ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιάνει δουλειά ο Πεδουλάκης

Πιάνει δουλειά ο Πεδουλάκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ώρες μετά την αποδέσμευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη διάδοχη κατάσταση. Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναμένεται να επιστρέψει στο "τιμόνι" του Παναθηναϊκού, αφού μένουν οι λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, διαδεχόμενος τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Λίγα λεπτά μετά το φινάλε του Game 3 των playoffs και του αποκλεισμού από το Final Four του Βερολίνου από τη Λαμποράλ Κούτσα, οι "πράσινοι" ανακοίνωναν την αποχώρηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς , αναζητώντας άμεσα για τον προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Όπως έγραψε το Sport24.gr από την πρώτη στιγμή, το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη βρισκόταν ψηλά στη λίστα των προπονητών που θα εξέταζε το "τριφύλλι" την Τετάρτη (20/4). Κι αυτό γιατί ο έμπειρος τεχνικός έχει παράξει έργο στον Παναθηναϊκό, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός με τα διοικητικά στελέχη της ομάδας και πάνω απ όλα γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Όπερ και σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί χρόνο για να μπει... στο νόημα της κατάστασης.

Από το πρωί, οι "πράσινοι" ήρθαν σε επαφή μαζί του, με την επισημοποίηση της συμφωνίας να βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Ήταν κοινή επιθυμία άλλωστε των δύο πλευρών να συνεργαστούν εκ νέου, παρά το γεγονός πως η πρώτη απόπειρα δεν ολοκληρώθηκε. Όπως μετέδωσε ο Sport24 Radio 103.3, ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται μία ανάσα από την επιστροφή του, αφού πλέον το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στη φύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η συμφωνία σε οικονομικό επίπεδο είναι δεδομένη, με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να συζητούν κάποια τελευταία ζητήματα του συμβολαίου. Δεν αποκλείεται δηλαδή εντός της ημέρας να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Πλέον, ο "Άρτζι" αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο των "πρασίνων" για να τους καθοδηγήσει στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και να (ξανα)καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό, για τα προημιτελικά.

Η ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ο προπονητής που διαδέχθηκε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στις 2 Ιουλίου 2012, το "τριφύλλι" ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος έμεινε στο πόστο του για ενάμιση χρόνο. Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2014, όπου απολύθηκε (σ.σ.: παρεμπιπτόντως, κι αυτός μετά από εντός έδρας ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα), κατέκτησε το νταμπλ του 2013, όπως επίσης το Κύπελλο Ελλάδος του 2014, απέναντι στον Άρη.

Το πρωτάθλημα που κατέκτησε μάλιστα ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αφού συνδυάστηκε με "σκούπα" σε βάρος του Ολυμπιακού. Κι όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες αφότου οι "ερυθρόλευκοι" κατακτούσαν τον δεύτερο σερί τίτλο τους στην Euroleague.

Επί των ημερών του, το "τριφύλλι" είχε ως σήμα κατατεθέν την πολύ σκληρή του άμυνα, την ώρα που έφτασε ένα βήμα από το Final Four του Λονδίνου. Οι "πράσινοι" έκαναν αρχικά το "μπρέικ" απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πήραν το Game 3 στο ΟΑΚΑ, αλλά την ύστατη στιγμή οι "μπλαουγκράνα" απάντησαν με δική τους εκτός έδρας νίκη. Εν τέλει, η σειρά ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει το εισιτήριο για το Final Four του 2013.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ