ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά τον προπονητή, οι παίκτες στον Παναθηναϊκό

Μετά τον προπονητή, οι παίκτες στον Παναθηναϊκό

Από τη στιγμή που ο Σάσα Τζόρτζεβιτς συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, έπιασε δουλειά. Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα των "πρασίνων", που θέτουν σε εφαρμογή τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον προπονητή, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Sport24.gr, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας συμφώνησε με τους "πράσινους" , με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται πλέον στα μεταγραφικά ζητήματα, τα οποία είναι πολλά.

Άπαξ και βρέθηκε ο προπονητής, είναι λογικό πως το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας θα έπαιρνε σειρά. Πρέπει άλλωστε να υπάρχει ο άνθρωπος που θα αποφασίζει και θα δίνει κατευθύνσεις στις μεταγραφές. Αυτός που θα χαράξει την πορεία πάνω στην οποία θα πορευτεί το "τριφύλλι". Κι ο "Σάλε" είναι έτοιμος να "σηκώσει μανίκια" και να καταγράψει τις λύσεις που θέλει για τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Λένε όλοι "αντίο"

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν, οι ξένοι που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ πρόκειται να δουν την πόρτα της εξόδου. Το opt out που υπήρχε στα συμβόλαιά τους δίνει άλλωστε αυτή την άνεση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν πρόκειται να ζημειωθεί οικονομικά. Αντίθετα, θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό για τη μεταγραφική του ενίσχυση, η οποία είναι απαραίτητη. Το μοναδικό ερωτηματικό που θα μπορούσε να βάλει κάποιος αφορά τον Εστέμπαν Μπατίστα, αν και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να τον ξαναδούμε με την πρασινη φανέλα.

Γιατί είναι πρόδηλο πως οι Ρέιμαρ Μόργκαν, Γιάνις Μπλουμς και Ντι Τζέι Κούπερ δεν έπεισαν πως αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία. Στην ίδια λίστα θα μπορούσε κανείς να προσθέσει τον ΝτεΜάρκους Νέλσον που σε ελάχιστες περιπτώσεις απέδωσε με βάση αυτά που περίμεναν από εκείνον οι "πράσινοι", ενώ ο Έι Τζέι Σλότερ άντεξε την... πίεση για μόλις ένα εξάμηνο. Στο β' μισό της σεζόν η απόδοσή του σημείωσε κατακόρυφη πτώση, με αποτέλεσμα να χάσει αφενός τον ρόλο του στο ροτέισον της ομάδας, κι αφετέρου να δει τα λεπτά συμμετοχής του να μειώνονται δραματικά. Κάπου εκεί ήρθε το φορμάρισμα του Νίκου Παππά κι ο κορυφαίος -βάσει αριθμών- των πρώτων μηνών ήταν πλέον εναλλακτική λύση για τον Παναθηναϊκό.

Μένει ο Γκιστ

Στην περίπτωση του Τζέιμς Γκιστ, τα δεδομένα είναι επίσης γνωστά εδώ και αρκετό καιρό. Οι "πράσινοι" εξέτασαν τις περιπτώσεις που υπήρχαν στην αγορά, για να αποφασίσουν πως η παραμονή του στο ρόστερ είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν . Ειδικά από τη στιγμή που η απουσία του δεν θα ήταν μεγαλύτερη των πρώτων δυόμιση μηνών των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των "πρασίνων" (σ.σ.: επιστρέφει στις 5 Δεκεμβρίου).

Κάπως έτσι, δεν θα χρειαστεί να ψάξουν στην αγορά για ένα ακόμη πάουερ φόργουορντ. Τουλάχιστον όχι για παίκτη που θα πρέπει να "μπει στα παπούτσια" του για να καλύψει το κενό του. Υπάρχουν βέβαια πολλά διαφορετικά σενάρια όσον αφορά τον ίδιο -τα οποία έχουν να κάνουν με την ανακατανομή των ρόλων μέσα στην ομάδα.

Τα παιδιά του "Σάλε" και οι επιστροφές

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού, οι Σέρβοι άρχισαν να παραθέτουν ονόματα παικτών που θα μπορούσαν να του κάνουν "κλικ". Προφανώς εστίασαν την προσοχή τους σε γηγενείς παίκτες, με τους οποίους είτε έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν είτε διατηρεί άριστες σχέσεις. Κάπως έτσι προέκυψαν οι περιπτώσεις τον Ζόραν Ερτσέγκ και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ και διεκδικεί ένα μεγάλο συμβόλαιο, ως αποτέλεσμα όσων έκανε φέτος με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας. Κάπου εδώ να σας θυμίσουμε πως στην Euroleague μέτρησε 15 πόντους (με 38.8% στα τρίποντα), 4.3 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Για αμφότερους όμως μοιάζει αρκετά μακρινό -τούτη την ώρα- να έρθουν στον Παναθηναϊκό. Απλά αναφέρουμε το παραπάνω ως ένα από τα σενάρια που "δημιουργούνται" στη Σερβία, κι έχουν να κάνουν με την πρόθεση του "Σάλε" να πάρει μαζί παίκτες από τη χώρα του.

Από την άλλη, υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον για τον Νικ Καλάθη, ενώ το αυτό ισχύει για τον Στεφάν Λάσμε. Όσον αφορά τον πρώτο, όλα θα εξαρτηθούν από το τι συμβόλαιο θα βρει (αν βρει) στο ΝΒΑ. Αν δεν τον καλύψει κάποια περίπτωση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τότε θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ευρώπη, με το "τριφύλλι" να είναι διατεθειμένο να κάνει την υπέρβαση στο μπάτζετ προκειμένου να τον δει ξανά στα πράσινα. Τέλος, η περίπτωση του Γκαμπονέζου σέντερ είναι πιο απλή, αλλά σε αρκετά πρώιμο στάδιο ακόμη -σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαφές των δύο πλευρών.

Ο Μαυροκεφαλίδης και ο Ολυμπιακός

Ένα από τα συμβόλαια που εκκρεμούν (είναι προς συζήτηση) είναι κι αυτό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πλέι οφ της Basket League, αλλά είναι δεδομένο πως οι "πράσινοι" δεν πρόκειται να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο στα ίδια οικονομικά επίπεδα (κοντά στις 700.000€). Αντίθετα, υπάρχει τάση να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το ποσό που έχει λαμβάνειν, εφόσον φυσικά αποφασίσει να μείνει στο "τριφύλλι".

Κάπου εκεί, προέκυψε η πληροφορία πως έχει προταθεί στον Ολυμπιακό . Οι "ερυθρόλευκοι" είδαν το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στα δεκάδες που έχουν προταθεί μετά την αποχώρηση του Μπράιαν Ντάνστον. Όπερ και σημαίνει πως μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Παραμένει όμως άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν, από τη στιγμή που ο παίκτης αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό μέχρι πρότινος.

Το τελευταίο συμβόλαιο του Διαμαντίδη

Ελεύθερος είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αν και επί της ουσίας δεν λογίζεται ως... διαθέσιμος για τις υπόλοιπες ομάδες. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες με τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το νέο (τελευταίο) συμβόλαιο της καριέρας του, το οποίο πιθανότατα θα αφορά μονοετή συνεργασία. Εκτός κι αν ο ίδιος αποφασίσει πως έχει δύο ακόμη χρόνια μπάσκετ, μέσα του. Όπως και να έχει, οι "πράσινοι" του έχουν δώσει το ελεύθερο να αποφασίσει ο ίδιος τη χρονική διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Σε όλο αυτό βέβαια, μείζονα ρόλο θα παίξει το supporting cast που θα του παρέχει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, αφού φέτος έζησε μία ακόμη χρονιά στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Με κόστος τη σωματική φθορά του, που αποδείχθηκε καταλυτική στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και δη τους τελικούς όπου δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η περίπτωση του Σλούκα

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο αφήσαμε το κομμάτι που αφορά τον Κώστα Σλούκα. Ως γνωστόν, οι "πράσινοι" έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 4.000.000€ στον 25χρονο γκαρντ (για τετραετές συμβόλαιο) , αλλά μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πει το "ναι". Είναι άλλωστε κοινώς αποδεκτό πως η επόμενη ομάδα του θα έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αγωνίζεται για τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παρόλ' αυτά, κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν υπογραφές, η πρόταση παραμένει στο τραπέζι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ