ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κοντά σε Μεζρί ο Παναθηναϊκός

Κοντά σε Μεζρί ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε ρότα μετά τη συμφωνία του Άλεξ Τάιους με την Αναντολού Εφές, έχοντας πλέον στο "στόχαστρό" του τον Σαλάχ Μεζρί της Ρεάλ Μαδρίτης. Κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές (video).

Η αναζήτηση του back up σέντερ συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εσχάτως αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180ο για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Οι "πράσινοι" αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη διεκδίκηση του Στεφάν Λάσμε -κατόπιν εισήγησης του Σάσα Τζόρτζεβιτς- ενώ είδαν τον Άλεξ Τάιους να καταλήγει στην Αναντολού Εφές .

Γι αυτό έθεσαν σε εφαρμογή το plan b, που ακούει στο όνομα Σαλάχ Μεζρί! Ο 29χρονος σέντερ αποχώρησε το φετινό καλοκαίρι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από δύο χρόνια παρουσίας στη "Βασίλισσα", με το "τριφύλλι" να του "χτυπάει την πόρτα" προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, με τις πληροφορίες του Sport24.gr να αναφέρουν πως υπάρχει προ των πυλών συμφωνία για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ (συνολικά).

Ο Τυνήσιος βρίσκεται αυτή την περίοδο στη χώρα του, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το Afrobasket που θα διεξαχθεί στη χώρα του, από 19 έως 30 Αυγούστου.

Ποιος είναι

Με ύψος 2μ17 έχει την ικανότητα να "σκεπάζει" το αντίπαλο καλάθι. Σε αυτό προσθέστε τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα, αλλά και την έφεση που έχει στα μπλοκ (1.1 πέρσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και 0.8 ανά παιχνίδι φέτος). Τα περισσότερα χρόνια της ευρωπαϊκής του καριέρας τα έχει περάσει στην Ισπανία, αφού έχει αγωνιστεί ακόμη στην Ομπραντόιρο (2012-'13). Νωρίτερα, φόρεσε τη φανέλα της Άντβερπ για δύο χρόνια (2010-'12), ενώ η πρώτη επαγγελματική του εμπειρία ήταν με τα χρώματα της Ετουάλ ντου Σαχέλ (2006-'10).

Με τη φανέλα της Ομπραντόιρο αναδείχθηκε rising star της Liga Endesa για την αγωνιστική περίοδο 2012-'13, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ομάδας της χώρας του. Το 2011 αναδείχθηκε μάλιστα MVP του Afrobasket, ενώ το 2012 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου -όντας ο κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης με 17 κοψίματα (σε πέντε παιχνίδια).

Δείτε τον Σαλάχ Μεζρί εν δράσει

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ