ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καρέ - καρέ τα τελευταία 1'35'' της ήττας του Παναθηναϊκού

Καρέ - καρέ τα τελευταία 1'35'' της ήττας του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός Superfoods "άγγιξε" τη νίκη στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έφυγε ηττημένος από το BarclayCard Center (87-48). Ξαναδείτε φάση - φάση το συγκλονιστικό φινάλε στη Μαδρίτη (VIDEOS).

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το "διπλό" στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν τα κατάφερε. Η "Βασίλισσα" ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των "πρασίνων" (και δη του Τζέιμς Φελντέιν και με τον Σέρχιο Γιουλ να κάνει... όργια, πανηγύρισε μια μεγάλη εντός έδρας νίκη (με 87-84 ). Μέσα σε όλα, το "τριφύλλι" έχασε τον Τζέιμς Γκιστ με 7'32'' για το τέλος .

Το Sport24.gr παρουσιάζει καρέ - καρέ το τελευταίο 1'35'' της αναμετρησης στο "BarclayCard Center", εκεί όπου το "τριφύλλι" είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ο Κέι Σι Ρίβερς αστόχησε όμως, υπό ασφυκτική πίεση από τη γωνία.

Φάση Νο1: το γκολ φάουλ που έφερε το ρεκόρ

Με τις ομάδες στο "Χ" (81-81), ο Σέρχιο Γιουλ πήγε σε μια ακόμη προσωπική φάση απέναντι στον Νικ Καλάθη, για να σκοράρει με έμμεσο τρίποντο. Ο ηγέτης "Βασίλισσας" πέτυχε το λέι απ και τη συμπληρωματική βολή, για να σημειώσει έτσι ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague, με τους 30 πόντους που σημείωσε. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε προβάδισμα τριών πόντων (84-81) λοιπόν, με 1'21'' να μένουν για το τέλος.

Φάση Νο2: ο Φελντέιν σημειώνει το έκτο του τρίποντο

Ο Τσάβι Πασκουάλ καλεί άμεσα τάιμ άουτ μετά το έμμεσο τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ και σχεδιάζει επίθεση με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρνει την μπάλα με πλάτη στο καλάθι και τον Τζέιμς Φελντέιν να βγαίνει από το σκριν του Κρις Σίνγκλετον, για να εκτελέσει. Όπως κι έγινε, με τον γκαρντ του "τριφυλλιού" να ευστοχεί από την κορυφή. Με το έκτο τρίποντο του στο παιχνίδι έφερε τις ομάδες στα ίσα για μία ακόμη φορά (84-84), υποχρεώνοντας τον Πάμπλο Λάσο να πάρει με τη σειρά του τάιμ άουτ, στα 1'06'' για το φινάλε.

Φάση Νο3: τα δύο κρίσιμα λάθη του Φελντέιν

Οι ομάδες επιστρέφουν στο παρκέ μετά το τάιμ άουτ του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Σέρχιο Γιουλ να σκοράρει ξανά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο +2 (86-84) με 50'' να μένουν στο χρονόμετρο και τον Παναθηναϊκό να έχει την επόμενη επίθεση. Ο μέχρι τότε ωραίος του "τριφυλλιού", Τζέιμς Φελντέιν, θα γίνει όμως μοιραίος. Αρχικά θα κάνει λάθος πάσα στα 35'' για το τέλος, ενώ ακολούθως δεν θα πιάσει την μπάλα μετά το άστοχο λέι απ του Σέρχιο Γιουλ. Ο Τζέισι Κάρολ θα ακολουθήσει τη φάση μέχρι τέλους, για να δώσει στην ομάδα του μια κατοχή (με επαναφορά μπροστά από τον πάγκο του "τριφυλλιού") στα 5.8''.

Ο Πάμπλο Λάσο, μετά το τάιμ άουτ που πήρε, θα του δώσει την μπάλα. Ο γκαρντ των γηπεδούχων θα σημειώσει 1/2 βολές για το +3 (87-84) της ομάδας του, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί νέο τάιμ άουτ.

Φάση Νο4: ο Ρίβερς έχασε το σουτ της ισοφάρισης

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Ο Κέι Σι Ρίβερς θα πάρει την μπάλα στη γωνία, αλλά θα σουτάρει υπό πολύ άσχημες συνθήκες. Μοιραία το σουτ θα βρει το σίδερο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει τη νίκη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ