ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λεκαβίτσιους... και με τη βούλα

Λεκαβίτσιους... και με τη βούλα

Λούκας Λεκαβίτσιους, ο πρώτος! Ο Παναθηναϊκός Superfoods ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου γκαρντ για τα επόμενα δύο χρόνια.

"Πράσινος" ήταν, "πράσινος" θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο πρώην γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας συμφώνησε το βράδυ της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό και σήμερα ήταν η σειρά της ανακοίνωσης από την "πράσινη" ΚΑΕ. Ο Λιθουανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του "τριφυλλιού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "πράσινης" ΚΑΕ:

" ΗΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση τουΛούκας Λεκαβίτσιους(23χρ., 1.80μ.) για τα δύο επόμενα χρόνια.

ΟΛεκαβίτσιουςγεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1994 στην πόληΣιλάλετηςΛιθουανίας, έχει ύψος 1.80μ. και καλύπτει τη θέση του πλέι μέικερ.

Ανδρώθηκε μπασκετικά στηΖαλγκίρις Κάουνας,στην πρώτη ομάδα της οποίας αγωνιζόταν από το 2014. Μαζί της κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Λιθουανίας, ενώ συμμετείχε και στηEuroleague, όπου ειδικά την περίοδο 2016-2017 τα πήγε περίφημα, έχοντας 8,8 πόντους (75,9% βολές, 50,7% δίποντα, 33,8% τρίποντα), 3,5 ασίστ, 1,9 ριμπάουντ και 1,7 λάθη σε 18:06 λεπτά ανά αγώνα σε 30 εμφανίσεις.

Ο 23άχρονος γκαρντ είναι μέλος των Εθνικών Ομάδων της Λιθουανίας από νεαρή ηλικία. Το 2010 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στοEurobasket, ενώ ακολούθησαν το ασημένιο στοEurobasketΕφήβων το 2012 καθώς και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2013.

Πλέον, οΛεκαβίτσιουςείναι μέλος της Εθνικής Ανδρών της χώρας. Το 2015 αγωνίστηκε στοEurobasketτης Γαλλίας, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ