ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λοτζέσκι: "Νιώθω καλά με τα πράσινα"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι τόνισε στη media day του Παναθηναϊκού πως νιώθει καλά με τα χρώματα της νέας του ομάδα και παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός με τον Ολυμπιακό.

Η νέα σεζόν έκανε τζάμπολ για τον Παναθηναϊκό με την καθιερωμένη media day. Οι πρωταγωνιστές μίλησαν στην κάμερα της NOVA, με τον Ματ Λοτζέσκι να αναφέρεται στο στιλ παιχνιδιού που θα έχει φέτος η νέα του ομάδα.

" Νιώθω καλά και τα συνηθίζω αυτά τα χρώματα. Εύκολο να προσαρμοστώ. Θα δούμε τον Ολυμπιακό αρκετά σύντομα και δεν έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα για τον Ολυμπιακό. Η αντίδραση των φιλάθλων του Ολυμπιακού ήταν κάτι άλλο. Πάντως, με εμένα και την ομάδα δεν υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το στιλ που θα παίξουμε φέτος, συγκριτικά με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό κινείται η μπάλα στην επίθεση και αυτό με βολεύει. Το θέμα είναι να μπω στο κλίμα της ομάδας, να βρω ρυθμό και να μάθω τους συμπαίκτες μου", δήλωσε.

Από την μεριά του, ο Νίκος Παππάς μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού και παράλληλα αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του: " Η ομάδα έκανε μετεγγραφές για να γίνουν ξέθαρροι οι ρόλοι. Κάποιοι είναι έμπειροι, κάποιοι φιλόδοξοι. Θα δημιουργηθεί ένα μείγμα για να προχωρήσει η ομάδα. Έχω αναπτύξει σχέση με τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, η οποία ήταν όνειρό μου να παίξω από μικρός. Από εκεί και πέρα, είμαστε στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου και θα δούμε τι θα γίνει. Προσαρμόστηκα στις ανάγκες της ομάδας. Είχε η ομάδα παίκτες με ταλέντο στην επίθεση και έτσι έπρεπε να ρίξω κάπου αλλού στο βάρος. Είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του προπονητή.

Μακάρι να προοδεύσω και να είμαι καλύτερος εφέτος. Καταρχάς για την ομάδα η επιστροφή στο Final 4 είναι κίνητρο και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Οι εγχώριοι τίτλοι είναι σημαντικοί, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε εκεί. Θέλω να κάνω μια καλή χρονιά γιατί είναι η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Γενικά ο άνθρωπος αντιδρά με το συναίσθημα και με τη λογική βγάζει με τα συμπεράσματα. Λογικό είναι να σκέφτομαι το συμβόλαιό του, τη δουλειά μου και την οικογένεια μου. Μπορεί να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα όσο μεγαλώνεις".

Με τη σειρά του, ο Νικ Καλάθης είπε πως: " Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε νέους παίκτες και θέλουμε να χτίσουμε μια χημεία. Στόχος μας είναι να γίνουμε καλύτεροι, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ο προπονητής θα μας έχει έτοιμους όταν πρέπει, στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε στην αρχή. Νομίζω πως παίζω το καλύτερο μπάσκετ μου τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος με τις εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και την εθνική, όμως ανυπομονώ να μπω στο παρκέ με τους νέους μου συμπαίκτες και να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Νομίζω πως θα δούμε το στιλ του Πασκουάλ την εφετινή σεζόν. έχουμε διαφορετική προσέγγιση στην άμυνα και διαφορετική φιλοσοφία στην επίθεση. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν".

Ο Κέι Σι Ρίβερς συμπλήρωσε: " Για αυτές τις δύσκολες στιγμές θέλω να έχω καθαρό το μυαλό μου. Είναι η δεύτερη σεζόν στον Παναθηναϊκό ξέρω καλύτερα το περιβάλλον. Ξέρω τι πρέπει να γίνει. Θα δουλέψουμε σκληρά για τη νέα σεζόν. Το μυαλό μας θα πρέπει να είναι καθαρό στα δύσκολα. Ίσως αρέσει στις ομάδες που παίζω το στυλ μου. Ο Τσάβι Πασκουάλ με χρησιμοποίησε με σωστό τρόπο και μου άρεσε η συνεργασία μας, για αυτό έμεινα στην ομάδα".

Τέλος, ο Τζέιμς Γκιστ ξεκαθάρισε πως θέλει τη EuroLeague και ταυτόχρονα μίλησε για τα πράγματα που του αρέσουν στην Αθήνα όπως τα σουβλάκια: " Είναι ευχαρίστηση να είμαι εδώ. Ένας από τους βασικούς στόχους ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέντε χρόνια θέλω έναν τίτλο στην Ευρωλίγκα. Πέρυσι τα πήγαμε καλά αλλά λεπτομέρειες δε μας έδωσαν την ευκαιρία να πάμε στο Final 4. Είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να ζεις η Αθήνα. Νιώθω πολύ άνετα στην Ελλάδα. Έχει τα πάντα η Αθήνα. Ωρίμασα εδώ. Μου αρέσουν τα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια. Θέλω να φέρνω ενέργεια στην ομάδα αλλά και να νιώθω τη ενέργεια των φιλάθλων και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που νιώθεις εδώ. Πέρυσι ήταν δύσκολη σεζόν. Χρειάστηκε να δουλέψουμε πέρυσι τον τελευταίο μήνα αρκετά σκληρά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ