν δε ρωτήθηκε αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι προκάτοχοί του, μα πολύ περισσότερο τι προσέφερε και τι ρόλο είχε πέρσι ο Μάικ Τζέιμς, έσπευσε να εξηγήσει πως " έχω ακούσει κάποια πράγματα, ξέρω ποιος είναι ο Μάικ Τζέιμς και τι έκανε εδώ", για να προσθέσει: " Είμαι τυχερός γιατί έχω πολύ υψηλού επιπέδου συμπαίκτες, κι όλη η πίεση θα διαχέεται εντός της ομάδας, δεν θα την επωμίζεται μόνο ένας. Όπως είπα, είναι μια νέα χρονιά κι εγώ έχω αλλάξει ως παίκτης τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβάνομαι καλύτερα το παιχνίδι, τον ρόλο μου και αυτά που πρέπει να κάνω. Μην κάνουμε συγκρίσεις με πέρσι όμως, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας".

Μέσα σε αυτά που πρέπει να κάνει (sic) είναι να νικήσει τον Ολυμπιακό. Πολλάκις. Παρότι μετράει λίγες μόλις ημέρες στην Ελλάδα, ο Μάρκους Ντένμον έδειξε να γνωρίζει τι και πως. Εντάξει, όχι σε απόλυτο βαθμό, αλλά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ενήμερος για την αντιπαλότητα που υπάρχει και τη σημασία αυτών των αγώνων, όπως παραδέχθηκε: " Ξέρω τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια, είναι ένας αντίπαλος που "μετράει" περισσότερο στην ομάδα σε σχέση με τους άλλους. Γνωρίζω την αντιπαλότητα που υπάρχει και είμαι ανυπόμονος για αυτά τα παιχνίδια. Θέλω να είμαι σε θέση να βοηθήσω σημαντικά την ομάδα και να προσφέρω πολλά".

Κι αφού είπε τα... σημαντικά, ήρθε η ώρα για μια προβοκατόρικη ερώτηση. Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ στο ρόστερ του "τριφυλλιού"; (γελάει) "Θα τα πούμε τον Ιούνιο", σημείωσε αρχικά για να κλείσει επισημαίνοντας πως " μέχρι τότε δεν βάζουμε τέτοια πράγματα στο μυαλό μας. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κι είναι διαφορετικό να σουτάρεις στην προπόνηση, σε εσωτερικά στοιχήματα με τους συμπαίκτες σου, κι άλλο στον αγώνα όπου υπάρχει πίεση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ