ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολλάει του Λασμέ, λόγω ΝΒΑ

Κολλάει του Λασμέ, λόγω ΝΒΑ

Το ΝΒΑ γυρίζει πίσω τον Λασμέ, που το ξανασκέφτεται και μοιάζει διστακτικός να απαντήσει "ναι" στην προσφορά του Παναθηναϊκού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr που αποκαλύπτει ότι στον ΠΑΟ προτάθηκε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Στεφάν Λασμέ… τα γύρισε και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ενώ είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και ετοιμαζόταν να υπογράψει, επιμένει να κυνηγήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ και οι ατζέντηδές του προσπαθούν τώρα να τον πείσουν ότι δεν πρέπει να χάσει την πρόταση των Πρασίνων…

Η ιστορία λέει ότι αν δεν υπογράψει ένας παίκτης συμβόλαιο, μια συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Στεφάν Λασμέ, ο οποίος είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αλλά σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πηγές, τις τελευταίες ώρες το ξανασκέφτεται επιθυμώντας να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό του, προκειμένου να βρει δουλειά στο ΝΒΑ.

Η ξαφνική απόφαση του Λασμέ προκάλεσε αναστάτωση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ουδεμία ευθύνη θα φέρει, ακόμη και αν τελικά «ναυαγήσει» η συμφωνία. Απλούστατα, γιατί δεν έχει ανακοινώσει τη συμφωνία και επιπροσθέτως, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποκτήσει τον30χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ από την Γκαμπόν διπλασιάζοντας σχεδόν τα χρήματά που έπαιρνε πέρυσι στην ισπανική Ομπραντόιρο.

Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, ο Λασμέ έχει ξαναβάλει στο μυαλό του το ΝΒΑ (όπως ακούστηκε, έπειτα και από τις παροτρύνσεις της συζύγου του), ωστόσο οι Αμερικανοί εκπρόσωποί του προσπαθούν να τον μεταπείσουν ότι ως «undersize»ψηλός (μόλις 2,03 μ.) είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει δουλειά στο ΝΒΑ. Αυτό,άλλωστε, φαίνεται και από τον μέσον όρο λεπτών συμμετοχής του σε δύο «summer league»: στο Ορλάντο είχε 2,3πόντους και 1,7 ριμπάουντ σε 9’ συμμετοχής και στο Λας Βέγκας μισό πόντο και2,5 ριμπαόυντ σε 8’ συμμετοχής.

Και όμως, ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πείσει κάποιον από τους τζένεραλ μάνατζερ του ΝΒΑ και για αυτό ελπίζει. Ισως, αν δεν έχει πολύ χρόνο στον φιλικό αγώνα των Μπόστον Σέλτικς με τους Σακραμέντο Κιγκς, να το ξανασκεφτεί και να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να μάθει άμεσα τις προθέσεις του παίκτη.

Εναλλακτικές και Ούκιτς

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι αναγκασμένος να ψάχνει όχι έναν, αλλά δύο ψηλούς. Την ίδια στιγμή, για τη θέση του πέμπτου ψηλού, από την ελληνική αγορά υπάρχουν τα ονόματα των Κώστα Χαρίση και Ζήση Σαρικόπουλου (με αυτή τη σειρά), που εξετάζονται από τον έμπειρο κόουτς.

Εν τω μεταξύ, ένα πολύ ηχηρό όνομα έχει προταθεί και εξετάζεται από τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης για τη θέση του «combo guard»(1+2). Είναι ο 28χρονος διεθνής Κροάτης Ρόκο-Λένι Ούκιτς, ο οποίος έχει πίσω του αξιοπρόσεκτη καριέρα και από τον Ιανουάριο του 2010 αγωνιζόταν στην τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ενας τέτοιος «free agent» είναι λογικό να έχει απασχολήσει και άλλες ομάδες, ωστόσο μόνο η Ούνιξ Καζάν δείχνει ικανή να τον δελεάσει, καθώς η Μάλαγα δεν τον ικανοποίησε με την προσφορά της.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ