ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπετσίροβιτς: "Τι θα κάνεις με τον Ολυμπιακό;"

Μπετσίροβιτς: "Τι θα κάνεις με τον Ολυμπιακό;"

Ο Μέμι Μπετσίροβιτς μιλάει στο Sport24.gr για τον κόουτς Σάνι, εξήγησε τους λόγους που ο γιος του θα γίνει σπουδαίος προπονητής και μιλάει για τους περήφανους Έλληνες που θα ξεπεράσουν την κρίση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Μέμι Μπετσίροβιτς αντιμετώπισε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στο ματς της Σερβίας με το Ιράν , για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πλέον θα βλέπει τον γιο του, Σάνι, στο σταφ του Παναθηναϊκού ως ασίσταντ κόουτς του "Σάλε".

Ο 34χρονος Σλοβένος αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του ώστε να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ των "πράσινων" όπου αγωνίστηκε για δυο χρόνια, κατακτώντας μάλιστα το triple crown της σεζόν 2006-07 ως συμπαίκτης του Διαμαντίδη, του Τομάσεβιτς και το Σισκάουσκας, καθώς και το double στην Ελλάδα, έναν χρόνο αργότερα.

Ο πατέρας του Σάνι, Μέμι Μπετσίροβιτς, μιλάει στο Sport24.gr για την επιστροφή του γιου του "στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό" και αποκάλυψε ότι περιμένει πως και πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

- Πως δέχτηκε η οικογένεια Μπετσίροβιτς τη συμφωνία του Σάνι με τον Παναθηναϊκό;

"Απίστευτα νέα! Πραγματικά, απίστευτα νέα! Ο Σάνι είναι πολύ χαρούμενος. Πάντα μου έλεγε πως μια μέρα θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό! Κάθε φορά μίλαγε για την Αθήνα και την πράσινη ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν. Νομίζω θα γίνει εξαιρετικός κόουτς. Και φυσικά, όχι επειδή είναι γιος μου (γέλια). Μπορώ, λοιπόν, να σας πω ότι είχε άποψη για πολλά τεχνικά θέματα. Μου έκανε, μάλιστα, διάφορες προτάσεις πάνω στη δουλειά μου. Ο Παναθηναϊκός είναι, ίσως, η καλύτερη ευκαιρία για τον Σάνι! Θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με νεαρούς παίκτες και να τους βοηθήσει να βελτιωθεί. Ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν η καλύτερη ευκαιρία".

- Πόσους προπονητές μπορεί να... αντέξει η οικογένεια Μπετσίροβιτς;

"Σήμερα (29/6) με πήρε τηλέφωνο ένας καλός μου φίλος και μου είπε: «Συγχαρητήρια για τον γιο σου, αλλά τώρα θα έχεις ανταγωνισμό στο σπίτι» (γέλια)! Δεν το βλέπω έτσι, σε καμία περίπτωση. Ίσα-ίσα, θα είμαι πολύ χαρούμενος αν κάποια μέρα δω τον Σάνι να φτάνει στην κορυφή! Ειδικά αν το κάνει με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνοι, τώρα είμαστε... ανταγωνιστές. Σκέφτομαι, όμως, ότι ο ανταγωνισμός θα μου κάνει καλό και θα με βοηθήσει να βελτιωθώ κι εγώ!!!".

- Οι πρώτες κουβέντες που του είπατε αφού έγινε γνωστό ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα;

"Να είναι ο εαυτός του! Να μην αλλάξει καθόλου! Θα δουλέψει με πιτσιρικάδες, τους οποίους πρέπει να διδάξει, να εμπνεύσει, να αναπτύξει, να τους κάνει καλύτερους παίκτες και ανθρώπους. Έχει μεγάλη εμπειρία από τα γήπεδα, από καταστάσεις πικ-εν-ρολ, ως παίκτης «έβλεπε» γήπεδο. Γενικώς, θα έχει την ευκαιρία να μάθει πράγματα στα νέα παιδιά".

Μπετσίροβιτς: "Τι θα κάνεις με τον Ολυμπιακό;"

- Το 2007 ο Σάνι ήταν συμπαίκτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Πλέον θα είναι ένας από τους προπονητές του. Δεν θα είναι λίγο περίεργη η εικόνα;

"Με τον Διαμαντίδη είναι φίλοι. Ήταν συμπαίκτες και τώρα θα δουλέψουν ξανά μαζί. Τώρα που το σκέφτομαι, προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου αυτή την εικόνα! Ο γιος μου θα έχει έναν ειδικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ξέρεις, ο ασίσταντ κόουτς έχει ειδικές αποστολές. Θα πρέπει να έχει πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες ενώ έχει ρόλο στη χημεία της ομάδας".

- Η γνώμη σας για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς; Θα τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό;

"Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει τις προοπτικές ώστε να γίνει ένας πολύ μεγάλος προπονητής! Μάλλον, να το πω αλλιώς.... Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλος προπονητής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο συμμετείχαμε στο ίδιο γκρουπ, με τη Σερβία και το Ιράν. Μπορώ να πω ότι η Σερβία πέτυχε ό,τι πέτυχε σε αυτό το τουρνουά λόγω του Σάλε! Ουδείς τους υπολόγιζε, ουδείς πίστευε ότι μπορούν να φτάσουν στον τελικό. Και όλοι είδατε τι έγινε! Βγάζει ηρεμία και εμπνέει τους παίκτες του. Μπορώ να πω ότι οι παίκτες παίζουν και πεθαίνουν για τον Τζόρτζεβιτς".

- Πόσο δύσκολο ήταν για τον Σάνι να κόψει το μπάσκετ και να ασχοληθεί με την προπονητική;

"Δεν ήταν δύσκολο. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, κι αυτό λόγω του Παναθηναϊκού. Αν έκανε κάτι άλλο, σίγουρα θα ήταν αλλιώς όμως αυτή η πρόταση το έκανε εύκολο. Είναι χαρούμενος και έτοιμος. Ξεκινάει μια νέα καριέρα όμως το σημαντικό είναι ότι θα παραμείνει στο μπάσκετ".

- Είχε προτάσεις να συνεχίσει να παίζει;

"Όπως σου είπα και πριν, ο Σάνι πάντα ήθελε να έλθει στην Ελλάδα. Ειδικά σε αυτή την ομάδα. Όταν δέχτηκε την πρόταση, κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλή για τον ίδιο αφού έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια ομάδα που αγαπάει. Είχε προτάσεις για να συνεχίσει στην Α2 Ιταλίας όμως τις απέρριψε. «Όχι, όχι δεν είναι για μένα αυτά! Θα πάω στον Παναθηναϊκό!» εξήγησε και το πράγμα τελείωσε εκεί".

- Πάντως ο Παναθηναϊκός κινείται σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με την εποχή που ο γιος σας αγωνιζόταν εκεί...

"Κοίταξε, όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάποιες κρίσεις. Οικονομικές ή μη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεσαι σε νέους παίκτες. Σε Έλληνες παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και όνειρα να πετύχουν. Οι ξένοι πηγαινοέρχονται, οι Έλληνες θα πονέσουν την ομάδα".

Μπετσίροβιτς: "Τι θα κάνεις με τον Ολυμπιακό;"

- Ο προπονητής Σάνι Μπετσίροβιτς κάνει όνειρα;

"Έχει μεγάλα όνειρα. Ως παίκτης, ήθελε να είναι ο καλύτερος. Το ίδιο θέλει να κάνει και ως προπονητής. Βήμα-βήμα, θα κάνει τα πάντα".

- Τι συμβουλή θα του δώσετε πριν από το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

"Να είναι ο εαυτός του. Σήμερα τον ρώτησα: «Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου ως βοηθός του Τζόρτζεβιτς, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!; Τι θα κάνεις εκείνη την ώρα;» Γέλασα και του είπα: «Θέλω να βλέπω το πρόσωπό σου εκείνη την ώρα». Με... καθησύχασε και μου είπε: «Πατέρα, πίστεψέ με, θα είμαι ήρεμος»! Μακάρι να πάνε όλα καλά".

- Είστε ενήμερος για την κατάσταση στην Ελλάδα; Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους Έλληνες;

"Θα επιβιώσετε! Αυτό δεν κάνετε τόσα χρόνια; Είστε περήφανος λαός και θα τα καταφέρετε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ