ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λίγες επιλογές, μεγάλο ρίσκο

Λίγες επιλογές, μεγάλο ρίσκο

Στον Παναθηναϊκό αναλύουν όλες τις λεπτομέρειες για την τελευταία τους προσθήκη, ώστε να ταιριάζει σε αυτά που ζητάει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, όσο αυτό είναι εφικτό.

Tις τελευταίες ημέρες οι "ψηλοί" έχουν γίνει το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης αφού δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που αναζητά παίκτη με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ώστε να ενισχύσει την ρακέτα του. Οι "πράσινοι" έως τώρα δείχνουν διάθεση να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό, δίνοντας συνέχεια στην προσθήκη των Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς, ωστόσο σε όλη αυτή την κουβέντα υπάρχει μία παράμετρος η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την επιλογή του "τριφυλλιού".

Το ερώτημα λοιπόν, είναι ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ που θα αποκτηθεί, πόσο θα ταιριάζει με αυτά που θέλει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς για να συμπληρωθεί το παζλ χωρίς να υπάρξουν πάλι… παραφωνίες αναφορικά με την εικόνα θα παρουσιάζει η ομάδα. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" θέλει έναν παίκτη με αθλητικά χαρακτηριστικά ο οποίος θα μπορεί να παίζει πάνω από τη στεφάνη και στην άμυνα να μπορεί να παίζει στις αλλαγές στα σκριν θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο το δίδυμο Γκιστ/Λάσμε.

Στη θεωρία λοιπόν, αυτό μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι στην πράξη καθώς τέτοια εποχή είναι δύσκολο να βρεις παίκτη που θα συνδυάζει όλα αυτά και παράλληλα θα έχει εμπειρία κυρίως από την Ευρώπη. Οι επιλογές από τις ευρωπαϊκές ομάδες είναι γνωστές και καθόλου εύκολες καθώς παρότι ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα μία υπέρβαση, πάντα με βάση τη λογική, τα συμβόλαια δεν "σπάνε" έτσι απλά διότι κανένας σύλλογος δεν μπαίνει στη διαδικασία να χάσει έτσι απλά έναν καλό παίκτη. Την ίδια ώρα, αν η ομάδα του "τριφυλλιού" στραφεί στο NBDL, θα έχει πάρει αυτόματα ένα τεράστιο ρίσκο να ενσωματώσει δύο παίκτες από τη D-League μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και με σημαντικά ματς για το Top 16 να είναι σε εξέλιξη. Γι' αυτόν τον λόγο οι "πράσινοι" δεν έχουν κλείσει το ζήτημα και αναλύουν όλες τις λεπτομέρειες αφού δεν έχουν πολλές επιλογές και θέλουν να πάρουν το μικρότερο δυνατόν ρίσκο για την κίνηση τους.

Από κει και πέρα, στις 18/2 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τις ανταλλαγές στο ΝΒΑ, οπότε θα είναι πιο σαφής η εικόνα περί του τι μπορεί να προκύψει για ελεύθερο παίκτη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ήδη έχει κοιτάξει ο Παναθηναϊκός αλλά όπως και να έχει οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν άμεσα για την τελευταία προσθήκη και όπως έχουμε τονίσει το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αλλαγή και ο Όγκνιεν Κούζμιτς να παραμείνει στο ρόστερ για τα ματς της Euroleague.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ