ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλαϊτζής: "Προπονητική και παιδαγωγική"

Καλαϊτζής: "Προπονητική και παιδαγωγική"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαϊτζής φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 όπου μίλησε για την ίδρυση της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τι είπε στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα".

Στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Καλαϊτζής, που μίλησε για την ίδρυση της Ακαδημίας Μπάσκετ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρώην πλεϊμέικερ των "πράσινων" θα είναι μεταξύ αυτών που θα καθοδηγούν τα νέα παιδιά. Ο προπονητής των "πράσινων" τμημάτων υποδομής φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3, μιλώντας:

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: " Είναι μία κατάσταση από πολλούς ανθρώπους που στελεχώνουν το προπονητικό τιμ, ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά χρόνια στα παρκέ και τώρα βρίσκονται έξω από αυτά. Όλοι αυτοί καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, βάζοντας ο καθένας το δικό του… λιθαράκι, σε αυτή τη σκέψη που υπάρχει χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα σεβόμενη την ιστορία της, ήθελε να φτιάξει μία ακαδημία που να είναι πρότυπο, να φροντίζει τα παιδιά και στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και να τους δίνει εφόδια και στο εξωαγωνιστικό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στη συνέντευξη Τύπου είναι σημαντικό όλοι να αποκτήσουν μία σωστή νοοτροπία για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και όσοι έχουν ταλέντο να το αξιοποιήσουν και να παίξει ο καθένας εκεί που του αξίζει".

Για το γεγονός ότι πολλοί παλαίμαχοι της ομάδας συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια: " Αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των συνεργατών, με ανθρώπους που, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στα αποδυτήρια, με χαρές και λύπες, μπορούν να εμφυσήσουν κάποια πράγματα στους νεαρούς αθλητές. Για αυτό βρισκόμαστε και εμείς εκεί, για να χτίζουμε το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, ενός αθλητή σε όλα τα κομμάτια. Είναι μεγάλη ευθύνη και αυτό έχω στο μυαλό μου, διότι διαφορετικά διαχειρίζεσαι έναν άνθρωπο που κάνει το επάγγελμα και διαφορετικά πρέπει να διαχειριστείς ένα παιδί για να του δώσεις να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, αλλά και το γιατί και το πως. Σε αυτές τις ηλικίες μεγάλο κομμάτι της προπονητικής έχει να κάνει με την παιδαγωγική. Πρώτα είναι αυτό το κομμάτι και μετά το προπονητικό. Σε αυτό το κομμάτι δίνει έμφαση η Κ.Α.Ε. Σίγουρα είναι περιορισμένος ο αριθμός των παιδών που θα έχουμε, διότι όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει και να στηθεί σωστά. Να γίνουν σταθερά βήματα και εύχομαι και ελπίζω να βγει ένας παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ομάδας".

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή των ακαδημιών του Panathinaikos BC, Γιώργου Καλαϊτζή στον Sport24 Radio. http://www.sport24radio.gr/blog/chtizoume-anthropous-ke-athlites/

Posted by SPORT 24 Radio on Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ