ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η... "σύνταξη" του Ραντούλιτσα

Η... "σύνταξη" του Ραντούλιτσα

Ο Παναθηναϊκός θα απολαμβάνει φέτος τις υπηρεσίες του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, όμως ο Σέρβος σέντερ θα πληρώνεται από... δύο ομάδες. Διαβάστε τι έχει να λαμβάνει ο 27χρονος από το ΝΒΑ.

Όσον κι αν ψάχνετε επίσημο παιχνίδι του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με τη φανέλα των Clippers δεν πρόκειται να βρείτε, όμως ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού θα παίζει στην Ελλάδα αλλά θα πληρώνεται κι από την ομάδα του Los Angeles. Δείτε με ποια φόρμουλα κατάφερε να έχει ετήσιο έξτρα εισόδημα μέχρι το 2019!

Ας ξετυλίξουμε, όμως το κουβάρι από την αρχή. Στις 26 Αυγούστου 2014 οι Bucks παίρνουν την απόφαση να ολοκληρώσουν το trade που φέρνει στο Μιλγουόκι τον Τζάρεντ Ντάντλεϊ με τον Ραντούλιτσα να καταλήγει στους Clippers. Ο Σέρβος σέντερ είχε εγγυημένο συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2014-15, όμως η ομάδα του Λος Άντζελες ήθελε να εξοικονομήσει χώρο στο Salary cap κι έτσι βρήκε έναν τρόπο για να ελαφρύνει το μισθολόγιό της.

Η "χρυσή" φόρμουλα βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα (στις 29 Αυγούστου 2014), όταν και οι Clippers ανακοίνωσαν πως αφήνουν ελεύθερο τον Ραντούλιτσα κάνοντας χρήση του Stretch Provision. Τι σήμαινε, όμως, αυτό για την καριέρα του Σέρβου; Αυτό που έκανε ουσιαστικά η ομάδα του ΝΒΑ, ήταν να "απλώσει" το 1,5 εκατομμύριο σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις και να δώσει στον 27χρονο πίβοτ την ελευθερία να παίξει σε όποια ομάδα θέλει. Με απλά λόγια, ο Ραντούλιτσα πήρε πέρυσι 300.000 δολάρια, θα πάρει φέτος άλλα τόσα και το ίδιο θα συμβεί τις σεζόν 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ