ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέι Σι Ρίβερς: Το χρονικό της μεταγραφής

Κέι Σι Ρίβερς: Το χρονικό της μεταγραφής

Το Sport24.gr παρουσιάζει το χρονικό της μεταγραφής του Κέι Σι Ρίβερς στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη επαφή πριν από ένα μήνα, το "δεν χωράς" του Πάμπλο Λάσο και η οικογένεια που τον... έφερε στην Αθήνα.

Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι από το πρωί της Κυριακής (24/7) το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Επίσημα. Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε το διετές (1+1) συμβόλαιό με το "τριφύλλι", ολοκληρώνοντας την επάνδρωση της "πράσινης" περιφέρειας. Πως φτάσαμε ως εδώ; Το Sport24.gr παρουσιάζει το χρονικό της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, σε μια ιστορία που ξεκίνησε ως φιλολογικό ενδιαφέρον λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της Basket League, αλλά ολοκληρώθηκε σε χρόνο "dt" από τη στιγμή που έγινε η πρόταση.

Το όνομά του "έπεσε" για πρώτη φορά στο τραπέζι λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Το γεγονός όμως πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ολοκληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις απαγόρευε κάθε περαιτέρω ενασχόληση του Παναθηναϊκού με τον παίκτη. Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε μείνει εκτός του ρόστερ της "Βασίλισσας" για τα playoffs της Liga Endesa, αλλά αυτό δεν έλεγε τίποτα. Ήταν άλλωστε περισσότερο... θύμα του κακού σχεδιασμού που έκανε η ισπανική ομάδα.

Τι εννοούμε; Δεδομένου ότι δεν μπορούσε να τον κρατήσει το περσινό καλοκαίρι (λόγω διαβατηρίου), ο Κέι Σι Ρίβερς αναχώρησε με προορισμό την Μπάγερν Μονάχου. Ο αποκλεισμός της όμως από την Euroleague, σε συνδυασμό με την κάκιστη πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης εντός κι εκτός των ισπανικών συνόρων, υποχρέωσε τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει τον παίκτη πίσω στο BarclayCard Center. Έτσι, ξαναφόρεσε τη φανέλα της "Βασίλισσας", αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο ροτέισόν της, δεδομένης και της απουσίας του Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος έμενε στα "πιτς" λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε στη μέση.

Κέι Σι Ρίβερς: Το χρονικό της μεταγραφής
2014 EUROLEAGUE BASKETBALL

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι αυτόματα θα έμενε εκτός... νυμφώνος για τη νέα χρονιά. Ο Πάμπλο Λάσο τού είχε ζητήσει άλλωστε να περιμένει λίγο και να μην βιαστεί να υπογράψει σε άλλη ομάδα, πριν ολοκληρωθεί το ισπανικό πρωτάθλημα. Γι αυτό η πρώτη διερευνητική επαφή των "πρασίνων" με την πλευρά του παίκτη, πριν από ένα και πλέον μήνα, δεν είχε αποτέλεσμα.

Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, τόσο απομακρυνόταν το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη "Βασίλισσα". Κάτι που αυτόματα τον έβγαζε στην αγορά. Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο ατζέντης του ενημέρωσε ανά την Ευρώπη πως ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ είναι διαθέσιμος, θέλοντας να πιάσει τον... παλμό. Σχεδόν άμεσα, μία ισπανική ομάδα (σ.σ.: οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τη Βαλένθια) και άλλες δύο από την Euroleague, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους. Λίγο αργότερα ήρθε να προστεθεί στη λίστα κι ο Παναθηναϊκός , ο οποίος είχε... συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και για προσωπικούς λόγους.

Κέι Σι Ρίβερς: Το χρονικό της μεταγραφής

Ειδικά από το γεγονός που μέσα στον επόμενο μήνα περιμένει το νέο μέλος της οικογένειάς του. Εξ ου η δεδηλωμένη προτίμησή του σε Ισπανία και Ελλάδα, περιορίζοντας εν πολλοίς τις επιλογές του.

Από την Παρασκευή (22/7) μάλιστα το πράγμα άρχισε να... γέρνει προς τη μεριά του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" πέρασαν από το φιλολογικό ενδιαφέρον στην επίσημη πρόταση, δείχνοντάς του πόσο τον θέλουν κοντά τους. Δεν άφησαν τον χρόνο να πάει χαμένος. Δεν ήθελαν άλλωστε να τραβήξει η υπόθεσή του πάρα πολύ, αφού την ίδια ώρα εξέταζαν τις περιπτώσεις κοινοτικών πάουερ φόργουορντ - με πρώτη και καλύτερη αυτή του Τόρνικε Σενγκέλια , όπως αποκάλυψε το Sport24.gr.

Γι αυτό προχώρησαν πολύ γρήγορα στο... προκείμενο, ενημερώνοντας τον ατζέντη του ότι επιθυμούν να γραφτεί γρήγορα ο επίλογος. Δεν έμειναν όμως στα λόγια, έδειξαν ευθύς εξαρχής την επιθυμία τους να τον ντύσουν στα πράσινα, εκπληρώνοντας γρήγορα τα οικονομικά "θέλω" του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είχε περαιτέρω ενδοιασμούς. Μόλις είδε επίσημα την πρόταση του "τριφυλλιού" είπε το "ναι" και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ιστορία.

Κέι Σι Ρίβερς: Το χρονικό της μεταγραφής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, "ανεβάζοντας" κιόλας φωτογραφία με το σήμα της νέας του ομάδα. Μία φωτογραφία , κάτω από την οποία έγραψε πως " είναι επίσημο. Παναθηναϊκός. Πάμε να το πάρουμε. Θα είναι μια συναρπαστική σεζόν". Κι ύστερα (το πρωί της Κυριακής) ήρθε η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για να βάλει οριστικό (τυπικό) τέλος στη μεταγραφή.

Την τέταρτη φετινή για το "τριφύλλι", καθώς είχαν προηγηθεί οι Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Γιάννης Μπουρούσης. Ποιος έπεται; Ένας κοινοτικός πάουερ φόργουορντ, με τον Τόρνικε Σενγκέλια να είναι ο πρώτος επιλαχών, βάσει των "θέλω" του Αργύρη Πεδουλάκη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ