ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουταλιανός: "Νόμιζα πως είχε γίνει λάθος με τον Τζέιμς"

Κουταλιανός: "Νόμιζα πως είχε γίνει λάθος με τον Τζέιμς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Αίολου Αστακού και πρώτος προπονητής του Μάικ Τζέιμς στην Ελλάδα, στον Κολοσσό, Μιχάλης Κουταλιανός, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Όλοι ακούμε μπάλα", με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Θανάση Βορίση (audio).

Ο Μιχάλης Κουταλιανός είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Μάικ Τζέιμς στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας και τον έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Κολοσσού, παρουσιάζοντάς τον στο ευρύ κοινό. Οπότε δεν υπάρχει πιο κατάλληλος για να μιλήσει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού . Ο προπονητής του Αιόλου Αστακού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Όλοι ακούμε μπάλα", με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Θανάση Βορίση", μιλώντας για τον 26χρονο γκαρντ που πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός.

" Τον παίκτη τον φέραμε στον Κολοσσό, αφού τον είχαμε δει σε ένα DVD. Ψάχναμε έναν γκαρντ-ηγέτη, ένα σκόρερ που να μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του μέσω του πικ εν ρολ και να μην είναι εγωιστής. Ανάμεσα στους πολλούς που μας προτάθηκαν ήταν και ο Μάικ. Μάλιστα μας προτάθηκε από τον μάνατζέρ του ένα βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά πήρα ξανά τηλέφωνο το μάνατζερ του και του λέω ότι έχει κάνει κάποιο λάθος και ο παίκτης αυτός πρέπει να προταθεί σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Αυτός μου απάντησε ότι είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες και αφού μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα στο χαρακτήρα του τον κλείσαμε αμέσως. Ίσως να ήταν η πιο γρήγορη συμφωνία με ξένο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα το μόνο που ζήτησε η πλευρά του παίκτη ήταν στο συμβόλαιο που θα υπέγραφε να υπήρχε μπάι άουτ για ομάδα που θα αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα", ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε για τον 26χρονο πλεϊμέικερ.

Τι εννοούσε με το "στις οικονομικές σας δυνατότητες"; Ο Μάικ Τζέιμς ήρθε στα μέρη μας για να φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού, υπογράφοντας έναντι του ποσού των 40.000 δολαρίων. Εξαιρετικά χαμηλό, αν κρίνει κανείς την αξία του, και πολύ... μακρινό σε σχέση με το συμβόλαιο που υπέγραψε τα ξημερώματα της Κυριακής (3/7), το οποίο θα τον κάνει πλουσιότερο κατά -περίπου- 1.000.000 δολάρια.

"Εκρηκτικότητα και εκτέλεση"

Για να γνωρίζει κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αυτό που απέκτησαν οι "πράσινοι" με την προσθήκη του είναι η " επιθετικότητα που διακρίνει το παιχνίδι του, ειδικά με την μπάλα στα χέρια, έχει ταχύτητα στο πρώτο βήμα, εκτελεστική ικανότητα και δυνατότητα στην αξιοποίηση των συμπαικτών του. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν εντύπωση όταν τον είδαμε στο βίντεο και ξεχώριζε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, η επιθετικότητα, η δημιουργία και η εκτέλεση μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον", όπως σχολίασε ο Μιχάλης Κουταλιανός, ο οποίος βέβαια πρόσθεσε ότι " στην πορεία ανακαλύψαμε και άλλα, όπως ότι είναι ηγέτης και δε φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά και το ότι είναι θετικός παίκτης αποδυτηρίων, δηλαδή είναι παιδί της ομάδας, αγαπητός στους συμπαίκτες του και καλός στην προπόνηση".

Τι απ όλα αυτά θα φέρει στον Παναθηναϊκό; " Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η ταχύτητα στην επίθεση και μπορεί μαζί με τον Νικ Καλάθη να δώσει ρυθμό στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι με την ποιότητα που έχει στην αξιοποίηση των συμπαικτών του, το γρήγορο τρανζίσιον, την ικανότητα στο πικ εν ρολ και την ηγετική του φυσιογνωμία έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού. Επίσης έχει ικανότητα να τελειώνει φάσεις μέσα στη ρακέτα, με θράσος απέναντι σε πιο ψηλούς αντιπάλους. Βέβαια, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι περίμενα αυτή τη ραγδαία εξέλιξη", σχολίασε ο προπονητής του Αιόλου Αστακού, που είδε ένα "δικό του" παιδί να κάνει ραγδαία βήματα εξέλιξης και να φτάνει μέχρι το "τριφύλλι".

Όσο για τα μειονεκτήματά του; Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε "χρειάζεται να βελτιώσει το παιχνίδι του μακριά από την μπάλα στην επίθεση, σημείο που είχε πρόβλημα και στη θητεία του στον Κολοσσό, αλλά έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Δηλαδή να διαβάζει καλύτερα φάσεις όταν δεν έχει την μπάλα και να βελτιώσει το σουτ του από την περιφέρεια όταν παίρνει την μπάλα. Επίσης, χρήζει βελτίωσης και η ομαδική του άμυνα, αφού το διάβασμα των φάσεων αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα των Αμερικανών που παίζουν στην Ευρώπη. Βέβαια, με τον Περάσοβιτς έχει σημειώσει πρόοδο και σε αυτόν τον τομέα. Πάντως είναι ευφυής παίκτης και θα έχει εύκολη προσαρμογή στον Παναθηναϊκό, αν καταλάβει τι του ζητούν. Τέλος, παρά το γεγονός ότι είναι μικρόσωμος έχει εκπληκτική αλτική ικανότητα και δύναμη. Δεν είναι γκαρντ που μπορούν να τον πάνε εύκολα στο λόου ποστ, κάτι που μας το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτό ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν μπορείς να του πάρεις εύκολα θέση στο λόου ποστ".

"Παιδί χαμηλών τόνων"

Επειδή όμως η αξία ενός παίκτη δεν φαίνεται μόνο εντός παρκέ, αλλά κι εκτός, ο Μιχάλης Κουταλιανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Μάικ Τζέιμς. " Στην ουσία πρωταθλητισμό κάναμε και όσο ήταν στη Ρόδο", είπε πριν σταθεί στο πόσο χαμηλών τόνων είναι ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσει προβλήματα στα... αποδυτήρια του ΟΑΚΑ: " Βέβαια, τα μεγέθη είναι διαφορετικά και πιστεύω ότι μπορεί να το διαχειριστεί, αφού μιλάμε για ένα παιδί χαμηλών τόνων και αρκετά σοβαρό. Έχει προσωπικότητα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα προσαρμογής και διαχείρισης της πίεσης. Είναι γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με γεμάτες χρονιές και παραστάσεις από την Ισπανία και την Ευρωλίγκα".

Τέλος, κλείνοντας αναφέρθηκε στην ομάδα του, τον Αίολο Αστακού, ο οποίος φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 κατηγορία: " Φέτος κάναμε μόνο μία ήττα. Θέλαμε να ανέβουμε στην Α2 αήττητοι, αλλά κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τις νίκες. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που πετύχαμε. Πλέον κοιτάμε την επόμενη ημέρα και να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι στα ψηλά κλιμάκια της Α2, χωρίς, όμως, να βάζουμε μεγάλους στόχους, καθώς το πρωτάθλημα της Α2 είναι διαφορετικό από αυτό της Β Εθνικής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ