ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λοτζέσκι: "Παράξενα, αλλά κι ωραία στο ΟΑΚΑ"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Sport24.gr για την αίσθηση του να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, την ιδιαιτερότητα του ΟΑΚΑ και το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε τρεις εβδομάδες.

Καλώς ή κακώς, μετά από τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, ένα από τα από τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί ο Ματ Λοτζέσκι είναι η δύναμη της συνήθειας. Κι αυτή προσπαθεί να νικήσει τον τελευταίο μήνα, τον πρώτο του στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ, που έζησε τα δύο πρώτα του παιχνίδια ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ με Ούνικς Καζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μίλησε στο Sport24.gr για τη φετινή αγωνιστική περίοδο εξηγώντας πως " προσπαθώ να μάθω την ομάδα, να δω πως δουλεύουν όλοι, να έρθω πιο κοντά με τον προπονητή και τους νέους μου συμπαίκτες για να μπορέσω να βοηθήσω σημαντικά την ομάδα τη νέα σεζόν. Βασικά, ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά για να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό".

Φυσικά, ένα από τα ζητούμενα είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό, ήδη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο 31χρονος φόργουορντ θα βρεθεί στο ΣΕΦ, ένα γήπεδο που έχει περάσει ατέλειωτες ώρες προπονήσεων και αγώνων, με σκοπό να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να φτάσει στη νίκη και να κάνει με το καλημέρα σημαντικό "βήμα" για την πρωτιά της regular season: " Προφανώς είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, που έχει αντιπαλότητα, όλοι το ξέρουν αυτό. Έχω περάσει ήδη τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, οπότε ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για τις δύο ομάδες αυτός ο αγώνας, ακόμη κι αν είναι στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσω να τον αντιμετωπίσω με τον ίδιο τρόπο που το έκανα την προηγούμενη τετραετία".

Πως βλέπει το γεγονός ότι το ΣΕΦ θα είναι άδειο; " Το ίδιο είναι, δεν αλλάζει κάτι. Είτε είναι γεμάτο το γήπεδο είτε όχι. Απλά είναι λίγο παράξενο, λίγο περίεργο να παίζεις σε ένα γήπεδο που έχει άδειες εξέδρες. Δεν κάνει καλό στο άθλημα και σίγουρα δεν βοηθά τους παίκτες", απάντησε για να συνεχίσει αναφερόμενος τα δύο φιλικά τεστ που έδωσε το "τριφύλλι" τις προηγούμενες ημέρες με Ούνικς Καζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

" Η ομάδα δεν έπαιξε όσο καλά θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά για να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε και πρέπει στα επίσημα παιχνίδια. Ο κόσμος πάντως μας χειροκρότησε, μας έδειξε την στήριξή του κι αυτό σίγουρα βοηθάει. Για μένα είναι κάπως παράξενο να αποκαλώ έδρα μου το ΟΑΚΑ, αλλά είναι ωραία".

Για να ολοκληρώσει τα λεγόμενά του, εστιάζοντας στον μεγάλο προσωπικό και ομαδικό στόχο: " Όλοι ξέρουν πως στόχος είναι να κερδίσουμε τους δύο εγχώριους τίτλους και να επιστρέψουμε στο Final Four. Πέντε χρόνια απουσίας είναι πολλά για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Θέλω κι εγώ να κατακτήσω έναν τίτλο της EuroLeague, δεν τα έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Οπότε αυτός είναι κι ο μεγάλος προσωπικός μου στόχος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ