ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ιδανικός κόουτς για τον Μποχωρίδη, ο Ιβάνοβιτς"

"Ιδανικός κόουτς για τον Μποχωρίδη, ο Ιβάνοβιτς"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξηγεί γιατί ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα επιτύχει στο επόμενο βήμα της καριέρας του (βλ. Παναθηναϊκός) και το πολυδιάστατο του ρόλου που μπορεί να έχει.

Η εξέλιξη του Λευτέρη Μποχωρίδη ήταν κατακόρυφη. Καμία σχέση με αυτό που λένε "έτυχε". Μάλλον πέτυχε. Βλέπετε, το πλάνο του Βαγγέλη Αγγέλου, το καλοκαίρι του 2013 για τον Άρη ήταν ξεκάθαρο. Δεδομένων των συνθηκών (οικονομικών και άλλων) οι "κίτρινοι" επρόκειτο να επιχειρήσουν μια τεράστια επένδυση στα νιάτα -με κύριο άξονα την ελληνοποίηση. Και τι έγινε;

Ο αριστερόχειρας διεθνής με την U20 βρήκε το χρόνο του και βρήκε και το ρόλο του (δεδομένα που διατηρήθηκαν και μετά την αποχώρηση του Αγγέλου για την Αναντολού Εφές και την έλευση του Μίλαν Μίνιτς), για να εξελιχθεί σε ένας εκ των ηγετών της ευχάριστης έκπληξης που απολαύσαμε στην τελευταία Basket League ΟΠΑΠ.

Αυτή βέβαια, ήταν η τέταρτη σεζόν του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, με τα 51' συνολικής συμμετοχής στην αγωνιστική περίοδο 2010-2011 (όταν ήταν 16 χρόνων), να γίνονται 71' ένα χρόνο μετά, 288' το 2013 και 617' πέρυσι, όταν σε 28 ματς πρόσφερε 200 πόντους, 75 ριμπάουντ και 42 ασίστ. Οι αντίστοιχοι αριθμοί της σεζόν 2010-2011 ήταν 6 αγώνες, 8 π., 3 ριμπ. και 0 ασίστ. Θα λέγατε λοιπόν, ότι κάθε χρόνο γινόταν και καλύτερος.

"Είναι παίκτης που παίζει για να νικήσει"

Ζητήσαμε από τον άμεσο συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην Αναντολού Εφές (και υπεύθυνο για την κατακόρυφη εξέλιξη του Μποχωρίδη) να μας πει τι μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον 20χρονο combo guard, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους "πράσινους" (εκκρεμεί το σημερινό ΔΣ της ΚΑΕ Άρης, για να επικυρωθεί η συμφωνία). Ξεκίνησε με αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, στο μυαλό κάθε προπονητή (" είναι καταπληκτικό παιδί"), πριν περάσει στο παρασύνθημα: " Αγαπά πραγματικά, το μπάσκετ. Είναι παίκτης που παίζει για να νικήσει. Όσο περνά ο καιρός, θα γίνεται καλύτερος. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα ωρίμανσης, τα οποία ήταν σταθερά. Είναι εργατικός, αλλά και πολυδιάστατος. Εννοώ ότι μπορεί να παίξει ακόμα και σε τρεις θέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να κάνει εξειδικευμένη δουλειά και να πάρει το χρόνο του, να υπάρχει υπομονή".

Τι εννοεί με το "εξειδικευμένη δουλειά"; " Αυτό που προέχει, είναι να έχει υγεία. Το δεύτερο σημαντικό είναι να του παρέχεται εξειδικευμένη πληροφορία. Μπορεί να μετάσχει σε καταστάσεις δημιουργίας, να εκτελέσει με πλάτη και με πρόσωπο, αλλά και να αναλάβει διάφορους αμυντικούς ρόλους -σε διαφορετικές θέσεις. Η εξέλιξη του θα είναι πιο γρήγορη, με τη σωστή χημεία συμπαικτών".

Πόσο μπορεί να τον βοηθήσει η συνύπαρξη με τον Διαμαντίδη; "Α υτό που θα τον βοηθήσει πάρα πολύ, είναι η δουλειά που θα κάνει με τον Ιβάνοβιτς, προπονητής του οποίου η φιλοσοφία είναι κατά 99% είναι μέσα στις γραμμές. Δηλαδή, δίνει τεράστια έμφαση στο εργασιακό κομμάτι. Την ατέρμονη δουλειά, για εξέλιξη και βελτίωση. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Λευτέρη είναι πολύ συγκεκριμένα, διότι "έχει" την πρώτη ύλη. Ποια είναι; Η τριβή, το πρακτικό μέρος του να αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο. Θα μάθει γρήγορα και θα ακολουθήσει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία".

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού είναι εκείνος που ξέρει τις αδυναμίες του νέου του παίκτη, όπως είπε και ο Αγγέλου, ο οποίος για το τέλος άφησε το βασικό κανόνα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις: " Όλα εξαρτώνται από τον ίδιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ