ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μποχωρίδης vs Λεκαβίτσιους, τρία χρόνια πριν...

Μποχωρίδης vs Λεκαβίτσιους, τρία χρόνια πριν...

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα συναντήσει στην Αθήνα -μεταξύ άλλων- τον Λευτέρη Μποχωρίδη, έναν παίκτη που έχει αντιμετωπίσει (δις) ως αντίπαλο με τις μικρές εθνικές ομάδες. Τι έκαναν στην προσωπική τους μονομαχία (VIDEO).

Η ατυχία των "άσων" χτύπησε ξανά τον Παναθηναϊκό Superfoods, για τέταρτη σερί χρονιά, με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να είναι ο άτυχος αυτή τη φορά . Ο 24χρονος πλεϊμέικερ τραυματίστηκε στο φιλικό της Λιθουανίας με την Ισλανδία και ετοιμάζει (άρον άρον) βαλίτσες για την Αθήνα , προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στα μέρη μας και να πιάσει δουλειά (αποκατάστασης) υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείου των "πρασίνων".

Στο ΟΑΚΑ θα συναντήσει τους νέους του συμπαίκτες, με τους περισσότερους εκ των οποίων έχει υπάρξει αντίπαλος στην EuroLeague τα τελευταία χρόνια. Με έναν όμως, έχει τεθεί αντιμέτωπος σε μία ακόμη διοργάνωση, το EuroBasket U20 της Κρήτης το 2014. Ο λόγος για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, που είναι ίδια... σειρά (1994) με τον νεοαποκτηθέντα -και καθόλα άτυχο- πλεϊμέικερ. Οι δυο τους είχαν μονομαχήσει δις πριν από τρία χρόνια, με τη Λιθουανία να κερδίζει αμφότερες αναμετρήσεις, αλλά τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κερδίζει την προσωπική μονομαχία με τον νέο του συμπαίκτη.

Η "Λιέτουβα" είχε επικρατήσει της ελληνικής ομάδας σε ομίλους (73-65) και αγώνα κατάταξης για την πέμπτη θέση (77-73), σε μία διοργάνωση που η "γαλανόλευκη" είχε πολλά προβλήματα απουσιών -με κυριότερα αυτά των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο "κάπτεν" της Ελλάδας ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ στις δύο αναμετρήσεις, με τον προσωπικό του αντίπαλο να περιορίζεται περισσότερο σε οργανωτικά καθήκοντα σε εκείνα τα παιχνίδια. Αναλυτικά:

Ελλάδα - Λιθουανία 65-73

Λευτέρης Μποχωρίδης: 20 πόντοι με 3/11 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ (1+2), 4 ασίστ, 6 λάθη σε 38'.

Λούκας Λεκαβίτσιους: 3 πόντοι με 0/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ (4+0), 1 ασίστ, 4 λάθη σε 15'.

Ελλάδα - Λιθουανία 73-77

Λευτέρης Μποχωρίδης: 10 πόντοι με 2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ (2+0), 3 ασίστ, 6 λάθη σε 37'.

Λούκας Λεκαβίτσιους: 6 πόντοι με 0/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ (2+0), 3 ασίστ, 4 λάθη σε 23'.

Δείτε τα highlights του αγώνα κατάταξης για την πέμπτη θέση

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ