ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Καίει" σαν τον Πάσπαλιε!

"Καίει" σαν τον Πάσπαλιε!

Με τους 26 πόντους που έβαλε στο χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε κάτι που τελευταία φορά είδαμε σε ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό από τον Ζάρκο Πάσπαλιε το μακρινό 1993!

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο Κέι Σι Ρίβερς δεν έχει εξελιχθεί απλά στο υπ' αριθμόν ένα “όπλο” του Παναθηναϊκού. Έχει καταφέρει επίσης και κάτι που είδαμε για τελευταία φορά σε ντέρμπι “αιωνίων” το μακρινό 1993 και συγκεκριμένα από τον Ζάρκο Πάσπαλιε! Βλέπετε, τότε ήταν η τελευταία φορά που ένας παίκτης κατάφερε να σημειώσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού πάνω από 23 πόντους, όσους δηλαδή έχει (μίνιμουμ) ο Ρίβερς στα τρία πιο πρόσφατα ντέρμπι.

Από τη σεζόν 1991-92 (όταν οι δύο “αιώνιοι” άρχισαν να βγαίνουν στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ) μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί συνολικά 153 φορές. Οι 123 ήταν σε επίπεδο πρωταθλήματος, οι 19 στο Κύπελλο Ελλάδας και οι 11 στην EuroLeague. Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις μόνο ένας παίκτης είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να σημειώσει 23 ή περισσότερους πόντους σε τρία ντέρμπι στη σειρά. Ο Ζάρκο Πάσπαλιε.

Τα δύο σερί του Πάσπαλιε

Ο Σέρβος φόργουορντ το έκανε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το είχε καταφέρει μάλιστα δύο φορές. Το πρώτο σερί του ξεκίνησε τη σεζόν 1991-92, όταν είχε φορτώσει το “πράσινο” καλάθι με 37 και 33 πόντους στην κανονική περίοδο και πρόσθεσε άλλους 39 στην πρώτη αναμέτρηση της επόμενης χρονιάς. Το δεύτερο σερί του έγινε τη σεζόν 1992-93. Για την ακρίβεια στους τρεις τελικούς εκείνης της χρονιάς, στους οποίους ο Πάσπαλιε είχε σημειώσει 23, 27 και 32 πόντους κατά σειρά.

"Καίει" σαν τον Πάσπαλιε!

Έκτοτε ουδείς άλλος παίκτης κατόρθωσε να κάνει κάτι ανάλογο σε αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ούτε ο Αριαν Κόμαζετς, ούτε ο Εντι Τζόνσον, ούτε ο Αλφόνσο Φορντ, ούτε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ή ο Βασίλης Σπανούλης. Κανείς. Μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστεί ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος είχε κατά σειρά 23 πόντους στον αγώνα της EuroLeague, 27 στον ημιτελικό του Κυπέλλου και 26 στον χθεσινό αγώνα της Stoiximan.gr Basket League , οδηγώντας μάλιστα στον Παναθηναϊκό στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Οι 33 παίκτες που έβαλαν πάνω από 23 πόντους

Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν σημειώσει 23 ή περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1991-92 και έπειτα. Συνολικά έχει επιτευχθεί 63 φορές από 33 διαφορετικούς παίκτες και ο Ζάρκο Πάσπαλιε είναι ο μόνος που το έχει κάνει επτά φορές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες που έβαλαν 23 ή περισσότερους πόντους σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι: 1) ο Άριαν Κόμαζετς (1992-93), 2) ο Εντι Τζόνσον (1994-95), 3) ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2000-01) και 4) o Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (2014-15).

Ζάρκο Πάσπαλιε

7 φορές

Βασίλης Σπανούλης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Εντι Τζόνσον

4 φορές

Κέι Σι Ρίβερς, Τζος Τσίλντρες, Νίκος Οικονόμου, Αριαν Κόμαζετς

3 φορές

Δημήτρης Διαμαντίδης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Λιν Γκριρ, Ιμπραήμ Κουτλουάι, Αλφόνσο Φορντ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντίνο Ράτζα

2 φορές

Μάικ Τζέιμς, Μάικ Μπατίστ, Ραμούνας Σισκάουσκας, Χρήστος Χαρίσης, Γιάκα Λάκοβιτς, Στεφάν Ριζασέ, Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ, Γιοτάμ Χαλπερίν, Ντρου Νίκολας, Κένεντι Γουίνστον, Ντάριλ Μίντλετον, Γουίλι Αντερσον, Γιώργος Σιγάλας, Ντόμινικ Γουίλκινς Ντέιβιντ Ρίβερς, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αλεξάντερ Βολκόφ, Γουόλτερ Μπέρι

1 φορά

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ