ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κούζμιτς: "Νιώθουμε άνετα με την πίεση που υπάρχει"

Κούζμιτς: "Νιώθουμε άνετα με την πίεση που υπάρχει"
INTIME SPORTS

Λίγη ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Όγκνιεν Κούζμιτς μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και τη ζωή του, που πλέον έχει άλλες προτεραιότητες. Ας όψεται η γέννηση του υιού του...

Πολλές φορές ο επίλογος είναι καλύτερος από τον πρόλογο. Ή, αν προτιμάτε, πιο ουσιαστικός. Ε, αυτό είχε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό (19/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (73-69) , για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. "Έγραψε" εκείνος τον επίλογο σε ένα παιχνίδι που είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τα χέρια του, από πολύ νωρίς.

Δεν χρειάστηκαν άλλωστε παρά οκτώ αγωνιστικά λεπτά (8'21'' για την ακρίβεια) για να οικοδομηθεί το +15 (15-30) που είχε υπέρ του η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε διαρκώς αλλαγές, έπαιρνε τάιμ άουτ, αλλά η ουσία δεν άλλαζε. Αλήθεια, τι ήταν αυτό που τόνιζε στους παίκτες του;

" Ήθελε να μας τονίσει τη σημασία του να παίξουμε καλή άμυνα. Ότι πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε", αποκαλύπτει αρχικά στο Sport24.gr ο Όγκνιεν Κούζμιτς, πριν πάει στο παρασύνθημα. Ήτοι στα δικά του επιτεύγματα εντός παρκέ, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η νίκη να καταλήξει στην ομάδα του: " Δεν ξέρω, απλά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Να παίξω άμυνα και να βοηθήσω όσο μπορώ. Σκέφτομαι ότι πρέπει να βελτιώνομαι διαρκώς και να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που μου ζητάει ο κόουτς", σχολίασε.

Παρεμπιπτόντως στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ (15'27'') είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Επίδοση που μετατρέπει την αναμέτρηση με τον "αιώνιο" αντίπαλο στο καλύτερο παιχνίδι της "πράσινης" θητείας του. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει εξήγηση για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, απάντησε πως " ήταν όλα θέμα συγκέντρωσης. Πάλι καλά γυρίσαμε γρήγορα το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη", πριν πάει η συζήτηση επί προσωπικού.

Για παράδειγμα, θα σας ενημερώσουμε πως το βράδυ του Σαββάτου (17/10) γεννήθηκε ο πρωτότοκος υιός του. " Νικολάι, θα τον βγάλουμε", παραδέχτηκε στο Sport24.gr πριν εξηγήσει πως " δεν πρόλαβα τη γέννα. Ήμουν στο αεροπλάνο όταν γεννήθηκε. Μόλις φτάσαμε όμως, πήγα απευθείας στο μαιευτήριο. Ήταν το ωραιότερο δώρο που έχω πάρει".

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η συζήτηση έγινε πιο... προσωπική με την επόμενη ερώτηση να αφορά τους λόγους που είπε το "ναι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Επ' αυτού είχε να πει πως " μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω με τον κόουτς Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα όλο αυτό. Ήθελα να είμαι κομμάτι της ομάδας". Θα πρέπει βέβαια να μάθει να ζει μαζί με την πίεση που συνοδεύει την πράσινη φανέλα.

" Πάντα υπάρχει πίεση, ειδικά όταν παίζεις σε αυτή την ομάδα. Όλοι αισθανόμαστε άνετα με αυτό γιατί ξέρουμε που βρισκόμαστε. Όλοι την χρειαζόμαστε", σχολίασε πριν υποχρεωθεί να συγκρίνει τους Στίφεν Κάρι και Δημήτρη Διαμαντίδη. Όχι αγωνιστικό (αλίμονο), αλλά σε θέμα χαρακτήρα και συμπεριφοράς. " Μπορώ να πω πολλά. Είναι κι οι δύο τρομερές προσωπικότητες και άνθρωποι. Θέλουν να βοηθούν τους άλλους, να κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες τους. Ο Δημήτρης ό,τι κι αν τον ρωτήσεις, είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει", ομολόγησε.

Πριν αναφερθεί στον στόχο που έχει φέτος, ως μέλος του Παναθηναϊκού: " Η Ευρωλίγκα! Λείπει από τη συλλογή μου"!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ