ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπουρούσης, ο πέμπτος που παίζει στους τρεις

Μπουρούσης, ο πέμπτος που παίζει στους τρεις
STOLISVAGGELIS

Ο Γιάννης Μπουρούσης διαδέχθηκε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη κι έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία που θα έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάννη Μπουρούση από τον Παναθηναϊκό ισχυροποιεί σε μείζονα βαθμό το "τριφύλλι". Πέρα από την ουσία του πράγματος, υπάρχει όμως κάτι ακόμη που έχει ενδιαφέρον: το γεγονός ότι ο 33χρονος σέντερ μεγαλώνει τη λίστα των παικτών που στην καριέρα τους έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Μία λίστα που σιγά σιγά αρχίζει να πυκνώνει αφού πέρσι προστέθηκε το όνομα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την "Ένωση". Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο πρώτος που κατάφερε να φορέσει τις τρεις φανέλες στη διάρκεια της καριέρας του ήταν ξένος.

Ο λόγος για τον Άριαν Κόμαζετς. Ο Κροάτης σουτέρ αγωνίστηκε πρώτα στον Παναθηναϊκό (1992-'93), στη συνέχεια στον Ολυμπιακό (1998-'99) για να ολοκληρώσει την εν Ελλάδι θητεία του στην ΑΕΚ, αγωνιζόμενος στην αρχή της σεζόν στην ομάδα που κατέκτησε εν συνεχεία το πρωτάθλημα.

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το "τρία στα τρία" ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο "Παπ" ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, συνέχισε στον Παναθηναϊκό και ολοκλήρωσε την πορεία του στην ΑΕΚ, τη χρονιά που αγωνίστηκε στο κλειστό των Πατησίων. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος είναι κι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει Triple Crown με δύο διαφορετικές ομάδες: το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό.

Ο τρίτος της λίστας είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που ξεκίνησε ως έφηβος από τον Παναθηναϊκό, συνέχισε στην ΑΕΚ του Φώτη Κατσικάρη το 2003 και ολοκλήρωσε την "τριπλέτα" αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό από το 2009 ως το 2012.

Σε ό,τι αφορά τους προπονητές μόνο ένας έχει περάσει και από τους τρεις πάγκους στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (γιατί υπάρχουν και οι παλαιοί Αναστασάτος και Μουρούζης). Ο λόγος για τον Λευτέρη Σούμποτιτς που πέρασε πρώτα από την ΑΕΚ, μετά από τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία από τον Ολυμπιακό. Ο "Πίξι", μάλιστα, είναι ο μοναδικός που έχει κάνει το "πέντε στα πέντε" αν βάλουμε στην εξίσωση και τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από τις τρεις αθηναϊκές έχει προπονήσει ακόμη τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ