ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Manning: "Ο Μήτογλου μάς δικαίωσε"

Wake Forest head coach Danny Manning, left, encourages Konstantinos Mitoglou, right, after a missed basket against North Carolina-Asheville during the first half of an NCAA college basketball game in Winston-Salem, N.C., Friday, Nov. 14, 2014. (AP Photo/Chuck Burton)
Wake Forest head coach Danny Manning, left, encourages Konstantinos Mitoglou, right, after a missed basket against North Carolina-Asheville during the first half of an NCAA college basketball game in Winston-Salem, N.C., Friday, Nov. 14, 2014. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο προπονητής του Ντίνου Μήτογλου στο Wake Forest, Danny Manning, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του 21χρονου φόργουορντ στον Παναθηναϊκό Superfoods, εστιάζοντας στα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει την τελευταία τριετία.

Μετά από τρία χρόνια στο Wake Forest, ήρθε η ώρα του Παναθηναϊκού Superfoods για τον Ντίνο Μήτογλου. Ο 21χρονος φόργουορντ πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του το NCAA, ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει την τετραετία σπουδών εκεί. Κι αυτό γιατί η πρόταση που του κατέθεσε το "τριφύλλι" ήταν τέτοια, που δεν του έδωσε (επί της ουσίας) άλλη επιλογή.

Από τον Danny Manning στον Τσάβι Πασκουάλ λοιπόν, με τον πρώτο να μιλάει στο Sport24.gr για τα τρία χρόνια με τα οποία συνεργάστηκε με τον νέο παίκτη των "πρασίνων", αυτά που προσέθεσε στο παιχνίδι του και τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει. Βασική παράμετρος στο τελευταίο; Το περιφερειακό σουτ, το οποίο τον κατέταξε μεταξύ των κορυφαίων ψηλών στην ιστορία των "Demon Deacons".

Το Νο1 του Draft του 1988 συνεργάστηκε την τελευταία τριετία με τον Ντίνο Μήτογλου, με την άφιξη αμφότερων στο Wake Forest να γίνεται το καλοκαίρι του 2014.

- Η πρώτη σας χρονιά στο Wake Forest συνέπεσε με την έλευση του Ντίνου Μήτογλου στην ομάδα. Πως μάθατε για την περίπτωσή του και καταλήξατε σε αυτόν;

"Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του scouting, και σε αυτό βοήθησε επίσης ο Στέλιος Τζούτζης ως International Scout, σε ό,τι αφορά στην εύρεση ενός παιδιού από το εξωτερικό που θα ταίριαζε με αυτό που αναζητούσαμε εκείνη την εποχή. Τόσο ως αθλητή, όσο και ως ενός παιδιού που είχε φιλοδοξίες και διάθεση να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί".

- Τι γεύση σας αφήνει η τριετής παρουσία του Ντίνου στην ομάδα σας;

"Ο Ντίνος φεύγει από το Wake Forest ως ένας από τους καλύτερους ψηλούς σουτέρ στην ιστορία του κολεγίου. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί έδειξε τι μπορεί να καταφέρει. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, η γενικότερη παρουσία του ήταν εξαιρετική, τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ. Κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο απ όλα".

- Δικαίωσε δηλαδή τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του;

"Ναι, σε μεγάλο βαθμό. Πάντα θέλαμε και θέλουμε να δημιουργούμε νέες προκλήσεις για τους παίκτες, για να βελτιώνονται και να προοδεύουν διαρκώς. Σε κάθε παράγοντα του παιχνιδιού τους. Βρήκαμε διάφορα πράγματα αυτή την τριετία για να τον "προκαλέσουμε" για αυτόν τον σκοπό και να τον δούμε να γίνεται καλύτερος. Δούλεψε το παιχνίδι του, το σώμα του. Άλλαξε ως παίκτης, έγινε πιο ώριμος και έβαλε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του, δείχνοντας ότι όλο αυτό που δουλέψαμε αυτή την τριετία είχε αποτέλεσμα και πέτυχε τον σκοπό του".

- Τι είναι αυτό που βελτίωσε περισσότερο μέσω της παρουσίας του στο Wake Forest;

"Το σώμα του άλλαξε πολύ, έκανε πολλή δουλειά στο γυμναστήριο. Όπως επίσης η νοοτροπία του ως παίκτης, πέρσι ήταν καλύτερος από ποτέ στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο, στο κομμάτι των ριμπάουντ, στο πως μάρκαρε πιο κοντούς αντιπάλους και πως προστάτευε το καλάθι στο λόου ποστ. Είχε εντυπωσιακή εξέλιξη πέρσι, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί".

Wake Forest head coach Danny Manning walks off the court during halftime of a First Four game of the NCAA college basketball tournament against Kansas State, Tuesday, March 14, 2017, in Dayton, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
Wake Forest head coach Danny Manning walks off the court during halftime of a First Four game of the NCAA college basketball tournament against Kansas State, Tuesday, March 14, 2017, in Dayton, Ohio. (AP Photo/John Minchillo) AP

AP Photo/John Minchillo

- Ως επαγγελματίας πλέον, πως θα πρέπει να λειτουργήσει για να κάνει αντίστοιχες εμφανίσεις με αυτές που είχε ως μέλος των "Demon Deacons";

"Θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια διάθεση, τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα. Είναι σημαντικό να βάζει διαρκώς νέες προκλήσεις στον εαυτό του και να δουλεύει καθημερινά με μεγάλη ένταση και προσήλωση στον στόχο του. Πρέπει να διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία που είχε εδώ, κι αυτό είναι κάτι που το συζήτησα μαζί του. Πρέπει να παραμείνει ταπεινός, να δείχνει "πεινασμένος" για να καταφέρει πράγματα και να διατηρήσει το ίδιο work ethic. Αν τα κάνει αυτά, είμαι βέβαιος πως θα κάνει σπουδαία επαγγελματική καριέρα".

- Οι σκέψεις σας για το γεγονός πως φεύγει από το NCAA για να αγωνιστεί στην EuroLeague;

"Είμαι ενθουσιασμένος με το νέο βήμα στην καριέρα του Ντίνου, είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εκείνον. Είναι κάτι για το οποίο χαρήκαμε όλοι στο επιτελείο γιατί δούλεψε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, πάλεψε για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και να είναι σε θέση να υπογράψει ένα μεγάλο συμβόλαιο που θα βοηθήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Θα μας λείψει βέβαια, αυτό είναι μία αλήθεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα τον ξεχάσουμε. Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και να τον παρακολουθούμε, ως επαγγελματία πλέον".

- Τι συζητήσατε, όταν σας ανακοίνωσε την απόφασή του;

"Του εξήγησα ποια είναι τα καλά και τα κακά μιας τέτοιας απόφασης. Είναι μια απόφαση που θα επηρεάσει πολύ τη ζωή του, γι αυτό έπρεπε να είναι σίγουρος γι αυτήν. Δεν υπάρχει επιστροφή (γελάει). Έτσι είναι η ζωή γενικά, όχι μόνο το μπάσκετ. Ο Ντίνος το έχει καταλάβει και το ξέρει καλά αυτό. Τώρα είναι σε μια κατάσταση που πολύς κόσμος είναι χαρούμενος για εκείνον".

- Οπότε, να υποθέσουμε, ότι μόνο καλά πράγματα έχετε να θυμάστε και να πείτε για εκείνον.

"Φυσικά, ο Ντίνος είναι ένα σπουδαίο παιδί, πραγματικά σπουδαίο"!

AP Photo/Chuck Burton

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ