ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέλσον: "Άλλαξε ο ρόλος μου"

Νέλσον: "Άλλαξε ο ρόλος μου"
STOLISVAGGELIS

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μίλησε στο Sport24.gr για τη δεύτερη νίκη επί του ΠΑΟΚ, για να σταθεί στο νέο ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό. Ρόλος που του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οι δύο πρώτοι ημιτελικοί της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ είχαν παρόμοια εξέλιξη. Δηλαδή ντέρμπι μέχρι το 28ο λεπτό κι έκτοτε "πράσινη" υπεροχή. Προχθές (26/5) ήταν ο Αντώνης Φώτσης αυτό που έκανε τη διαφορά. Σήμερα (28/5) ο Λευτέρης Μποχωρίδης, χάρη στα τρία σερί τρίποντα που πέτυχε μέσα σε διάστημα δύο λεπτών .

Προσπαθώντας να εξηγήσει τις αιτίες και την αφορμή του ξεσπάσματος της ομάδας του, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είπε πως " νομίζω ότι αυτόματα ανεβάζουμε την ένταση και πιέζουμε περισσότερο τον αντίπαλο", για να συνεχίσει μιλώντας στο Sport24.gr: " Ξεκινήσαμε καλύτερα και πήραμε νωρίς το προβάδισμα, αλλά χαλαρώσαμε και επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει στο σκορ. Έτσι, έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω στο τρίτο δεκάλεπτο για να εδραιωθούμε μπροστά. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και βρήκαμε ελεύθερα σουτ".

Η ερώτηση που ακολούθησε φυσιολογική. Γιατί χαλαρώσατε όταν φτάσατε στο +13 (32-19) στο 14ο λεπτό; " Ίσως νομίσαμε πως ο ΠΑΟΚ θα τα παρατήσει, αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, που έχει μάθει να παλεύει. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να παίξεις για μεγαλύτερο διάστημα καλά και να καθαρίσεις το παιχνίδι", απάντησε πριν αναφερθεί στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Αυτό της Πυλαίας.

" Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους. Θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας σε εχθρικό περιβάλλον. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε", είπε για να αναφέρει ως στοιχείο που θα φέρει το "διπλό" την άμυνα, από την οποία " όλα ξεκινούν για εμάς. Πρέπει να υποχρεώσουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σουτάρουν υπό κακές προϋποθέσεις και να τους κάνουμε να νιώσουν άβολα γενικότερα. Από εκεί θα βρούμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα, αν παίξουμε καλή άμυνα".

Όταν ρωτήθηκε για το διάστημα του ενός περίπου μήνα που δουλεύει με τον Σωτήρη Μανωλόπουλου στη θέση του πρώτου προπονητή, επεσήμανε πως " μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Έχουμε διαφορετικό στυλ γιατί βγάζουμε μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα, επιδιώκουμε να σκοράρουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Διαφοροποίησε τους ρόλους κάποιων παικτών και αυτό ήταν προς όφελός μας. Όλα αυτά μας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση".

Μέσα στους "διαφορετικούς ρόλους" όμως εντάσσεται και ο δικός του, που τον θέλει να βρίσκεται όλο και πιο συχνά κοντά στο καλάθι: " Είναι κάτι που έκανα για χρόνια. Απλά τώρα το κάνω πιο συχνά με βάση τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες άμυνες. Στην αρχή της χρονιάς δυσκολεύτηκα κάπως, αλλά τώρα βρίσκω τρόπο να δημιουργώ για την ομάδα. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματα που έχω. Είτε θα σκοράρω, είτε θα δώσω πάσα στον ελεύθερο παίκτη. Μέχρι τώρα αυτό το πλάνο λειτουργεί".

Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός γκαρντ πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, μαζί με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Λευτέρη Μποχωρίδη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ