ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε (σχεδόν) άριστα στα τελευταία του φιλικά παιχνίδια πριν τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (8/10, 21:00) και το Sport24.gr καταγράφει τα στοιχεία που ξεχώρισαν από το "τριφύλλι" κατά την παρουσία του στο "Gomelsky Cup".

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με ήττα αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που πήρε το χθεσινό (4/10) ντέρμπι . Το πρόσημο πάντως από την παρουσία των "πρασίνων" στο "Gomelsky Cup" είναι πέρα ως πέρα θετικό. Αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των αγώνων με την Ούνικς Καζάν και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλλωστε, το μείζον είναι τι έδειξαν στο παρκέ οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως επίσης το γενικότερο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο ίδιος για την προσέγγιση κάθε αγώνα.

Το Sport24.gr καταγράφει κάποια από τα στοιχεία που ξεχώρισαν το τελευταίο διήμερο στη Μόσχα, όπως επίσης τους ρόλους που έχει κατανείμει ο "Σάλε" στη διάρκεια της προετοιμασίας. Με τη βοήθεια πάντα του Μίλαν Μίνιτς που είχε τη γενική επιστασία κατά τον πρώτο μήνα.

Δυναμική άμυνα στα πικ εν ρολ

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δείχνει να λειτουργεί καλά σε αυτή τη λογική, αφού η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια του Eurobasket δεν έκανε τα ίδια πράγματα, με την ίδια ένταση. Ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί πάντως (σ.σ.: όχι περισσότερο από έξι συνεχόμενα λεπτά) ενδεχομένως να ευνοεί κάτι τέτοιο, με τη λογική πως δεν θα φθείρεται. Παρεμπιπτόντως, μία σημαντική διαφορά σε σχέση με την άμυνα που επέλεγε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αφορά τα πλαϊνά πικ εν ρολ.

Οι "πράσινοι" απαγορεύουν πλέον στον αντίπαλο χειριστή να πάει προς το κέντρο (παίζουν side) με αποτέλεσμα να τον οδηγούν προς την baseline. Έτσι περιορίζουν αρκετά τις γωνίες πάσας, όπως επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας καταστάσεων δύο εναντίον ενός μεταξύ κοντού και ψηλού.

Ο Πάβλοβιτς σε ρόλο πρωταγωνιστή

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Σκόραρε μόνιμα διψήφιο αριθμό πόντων, λειτουργούσε ως "εκτελεστής" από την περιφέρεια, υποδεχόμενος τις ασίστ των συμπαικτών του, ενώ δεν δίστασε πολλές φορές να πάει με δύναμη στο αντίπαλο καλάθι. Άλλοτε σκόραρε, άλλοτε κέρδισε το φάουλ, άλλοτε δέχθηκε μπλοκ. Όπως και να έχει, η δύναμη με την οποία προσεγγίζει το καλάθι είναι τέτοια που του δίνει πλεονέκτημα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κι αυτό λέει πολλά.

Χέρια σε κάθε μπάλα

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Έτσι, γίνονται μεγαλύτεροι, μικραίνουν το γήπεδο για τους αντιπάλους τους, κι έχουν αφορμές για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που έκαναν σε μεγάλο βαθμό στα δύο παιχνίδια του "Gomelsky Cup", σκοράροντας αρκετές φορές σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Η προσωπική φάση

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Πέραν αυτού όμως, υπάρχει κάτι ακόμη που ξεχώρισε. Η ικανότητα των περισσότερων "πράσινων" στην προσωπική φάση. Ο Τζέιμς Φελντέιν σκόραρε τα περισσότερα καλάθια του μέσα από "ένας εναντίον ενός", παίρνοντας ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις. Είτε με drive είτε μετά από ντρίμπλα, ο Δομινικανός δείχνει ότι "την έχει" την προσωπική φάση μέσα στο παιχνίδι, δίχως να επαφίεται στη δημιουργία των άλλων για να σκοράρει ο ίδιος.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται ο "Μίρο", που είναι αυτή τη στιγμή εκ των κορυφαίων ψηλών της Euroleague. Εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του (Εστέμπαν Μπατίστα), μπορεί να τελειώσει φάσεις τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό χέρι. Οπότε, είτε πάρει την μπάλα στη δεξιά πλευρά, στην αριστερή ή στο κέντρο της ρακέτας ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Ο Χαραλαμπόπουλος σε νέο ρόλο

Μόσχα, όπως λέμε ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάτι η κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Εφήβων, κάτι η ανάδειξή του σε MVP της διοργάνωσης, αλλά και ο σαφής ρόλος που έχει πλέον στο ροτέισον, του επιτρέπουν να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Ίσως η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη της παρουσίας του ως ισότιμο μέλος στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ