ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ήττα at the buzzer για Παναθηναϊκό, 78-75 από την Νταρουσάφακα

GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένα ακόμη φιλικό του Παναθηναϊκού Superfoods κρίθηκε στο σουτ, με τη νίκη να καταλήγει πάντως στην απέναντι πλευρά. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στην παράταση από την Νταρουσάφακα (78-75), στην πρόβα τζενεράλε τους πριν από την έναρξη της σεζόν. Τραυματίστηκε στο 15' ο Κέι Σι Ρίβερς.

Η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού Superfoods πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, έφερε νέα φιλική ήττα. Οι "πράσινοι" δεν τα κατάφεραν στον μικρό τελικό του Gomelsky Cup απέναντι στην Νταρουσάφακα, η οποία πήρε τη νίκη στην παράταση (78-75).

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο +5 με ένα λεπτό για το τέλος του έξτρα πενταλέπτου, το "τριφύλλι" δέχθηκε οκτώ αναπάντητους πόντους με τον Ουίλ Κάμινγκς (πρώην του Άρη) να "μιλάει" στην εκπνοή, σκοράροντας για τρεις. Έτσι, η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ήττες ως αποτέλεσμα της παρουσίας της στο Gomelsky Cup, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ "πλήρωσαν" τα πολλά χαμένα σουτ (29/73 εντός παιδιάς), κι ειδικά αυτά που έγιναν πίσω από την γραμμή των 6μ75 (5/25), την ώρα που η Νταρουσάφακα βελτίωνε διαρκώς τα ποσοστά της στην ίδια στατιστική κατηγορία, όσο περνούσε η ώρα.

Μέσα σε όλα βέβαια, οι "πράσινοι" είδαν τον Κέι Σι Ρίβερς να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ με πέντε λεπτά για το τέλος της β' περιόδου. Σε προσπάθεια για λέι απ, ο 30χρονος φόργουορντ γύρισε τον αριστερό αστράγαλο και κατευθύνθηκε άμεσα στον πάγκο, δίχως πάντως κάποια βοήθεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχει κάτι σοβαρό.

GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εν αντιθέσει με ό,τι είδαμε χθες (27/9) απέναντι στη Χίμκι, αυτή τη φορά ο αγώνας είχε χαμηλό ρυθμό. Κάτι που προέκυψε κυρίως λόγω των πολλών άστοχων σουτ και της ευκολίας με την οποία γίνονταν τα λάθη από τις δύο ομάδες. Οι "πράσινοι" έφτασαν στο +5 (10-15) με την ολοκλήρωση της α' περιόδου, αλλά η έλλειψη ρυθμού στην επίθεση ήταν εμφανής.

Προϊόντος του χρόνου, η κατάσταση βελτιώθηκε. Αυτό που παρέμενε όμως άλυτο πρόβλημα ήταν η αστοχία από την περιφέρεια. Με 3/11 τρίποντα (τα περισσότερα εκ των οποίων ελεύθερα) μέχρι την ανάπαυλα, ήταν λοιπόν λογικό να μην διατηρηθεί το προβάδισμα. Πόσω μάλλον από την στιγμή που η Νταρουσάφακα είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και τον ΤζαΤζουάν Τζόνσον (7π., 6ριμπ.) να ξεχωρίζει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ συνέχισε να δοκιμάζει σχήματα, παρουσίασε στο παρκέ αρκετές αλλαγές σε σχέση με χθες, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η έλλειψη ρυθμού. Ως απόρροια αυτού, η τουρκική ομάδα έφτασε μέχρι το +7 (51-44) στο 28ο λεπτό, πριν προκύψει η "πράσινη" αντεπίθεση από τα 6μ75. Ο Μάρκους Ντένμον ενεργοποιήθηκε, ο Τζέιμς Γκιστ βρήκε τον στόχο από μακριά και έτσι το προβάδισμα πέρασε σε ελληνικά χέρια (53-56) στο 33'.

Δεν διατηρήθηκε βέβαια με συνέπεια, αφού τα άστοχα σουτ άρχισαν να αποτελούν τον... κανόνα στο παιχνίδι του "τριφυλλιού". Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση μάλιστα, με την Νταρουσάφακα να χάνει την ευκαιρία -με τον Σκότι Ουίλμπεκιν- να "κλέψει" τη νίκη στο φινάλε.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ένα μίνι επιθετικό ξέσπασμα αρκούσε προκειμένου οι "πράσινοι" να φτάσουν στο +5 (70-75) με 57'' για το τέλος. Παρότι έδειχναν να είναι "αγκαλιά" με τη νίκη όμως, ήρθε η πλήρης ανατροπή σκηνικού. Ένα τρίποντο του Ντογκούς Οζντεμίρογλου μετά από αρκετά δευτερόλεπτα παρουσίας τεσσάρων παικτών στο παρκέ για την εξασφάλιση της κατοχής έκανε την αρχή, για να προκύψει η ισοπαλία με 2/2 βολές του Τζέιμς Μπελ στα 30.4'', σε μία φάση πάντως που το replay δείχνει πως ο φόργουορντ της Νταρουσάφακα ήταν ο θύτης και όχι το θύμα της παράβασης.

Με τον αγώνα στο "Χ" και τη β' παράταση να είναι προ των πυλών όμως, ο Ουίλ Κάμινγκς φώναξε "παρών". Αρχικά έκανε τάπα στον Νικ Καλάθη σε προσπάθεια για τρεις πόντους (στα 5'') και στην άλλη πλευρά του παρκέ σκόραρε για τρεις μπροστά από τα απλωμένα χέρια του αρχηγού του "τριφυλλιού" την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της λήξης. Έτσι, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πήρε τη φιλική νίκη (78-75) στην πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού Superfoods πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 31-31, 51-48, 64-64 (κ.α.), 78-75.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μπλατ): Κιντ 4 (2/10 σουτ), Ουίλμπεκιν 4 (1/8 σουτ), Μπαϊγκιούλ 5 (1), Κάμινγκς 17 (3/3 τρίπ.), Ουλουμπάι 1, Οζντεμίρογλου 5 (1), Αλντεμίρ 6 (6 ριμπ.), Σαντ Ρος 12, Τζόνσον 14 (1/5 τρίπ., 9 ριμπ.), Μπελ 9 (2), Έρικ 1 (5 ριμπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2 τρίπ., 5 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Μποχωρίδης 1, Παππάς 11 (4/12 σουτ), Ντένμον 8 (0/4 τρίπ.), Γκιστ 8 (1 τρίπ., 5 ριμπ.), Βουγιούκας 4, Γκάμπριελ 5 (0/3 τρίπ.), Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 12 (5/12 σουτ, 10 ασ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ