ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιλιέφσκι και Αμερικανός ο συνδυασμός για ΠΑΟ

Ιλιέφσκι και Αμερικανός ο συνδυασμός για ΠΑΟ

Η περίπτωση του αμερικανού γκαρντ της Σάσαρι Τζέιμς Ουάιτ (πρώτου σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα με 20,2 πόντους κατά μέσον όρο) εξακολουθεί να απασχολεί τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς επεξεργάζεται στο μυαλό του έναν δυνατό συνδυασμό: Βλάντο Ιλιέφσκι στην περιφέρεια και Αμερικανό… αντι-Φώτση στη ρακέτα!

Οι Πράσινοι εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του σκοπιανού γκαρντ (31 ετών, 1,88 μ.), ο οποίος στην περυσινή Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Ολύμπια Λιουμπλιάνας είχε 10,8 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ και 1,7 κλέψιμα κατά μέσον όρο, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι και τόσο απλό στην υλοποίησή του. Και αυτό γιατί για να ενδιαφερθεί σοβαρά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα πρέπει να αποδεσμευτεί ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Στο παραπάνω βίντεο θαυμάστε την έμπνευση του Βλάντο Ιλιέφσκι στο Νο2 του Top-10 με τις καλύτερες φάσεις στη συγκεκριμένη αγωνιστική του Top-16.

Τις τελευταίες ημέρες, ακούγεται ότι ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους οι ισπανικές Ουνικάχα Μάλαγα και Βαλένθια, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται να χωρίσουν οι δρόμοι του με τον Παναθηναϊκό. Οσο για την περίπτωση του να δεχθεί γενναία μείωση στις αποδοχές του; Μέχρι στιγμής, η πλευρά του Τέπιτς δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί μείωση της τάξεως του 50% και να πέσει από το 1 εκατ. ευρώ ετησίως στα μισά.

Ακόμη και αν δεχτεί, όμως, ο Σέρβος μείωση αποφασίζοντας να ολοκληρώσει το τριετές συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα «εξυπηρετούσε» το σενάριο που έχει ως πρωταγωνιστή τον Ιλιέφσκι, καθώς ο σκοπιανός γκαρντ θα απασχολούσε σοβαρά τους πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης μόνο στην περίπτωση κατά την οποία άδειαζε η θέση του Τέπιτς. Και αυτό μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Για την ιστορία, ο Ιλιέφσκι,είχε απασχολήσει τους Πράσινους και τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, τότε που το πρόβλημα δημιουργίας στην περιφέρεια έκανε μπαμ στον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης εξέτασαν την περίπτωσή του, όπως και του λιθουανού γκαρντ, Μαρτίνας Πότσιους, που μετακόμισε προ ημερών από την Ζαλγκίρις Κάουνας στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κατόπιν συνεννόησης της διοίκησης και του προπονητή, ο «Ζοτς» προτίμησε να μην διαφοροποιήσει το ρόστερ και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους Τέπιτς και Νικ Καλάθη.

Αμφότεροι είχαν γίνει αποδέκτες σκληρής κριτικής για την πενιχρή προσφορά τους στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Τριφυλλιού, ωστόσο από τους δύο, μόνο ο Καλάθης «πήρε» το μήνυμα και αφού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μισό της χρονιάς (πλέι οφ και Φ4 Ευρωλίγκας, πλέι οφ Α1) οδήγησε τους Πράσινους στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού και του εγχώριου τίτλου έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο πίσω από τον MVP Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ. Ο Τέπιτς είχε κάποιες αναλαμπές, κυρίως στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρωταγωνιστής…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ