ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και ο Τάιους στη λίστα του Παναθηναϊκού

Και ο Τάιους στη λίστα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός μετά τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ψάχνει τον σέντερ που θα κλείσει τη γραμμή των ψηλών. Και ο Άλεξ Τάιους προστέθηκε στη λίστα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Πέρα από την περίπτωση του ταλαντούχου Μιλουτίνοφ, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν το σενάριο να αποκτήσουν έναν αθλητικό σέντερ, στα πρότυπα του Στέφαν Λάσμε, για να παίζει μαζί με τον Ραντούλιτσα και τον Παπαγιάννη. Κι επειδή ακριβώς με τον Γκαμπονέζο υπάρχει οικονομική απόσταση, οι "πράσινοι" εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών που ταιριάζουν σ' αυτό το προφίλ.

Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Άλεξ Τάιους. Ο Αμερικανός σέντερ της Μακάμπι έχει προταθεί στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες από την αρχή του καλοκαιριού και είχε βρεθεί μάλιστα μια ανάσα από την Κίμκι, μια μεταγραφή που δεν προχώρησε.

Ο Τάιους αποτελεί την επιτομή του αθλητικού σέντερ που μπορεί να παίξει καλή άμυνα και να συνεργαστεί καλά στο pick-n-roll. Ο 27χρονος σέντερ είχε πέρσι 7.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα σε 21 λεπτά συμμετοχής στην Euroleague.

Έχει παίξει δύο χρονιές στην Μακάμπι, κατακτώντας μάλιστα τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2014 στο Μιλάνο. Ξεκίνησε την ευρωπαϊκη του καριέρα από τη Μακάμπι Ασόντ, για να ακολουθήσει το κάλεσμα του Αντρέα Τρινκιέρι στο Καντού.

Πρόκειται για μια "γεμάτη" βδομάδα για τον Παναθηναϊκό που ήδη προχώρησε σε συμφωνία με τον Νικ Καλάθη.

Δείτε στιγμιότυπα από την εξαιρετική εμφάνιση του Τάιους κόντρα στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Δεκέμβριο:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ