ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λεκαβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους μου είπε να μείνω στην Ζάλγκιρις"

Λεκαβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους μου είπε να μείνω στην Ζάλγκιρις"

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους, σε συνέντευξη του, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε τόσο με τον Τσάβι Πασκουάλ, όσο και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποφασίζοντας να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αποτελεί ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού. Ο 23χρονος πλέι-μέικερ (1.83 ύψος), ο οποίος είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, σε συνέντευξη του σε Μέσο της πατρίδας του, αναφέρθηκε στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στο "τριφύλλι", αλλά και στις συζητήσεις που είχε αυτό το διάστημα, τόσο με τον Τσάβι Πασκουάλ, όσο και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για το γεγονός πως αποτελεί παίκτη του Παναθηναϊκού: " Ξέρω πως θα έχω δύσκολη δουλειά στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις, αλλά και να ευχαριστήσεις το κοινό του. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από εμένα. Αν παίξω καλά, τότε όλα θα είναι υπέροχα".

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Τσάβι Πασκουάλ: "Μίλησα με τον Τσάβι Πασκουάλ και μου τόνισε πως με παρακολουθούσε την τελευταία τριετία. Δεν είπαμε πολλά, αλλά μου επεσήμανε πως του άρεσε το παιχνίδι μου. Είναι σημαντικό για εμένα που ένας τόσο καλός προπονητής ενδιαφέρθηκε για εμένα. Μου σχολίασε πως θέλει να εξελιχθώ σαν παίκτης, να προχωρήσω. Μου είπε πως η πρώτη μου σεζόν θα μου είναι ζόρικη, αλλά μου τόνισε πως θα με βοηθήσει. Μου έχει δώσει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα

Ο κόουτς ξέρει τα προτερήματα μου και τα μειονεκτήματα μου. Θέλει όμως να αξιοποιήσει τις δυνατότητες μου, όπως την ταχύτητα αλλά και το να δώσω ρυθμό στην ομάδα. Ξέρει πως δεν είμαι ο παίκτης που θα κάνει απαραίτητα την διαφορά, αλλά μπορώ να βοηθήσω με το ταλέντο μου".

Για το αν θα ανανέωνε το συμβόλαιο του με την Ζάλγκιρις: "Δύσκολο να απαντήσω, ίσως και να ανανέωνα στην Ζάλγκιρις. Έκανε μία καλή σεζόν και όταν δέχτηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού, θα ήταν ρίσκο για εμένα να περίμενα καλύτερες προτάσεις. Μιλώντας με τους ατζέντηδες, μπορούν να σε βοηθήσουν για το αν πρέπει να περιμένεις και να ρισκάρεις. Αν μου γινόταν νωρίτερα πρόταση ανανέωσης από τον Ζάλγκιρις, ίσως και να την δεχόμουν. Δεν ξέρω..."

Για τις κουβέντες που είχε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: "Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον και την πρόταση του Παναθηναϊκού, αμέσως τηλεφώνησα στον κόουτς Γιασικεβίτσιους. Τον ενημέρωσα γρήγορα για την απόφαση μου να πάω στον Παναθηναϊκό. Μου απάντησε πως δέχεται την απόφαση μου, αλλά μου σχολίασε πως ίσως θα ήταν καλύτερο για εμένα να παραμείνω στην Ζάλγκιρις, που θα είμαι πιο ήρεμος. Έμαθα πολλά μαζί του την τελευταία τριετία, παίζοντας με εκείνον προπονητή, αλλά ένιωσα έτοιμος να κάνω το βήμα μπροστά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ