ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο ΣΕΦ με μείον δύο παίκτες ο Παναθηναϊκός

Στο ΣΕΦ με μείον δύο παίκτες ο Παναθηναϊκός
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παραταχθεί στο ντέρμπι "αιωνίων" της 2ης αγωνιστικής (στις 17/10) στο ΣΕΦ, έχοντας δύο ξένους λιγότερους στη δωδεκάδα του. Ο λόγος; Διαβάστε.

Η κληρωτίδα της Basket League είχε -ξανά- κέφια "βγάζοντας" το ντέρμπι των "αιωνίων" του ελληνικού αθλητισμού, τη 2η αγωνιστική . Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός να τα πουν τόσο γρήγορα στο πρωτάθλημα για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012-'13, το 2015-'16 και το 2016-'17 τα "είπαν" τη 2η αγωνιστική, ενώ το 2013-'14 συναντήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο ΣΕΦ.

Αφήνοντας κατά μέρος το κομμάτι της τύχης, αξίζει να επισημάνουμε κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο ΣΕΦ, έχοντας δύο ξένους παίκτες λιγότερους στη σύνθεσή του. Ο λόγος; Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ για τους έξι ξένους ανεξαρτήτως εθνικότητας θα ισχύσει από τον β' γύρο του πρωταθλήματος (σ.σ.: μέχρι τότε ισχύει το 4 κοινοτικοί + 2 εκτός Ευρώπης), όπερ και σημαίνει πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κληθεί να επιλέξει με ποιους τέσσερις θα πορευτεί για το ντέρμπι του ΣΕΦ (σ.σ.: θυμίζουμε πως το "τριφύλλι" έχει στη σύνθεσή του τον Τζέιμς Γκιστ, τον Τζέιμς Φελντέιν, τον Κέι Σι Ρίβερς, τον Μάικ Τζέιμς, τον Ντιμίτρις Νίκολς και τον Κρις Σίνγκλετον -όλοι τους προερχόμενοι από τις ΗΠΑ).

Κάτι που ήταν δεδομένο άλλωστε πως θα γίνει. Εκ των πραγμάτων μάλιστα, θα λέγαμε πως οι "πράσινοι" είναι... τυχεροί αφού δεν θα έχουν λιγότερους ξένους σε εντός έδρας αγώνα, όπου η πίεση για τη νίκη είναι μεγαλύτερη.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια θέματα αφού στο ρόστερ του διαθέτει τρεις κοινοτικούς (Ντάνιελ Χάκετ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ματ Λοτζέσκι). Στην Euroleague φυσικά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, κάτι που σημαίνει πως οι "πράσινοι" δεν θα έχουν πρόβλημα λειψανδρίας.

Κρατήστε σαν υποσημείωση κάτι τελευταίο: Με τον β' γύρο του πρωταθλήματος να ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου 2017, σε περίπτωση που οι "αιώνιοι" κοντραριστούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (που είναι προγραμματισμένα για τις 18 Ιανουαρίου 2017), τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει ξανά με δύο ξένους λιγότερους. Αν πάλι τα ξαναπούν στον τελικό, τότε δεν θα υφίσταται ο συγκεκριμένος περιορισμός.

Πέραν των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί εκτός έδρας έχοντας δύο λύσεις λιγότερες, τόσο με Άρη (την 7η αγωνιστική) όσο και με ΠΑΟΚ (τη 13η αγωνιστική).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ