ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ήλθε σε συμφωνία με τον Γκάνι Λαβάλ ο οποίος αφήνει την Τραμπζονσπόρ κι έρχεται στην Αθήνα. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του (VIDEO)!

Η αποχώρηση του Τζούλιαν Ράιτ (σ.σ. συνεχίζει στο Ισραήλ) δημιούργησε κενό στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, που μπήκε σε διαδικασία να εξετάσει διάφορες περιπτώσεις ψηλών για την ενίσχυση της front line.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλεκτός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο Γκάνι Λαβάλ ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά στην Τουρκία με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ ωστόσο είχε όρο στο συμβόλαιό του που του επέτρεπε να αποχωρήσει για λογαριασμό ομάδας που αγωνίζεται στην Euroleague.

Ο Λαβάλ θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στον β' γύρο του TOP-16, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (26/02).

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Ο Γκάνι Ολαντιμέϊ Λαβάλ Jr. γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1988, στο College Park της Georgia. Εκεί είχαν φτιάξει ο μετανάστης (από τη Νιγηρία) πατέρας του, Gani Sr και η μητέρα του Michelle, το νέο τους σπιτικό, στα τέλη της δεκαετίας του '70. Εκεί είχαν φτιάξει και την (κτηματομεσιτική) επιχείρηση τους.

" Ο πατέρας μου μας μεγάλωσε (σημείωση: έχει δυο αδελφές, τις Χαλίλα και Χασίτι και έναν αδελφό, τον Χαλίλ) με τη γλώσσα της πατρίδας, την κουλτούρα, τις γεύσεις. Όταν πήγα στην εθνική Νιγηρίας, το καλοκαίρι (του 2013, όταν έπαιξε στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα), μου ήταν όλα οικεία. Η μουσική, η κουλτούρα, οι χοροί", ενημέρωσε μέσω του Weekly Show της Εuroleague.

Τους έχει κάνει όλους... σαν τα μούτρα του

Η οικογένεια του, του μετέδωσε και κάτι ακόμα: την αγάπη για το Θεό. " Όλοι είμαστε μέλη της οικογένειας που λέγεται "ανθρωπότητα" και όλοι είμαστε μέλη της οικογένειας του Θεού. Άλλωστε, όλοι χρειαζόμαστε την αγάπη του. Μιλάω από καρδιάς. Πάντα λειτουργώ έτσι. Με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους συνεργάτες. Πάντα προσπαθώ να είμαι ταπεινός στην καρδιά και ευγνώμων".

Αυτές τις αξίες, τις έχει "περάσει" και στους νέους του φίλους. " Πριν βγούμε στο παρκέ, για τα παιχνίδια, απευθυνόμαστε όλοι μαζί στο Θεό και του ζητάμε να μας προστατεύσει, να μας δώσει δύναμη για το παιχνίδι, να μας κρατήσει συγκεντρωμένους στην αποστολή μας, να μας έχει ενωμένους. Κάθε φορά βέβαια, λέμε διαφορετικά πράγματα, γιατί η ζωή δεν είναι ποτέ η ίδια, όλοι κινούμαστε διαρκώς".

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Ο μηνίσκος που έγινε ευλογία

Ως μαθητής του Norcorss High School είχε κερδίσει μια θέση στην All American ομάδα. Στην τελευταία τάξη, αναδείχθηκε Mr. Basketball 2007, στην περιοχή της Georgia. Ως φοιτητής του Georgia Tech, μέτρησε 11.8π. ανά αγώνα, με 41.9% στα εντός παιδιάς, 75.2% στις βολές, 7.2 ριμπ., 1.3 τάπες, σε 24.2''. Δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ, το 2009, αλλά... την πήρε πίσω, για να επιστρέψει το 2010 και να τον "τραβήξουν" οι Σανς, στο Νο46. Του έδωσαν συμβόλαιο, αλλά τον Νοέμβριο τον έστειλαν στη D-League. Στις 6 Ιανουαρίου του 2011 έπαθε ρήξη μηνίσκου. Όχι, δεν είδε τα πάντα να χάνονται από μπροστά του." Ήταν ευλογία για εμένα, γιατί έγινα δυνατός στο πνεύμα και έμαθα να εκμεταλλεύομαι κάθε δευτερόλεπτο που περνώ στο παρκέ. Αφήστε που μετά τον τραυματισμό, το άλμα μου ήταν μεγαλύτερο".

Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (ή κάπως έτσι)

Στο lock out του 2011 κίνησε για πρώτη φορά, προς Ευρώπη μεριά. Διάλεξε τη Ζιελόνα Γκόρα, την οποία αποχαιρέτησε όταν βγήκε το "λουκέτο". Δεν ήξερε βέβαια, πως το Φοίνιξ θα τον αφήσει ελεύθερο. Ούτε πως θα τον έπαιρναν οι Σπερς, στο τρέινινγκ καμπ. Ούτε εκεί στέριωσε και κίνησε (όπως το 80% των περιπτώσεων σαν και του λόγου του) για την Κίνα και τους Xinjiang Flying Tigers, ως αντικαταστάτης του Κένιον Μάρτιν. Τι έγινε εκεί; Τον αντικατέστησε ο Ίκε Ντιόγκου.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου. Επέστρεψε στη Ζιελόνα Γκόρα για να ακούσει έπειτα από λίγες ημέρες το "δεν ήσουν αυτό που... αγαπούσαμε μια φορά", πριν πάει στη Γαλλία (Ροάν), την Ιταλία (Ρόμα), ξανά μανά στην Κίνα, τη Ρίγα και την Αρμάνι.

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Άμα είσαι θετικός άνθρωπος (και έχεις Internet), όλα γίνονται

Φυσικά και υπήρχε ένα θετικό σε όλη αυτήν την ιστορία. Τουλάχιστον, στο δικό του μυαλό. "Έμαθα να προσαρμόζομαι άμεσα, σε κάθε κατάσταση. Ήμουν πάντα ανοιχτόμυαλος και πάντα έκανα focus στη δουλειά μου. Οπότε θεωρώ πως ό,τι έζησα είναι ευλογία". Αν υπήρχε κάτι που τον βοήθησε ήταν η τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα το Google. " Εκεί αναζητώ τα βασικά, σε κάθε πόλη που πηγαίνω. Από το πού θα φάω κάτι, έως το πού θα αγοράσω ό,τι χρειάζομαι. Είναι κάτι που με διασκεδάζει. Σημασία έχει να σκέφτεσαι πάντα θετικά"!

19.11.2011.  Zielona Gora Tauron Basket Liga  Zastal vs Polpharma Starogard Gdanski  87  82   N/z 
Fot Tomasz Gawalkiewicz/ZAFF
19.11.2011. Zielona Gora Tauron Basket Liga Zastal vs Polpharma Starogard Gdanski 87 82 N/z Fot Tomasz Gawalkiewicz/ZAFF TOMASZ GAWALKIEWICZ

Στο γενικότερο πλαίσιο της προσαρμογής, τοποθετεί και όσα γίνονται εντός παρκέ, στην περσινή πρώτη του σεζόν στη Euroleague. Ως παράδειγμα έδωσε το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό " όταν ο Σπανούλης έκανε ένα ντράιβ και σκόραρε. Είπα πως αν ξανακάνει την ίδια κίνηση, θα έχω το σωστό timing. Στην 3η περίοδο λοιπόν, έγινε αυτό και... ανέλαβα δράση", "κόβοντας" τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Αυτός είναι ο Γκάνι Λαβάλ

Γενικά, πιστεύει πως πέραν των αθλητικών ικανοτήτων, σημαντικό είναι " η θέση που παίρνεις όταν αμύνεσαι, το timing και το να μπορείς να διαβάσεις το παιχνίδι του αντιπάλου. Γιατί όπως λένε διαρκώς οι κόουτς "δεν μπαίνει ο παίκτης στο καλάθι, αλλά η μπάλα". Φροντίζω λοιπόν, να ξέρω πάντα πού είναι η μπάλα".

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας; " Να μένεις πεινασμένος και ταπεινός".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ