ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις ο Καλάθης

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του έκανε ο Νικ Καλάθης στο Game 1 της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ. Διαβάστε, συγκρίνετε και θα καταλάβετε.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση και τους κλυδωνισμούς που δημιούργησε ο αποκλεισμός από τη Φενέρμπαχτσε, ο Νικ Καλάθης ξέρει ότι πρέπει να βγει μπροστά και με την εμπειρία του να φέρει ξανά την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Στο Game 1 της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ ο διεθνής άσος έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση της καριέρας του ΣΕ ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις!

Ο Καλάθης έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στην Α1 (ήταν οι 21π. σε αγώνα με τον Άρη), τελείωσε το ματς με 23 πόντους (8/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές) και ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό σουτ της ομάδας του πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο σε 33 λεπτά συμμετοχής και ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού μέχρι το τελικό 80-70.

Ο πολύπειρος point guard χρειαζόταν έναν πόντο για να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν τον πέτυχε στο φινάλε. Το ισοφάρισε πάντως, έβαλε ακριβώς όσους είχε βάλει στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς και θα προσπαθήσει να το καταρρίψει σε κάποιον επόμενο αγώνα.

23 στην Α1, 23 στη EuroLeague, 22 στο ΝΒΑ (σε αγώνα των Grizzlies με τους Bucks την 1η Φεβρουαρίου 2014), 22 με την Εθνική Ελλάδας σε φιλικό με την Κροατία στις 8 Αυγούστου του 2010, 21 στη VTB League (σε αγώνα της Λοκομοτίβ Κουμπάν με την ουκρανικό Ντόνετσκ) και 20 στο EuroCup (με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα στις 16 Ιανουαρίου του 2013).

Ο Καλάθης γνώριζε πως χρειαζόταν έναν πόντο, ένα καλάθι για να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις, γι' αυτό και ζήτησε επίμονα για περίπου 7-8 δευτερόλεπτα τη μπάλα στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Μάικ Τζέιμς, όμως, τον αγνόησε, σούταρε από τη γραμμή του τριπόντου κι ο Νικ έχασε την ευκαιρία να συνδυάσει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ