ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μεγάλη πρόκληση του Βελιγραδίου

Η μεγάλη πρόκληση του Βελιγραδίου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια του Top 16 της Euroleague, Έλιοτ Ουίλιαμς επιστρέφει και οι "πράσινοι" βάζουν μπροστά για τη μάχη στο Βελιγράδι.

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν ολοκληρώθηκαν λίγες ώρες μετά το τέλος του τελικού. Χρόνος για περαιτέρω παραμονή σε όσα έγιναν στην αναμέτρηση που έκρινε το Κύπελλο Ελλάδας, δεν υπάρχει, κάτι που γνωρίζουν καλά στον Παναθηναϊκό και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει από την αρχή ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στους παίκτες του. Όλα πλέον, περιστρέφονται γύρω από το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι την ερχόμενη Παρασκευή (11/3).

Άλλωστε, διαβάσατε εγκαίρως από το Sport24.gr την αρνητική απάντηση που υπήρξε στο αίτημα των "πράσινων" για εισιτήρια στην "Kombank Arena" , οπότε στην ομάδα του "τριφυλλιού" είναι συγκεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση σε λίγες ημέρες, να πάρει την τρίτη του εκτός έδρας νίκη στο Top 16, όπου θα του δώσει το δικαίωμα να πιστοποιήσει την ανοδική του πορεία και φυσικά θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, στις αναμετρήσεις που θα μένουν. Η αποστολή του "τριφυλλιού" δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς μη ξεχνάμε πως ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να "σφραγίσει" την πρόκριση στην επόμενη φάση με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Παράλληλα, όπως γίνεται αντιληπτό θα έχουν ακόμα ένα μεγάλο κίνητρο που θα είναι η κατάμεστη "Κombank Arena".

Στο γήπεδο τους μάλιστα, οι Σέρβοι παρουσιάζονται πολύ δυνατοί και στη φετινή διοργάνωση, μεταξύ άλλων έχουν νικήσει τις Ρεάλ, Χίμκι στην κανονική περίοδο, και στο Top 16 τις Μάλαγα, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Αναντόλου Εφές, χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω θα πρέπει να δείξει τα… δόντια του σε μία πολύ δύσκολη έδρα, διαφορετικά θ' αρκεστεί στην πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά κατά πάσα πιθανότητα με μειονέκτημα έδρας.

Οι "πράσινοι" πάντως, δεν έχουν ξεχάσει το ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, όπου είχαν ηττηθεί με 11 πόντους διαφορά από τους Σέρβους. Επί της ουσίας αυτό το στραβοπάτημα… κυνηγάει τον Παναθηναϊκό έως τώρα καθώς θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση με μία νίκη παραπάνω, οπότε θα υπάρχει το κίνητρο για ρεβάνς απέναντι σε ένα φανατισμένο κοινό όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια ματς και ειδικά τώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ετοιμάζονται να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ της Euroleague.

Μπαίνει ο Ουίλιαμς

Οι "πράσινοι" από σήμερα πιάνουν δουλειά για τη μάχη στο Βελιγράδι και θα μπουν σε φουλ ρυθμούς. Το θετικό για το τεχνικό επιτελείο είναι πως θα επιστρέψει στη δράση ο Έλιοτ Ουίλιαμς μετά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» στις δύο αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στον δεύτερο γύρο του Top 16, με 15 πόντους κατά μέσο όρο, και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σε μία πολύ σημαντική και δύσκολη αναμέτρηση όπως αυτή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ