ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καπόνο: "Ο Παναθηναϊκός, ο καταλληλότερος για μένα"

Καπόνο: "Ο Παναθηναϊκός, ο καταλληλότερος για μένα"

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Τζέισον Καπόνο μίλησε για την συμπαράσταση του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του, για τα επιτεύγματα της νέας του ομάδας και φυσικά για όσα μπορεί να προσφέρει

Ο Τζέισον Καπόνο μίλησε στα "NEA online" και τον Σωτήρη Βετάκη για την έστω και καθυστερημένη έναρξη της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Αναφέρθηκε στην κατανόηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στο πρόβλημά του, στο απόθεμα ποιοτικού μπάσκετ που νιώθει να έχει μέσα του και στα όσα μπορεί να δώσει στη νέα του ομάδα.

"Αμέσως μετά την τελική συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ένα απροσδόκητο οικογενειακό θέμα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ πολλά πράγματα. Υπέθεσα πως οι πιθανότητες να έρθω στην Αθήνα και να παίξω μπάσκετ είχαν μηδενιστεί", σχολίασε ο Τζέισον Καπόνο και συμπλήρωσε:

"Αλλά η ομάδα του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι που την διοικούν, συμπαραστάθηκαν σε εμένα και την οικογένεια μου με εντυπωσιακό τρόπο και μου επέτρεψαν να ενεργοποιήσω τη συμφωνία μας όταν ήμουν σίγουρος πως ήμουν έτοιμος. Δεν μπορούσε να ήταν πιο φιλικοί και να μας συμπαρασταθούν περισσότερο. Κι αυτό είναι κάτι που πάντα θα θυμάμαι, κάτι για το οποίο θα τους είμαστε ευγνώμονες για πάντα".

Ύστερα από μια λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ, ποια είναι τα κίνητρα σου για να παίξεις στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό;

"Ειλικρινά νιώθω πως έχω πολλά αποθέματα ποιοτικού μπάσκετ να δώσω. Το πάθος μου για το παιχνίδι παραμένει το ίδιο δυνατό. Είχα πει στον ατζέντη μου να βρει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση, σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Ευρώπη. Όταν άκουσα πως υπήρχε η πιθανότητα να αγωνιστώ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, δεν το σκέφτηκα λεπτό. Άρπαξα αμέσως την ευκαιρία που μου δινόταν να παίξω μπάσκετ σε μια τόσο σπουδαία ομάδα. Όταν μίλησα με τους ανθρώπους από το προπονητικό τιμ και τους διοικούντες, αντιλήφθηκα αμέσως πως εκεί πέρα έξω ο Παναθηναϊκός ήταν για εμένα το κατάλληλο μέρος για να συνεχίσω την καριέρα μου".

Τι γνωρίζεις για την νέα σου ομάδα; Έχεις μιλήσει με το προπονητικό τιμ;

"Η σύζυγος μου και εγώ κάναμε μεγάλη έρευνα για την ομάδα και την ιστορία της. Από όλα όσα μάθαμε, από όλα όσα ακούσαμε από ανθρώπους της κοινωνίας του μπάσκετ, ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που αποτελούν την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και επομένως εκπληκτική επιλογή για να αγωνιστώ. Όταν μίλησα με μέλη του Παναθηναϊκού ήταν προφανές για εμένα πως πρόκειται για ένα σοβαρό κλαμπ, που έχει ως στόχο να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους. Ακόμη μίλησα με τον Ρόκο Ούκιτς, με τον οποίο υπήρξα συμπαίκτης στο Τόροντο και μου είπε πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος, αλλά και πόσο καλά περνά στην Αθήνα. Ο Ρόκο μάλιστα μου είπε οτι ο Παναθηναϊκός είναι ο καλύτερος σύλλογος στον οποίο έχει βρεθεί, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του ΝΒΑ".

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε στην αγορά ένα πάουερ-φόργουορντ που να έχει έφεση στο σουτ. Όμως μόλις είδε το όνομα σου στην λίστα των προτεινόμενων, στράφηκε σε εσένα. Τι θα δώσεις στον Παναθηναϊκό;

"Είναι προφανές πως έχω γίνει γνωστός για το μακρινό σουτ, αλλά νομίζω πως επίσης είμαι ένας πλήρης παίκτης που μπορεί και θα κάνει ότι χρειάζεται για να πάρει η ομάδα του τις νίκες. Είχα την τύχη να παίξω μαζί με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως ο ΛεΜπρόν, ο Σακίλ, ο Ουέιντ και ο Κόμπι Μπράϊαντ, αλλά και σε μια ομάδα με την οποία κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Από αυτούς τους σπουδαίους παίκτες και η εμπειρία τόσων χρόνων με έχουν διδάξει πολλά για το πως πρέπει να αγωνίζεται ένας μπασκετμπολίστας ώστε να είναι πλήρης και να βοηθά σε πολλούς τομείς την ομάδα του. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσουν οι προπονητές προκειμένου να νικάμε κάθε ματς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ