ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ίδιο σενάριο στο ΣΕΦ για Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τρίτο σερί ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν "απών" από το φινάλε. Τις δύο εξ αυτών το "πλήρωσε" με ήττα. Το Sport24.gr καταγράφει τα "μπλακ άουτ" του "τριφυλλιού" στους τελικούς.

Το "κλείσιμο" των αγώνων αποδεικνύεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού Superfoods φέτος. Όχι μόνο στους τελικούς, αλλά γενικά στη διάρκεια της σεζόν, οι "πράσινοι" έδειξαν πολλές φορές αδυναμία να τελειώσουν τα παιχνίδια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που αποτυπώνεται απόλυτα στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Σε υπερθετικό βαθμό.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρέθηκε στο +3 στον πρώτο τελικό, με λιγότερα από τρία λεπτά για το τέλος, αλλά ηττήθηκε. Έφτασε στο +10 στον τρίτο τελικό, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, αλλά ηττήθηκε ξανά. Ο τρόπος διαχείρισης του προβαδίσματος και η συνέπεια στο "κλείσιμο" των αγώνων είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι "πράσινοι" σε αυτή τη σειρά, ειδικά σε ο,τι αφορά τους αγώνες του ΣΕΦ. Κατά γενική ομολογία άλλωστε, σε αμφότερες περιπτώσεις το "τριφύλλι" ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οδήγησε τις καταστάσεις εκεί που ήθελε, μεταφέροντας μεγάλη πίεση στην πλευρά των "ερυθρολεύκων", αλλά έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Η σπέκουλα γύρω από τη χρησιμότητα του Μάικ Τζέιμς σε καταστάσεις που τα παιχνίδια κρίνονται σε μία ή δύο κατοχές είναι μεγάλη, με τα δύο άστοχα σουτ που είχε στα τελευταία δευτερόλεπτα να την ενισχύουν . Η ουσία βέβαια είναι πως ο 26χρονος γκαρντ ήταν ο βασικός υπαίτιος του +10 των "πρασίνων" στο 34ο λεπτό. Οπότε το ποτήρι είναι είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο, ανάλογα με τη διάθεση και την οπτική γωνία του καθενός.

Για να επιστρέψουμε όμως στο βασικό μας θέμα, ο Παναθηναϊκός Superfoods δείχνει μεγάλη αδυναμία να διαχειριστεί τις υπέρ του καταστάσεις, που δημιουργούνται στα ντέρμπι. Από το +3 και το +10 που έγιναν "καπνός" στο ΣΕΦ, μέχρι το +7 του ΟΑΚΑ που απειλήθηκε επίσης με ανατροπή, είναι τρεις οι περιπτώσεις που το "τριφύλλι" πήρε χαμηλό βαθμό στο φινάλε. Με 3/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4/8 βολές και 4 λάθη (τα τρία εκ των οποίων, χθες) αποτυπώνεται ανάγλυφα πως -επιθετικά τουλάχιστον- τα πράγματα δεν κύλησαν, όπως επιθυμούσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο 44χρονος τεχνικός έσπευσε βέβαια να υπερασπιστεί τους παίκτες του μετά το τέλος του τρίτου τελικού, όταν του έγινε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο κάποιοι παίκτες (βλ. Μάικ Τζέιμς) πρέπει να βρίσκονται στο παρκέ στο "κλείσιμο" των αγώνων: " Αν δεν κερδίζουμε, φταίω εγώ και όχι οι παίκτες μου. Αν θέλετε να βρείτε κάποιον για να ρίξετε τις ευθύνες, κάντε το σε εμένα γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Δεν θα πω ποτέ κακή κουβέντα για κάποιον αθλητή".

"Άσφαιρος" για 2'44''

Στον πρώτο τελικό, οι "πράσινοι" φτάνουν στο +3 (55-58) στο 37'16'' με τον Γιάννη Μπουρούση να σκοράρει κάτω από δύσκολες προϋποθέσεις. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι πόντοι του Παναθηναϊκού Superfoods στο παιχνίδι, μιας κι ακολούθησαν 0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 1 λάθος. Σε 2'44'' η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέταξε στα σκουπίδια όλη την προσπάθεια που είχε κάνει, διαλύοντας την εξαιρετική δουλειά στην άμυνα -μέχρις εκείνο το σημείο.

Κοντά στην "αυτοκτονία"

Το ίδιο σκηνικό πήγε να επαναληφθεί στον δεύτερο τελικό, από την στιγμή που το "τριφύλλι" έδειξε να "καθαρίζει" το παιχνίδι. Το +7 (78-71) που διαμόρφωσε ο Νίκος Παππάς με έμμεσο τρίποντο στο 37'40'' έδινε σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως λίγο έλειψε να υποστούν "πατατράκ" στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στο σουτ (78-76) στα 55'' χάρη σε τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, πριν δοθεί η λύση από την γραμμή των βολών, όπου οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν 4/6 βολές. Οι 6 πόντοι που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία 2'20'' του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικοί, αλλά δεν συμβάδιζαν με την εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ, μιας κι οι "ερυθρόλευκοι" πρόλαβαν σε αυτό το διάστημα να πάρουν τρία (!) επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας διαρκώς νέες ευκαιρίες για την ανατροπή.

Χειρότερα από ποτέ

Το τρίτο παιχνίδι των τελικών είχε ακόμη πιο άσχημη και οδυνηρή εξέλιξη για το "τριφύλλι", αν σκεφτεί κανείς ότι προηγήθηκε με +10 (48-58) στο 34'18'' μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κέι Σι Ρίβερς. Ξανά όμως, έπεσε ο "γενικός". Ο Ολυμπιακός διάβασε καλύτερα τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, είχε ως άρμα μάχης τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και ολοκλήρωσε την ανατροπή, για να φτάσει στη νίκη που του δίνει το πρώτο match ball -εν όψει του ΟΑΚΑ. Τι (δεν) έκαναν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στην τελική ευθεία του ντέρμπι;

Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν 0/2 βολές, 2/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα στο διάστημα που ακολούθησε, μέχρι το φινάλε, μαζί με τρία λάθη. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαίνεται αμελητέος, αλλά δεν είναι, όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο οι "πράσινοι" είχαν εφτά λάθη ως το +10. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν συνεχόμενες, τα λάθη σε άμυνα και επίθεση κόστισαν και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν κατάφερε να κάνει το "μπρέικ" και να βρεθεί αυτός σε θέση ισχύος εν όψει της μονομαχίας του ΟΑΚΑ (8/6, 21:00).

Δίποντα Τρίποντα Βολές Λάθη
1ος 0/3 0/2 - 1
2ος 1/1 - 4/6 -
3ος 2/5 0/2 0/2 3
ΣΥΝΟΛΟ 3/9 0/4 4/8 4
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ