ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον τέταρτο τελικό

BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, νίκησε τον Ολυμπιακό στον τέταρτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League και πηγαίνει στο ΣΕΦ για τον τίτλο. Κορυφαίοι Καλάθης, Μπουρούσης και Σίνγκλετον.

Το ένστικτο της επιβίωσης έκανε τη διαφορά στον τέταρτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League, καθώς ο Παναθηναϊκός που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο επικράτησε δια περιπάτου του Ολυμπιακού ( 71-58 ) για να ισοφαρίσει τη σειρά στο 2-2 και να τη στείλει σε πέμπτη και τελευταία μονομαχία το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Τσαβι Πασκουάλ ήταν σαρωτικοί, με τους Σίνγκλετον, Μπουρούση, αλλά και τον άρρωστο Καλάθη να ξεχωρίζουν, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχαν περιθωρια χαλάρωσης. Το Sport24.gr σχολιαζει την εικόνα των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ στο τέταρτο παιχνίδι μιας σειράς με πολλή ένταση.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (14 πόντοι, 5/10 σουτ, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 31 λεπτά)

Εβαλε τρίποντο για το 7-3, καθάρισε τα ριμπάουντ και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι μετά από τρεις αν όχι κακές, τουλάχιστον μέτριες εμφανίσεις στη σειρά, αλλά δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Τελείωσε πάντως καλά το πρώτο μέρος και ξεκίνησε το δεύτερο με κάρφωμα που έστειλε τη διαφορά στους 15 (45-30) και μετέτρεψε το ΟΑΚΑ σε... ηφαίστειο. Το δικό του τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το εντυπωσιακό 59-38, που ουσιαστικα έκρινε νωρίς νωρίς την έκβαση του αγώνα. Θετικός για πρώτη φορά στους τελικούς, έκανε τη διαφορά, ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (3 πόντοι, 1/6 σουτ σε 22 λεπτά)

Αργησε να πάρει το πρώτο του σουτ, αλλά όταν το έκανε ευστόχησε σε τρίποντο για το 21-17 στο 12'. Δεν ξανασκόραρε στο πρώτο μέρος, δεν ξανασκόραρε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, ίσως και να αισθάνεται πολύ κουρασμένος.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (13 πόντοι, 2/8 σουτ, 9/10 βολές, 5 ασίστ σε 24 λεπτά)

Πήρε τη θέση του άρρωστου Καλάθη στη βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού, όμως ο ρόλος του βασικού δεν του ταίριαζε, ίσως επειδή δεν τον έχει συνηθίσει. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, συνέχισε όμως να πιέζει την άμυνα του Ολυμπιακού και την πλήγωσε κερδίζοντας φάουλ και βάζοντας τις βολές. Στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε περισσότερη έμφαση στη δημιουργία, έβαλε δυο βολές για τη maximum διαφορά (52-34) μέχρι εκείνο το σημείο κι αν είχε αποφύγει μια τεχνική ποινή που δέχθηκε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, θα ήταν ακόμη καλύτερος. Εβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα με πολύ δύσκολο καλάθι για το 71-56 στο τελευταίο λεπτό.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Πήρε ξανά μερικά λεπτά (τέσσερα για την ακρίβεια) στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να έχει κάποια επιροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Δεν πάτησε παρκέ στο δεύτερο μέρος.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (2 πόντοι, 0/3 σουτ, 2/2 βολές, 3 ασίστ σε 20 λεπτά)

Άλλαξε τον Φελντέιν πολύ νωρίς, μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης και γνωρισε τρομερή αποθέωση, αλλά δεν έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό στα εννέα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Δυο ασίστ έγραψε η στατιστική του, μαζί με μερικές καλές προσωπικές άμυνες. Ήταν πρώτος σκόρερ των πράσινων στους τελευταίους τρεις εντός έδρας τελικούς, όμως αυτή τη φορά δεν του βγήκε το παιχνίδι.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (0 πόντοι, 0/3 σουτ, 1 ασίστ σε 11 λεπτά)

Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα και βρήκε σίδερο, αστόχησε και στη δεύτερη προσπάθειά του και αντικαταστάθηκε από τον Παππά μόλις στο τέταρτο λεπτό του τελικού. Δεν τον είδαμε μέχρι το ημίχρονο, ήταν όμως ξανά στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για να δώσει σπουδαία ασίστ σε άλει-ουπ κάρφωμα του Γκιστ για το 41-30. Ήταν η μοναδική καλή στιγμή του στο παιχνίδι.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (8 πόντοι, 3/9 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 26 λεπτά)

Πενταδάτος για πρώτη φορά στους φετινούς Τελικούς, έπαιξε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος, είχε 4 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, ήταν τουλάχιστον θετικός, χωρίς πραγματικά να εντυπωσιάσει. Στο 23' κάρφωσε εντυπωσιακά για να θυμηθεί τον καλό του εαυτό, ξανακάρφωσε για το 47-32 και έδειξε έτοιμος για το Game 5.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε 32 δευτερόλεπτα στο φινάλε του πρώτου μέρους και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (5 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 19 λεπτά)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, δίπλα στον Σίνγκλετον και τον Γκιστ, πέρασε απαρατήρητος καθώς αντικαταστάθηκε στο έκτο λεπτό και έμεινε στον πάγκο μέχρι το ημίχρονο. Σκόραρε αντικανονικό φόλοου δίποντο για το 43-30, πριν βάλει και τρίποντο για το +16 (50-34) δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Είχε ενέργεια, έδωσε βοήθειες, έκανε δυο κοψίματα, αλλά μέχρι εκεί.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (12 πόντοι, 4/7 δίποντα, 4/4 βολές σε 14 λεπτά)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, εβαλε έξι σερί πόντους και κράτησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, αλλά μέχρι εκεί καθώς στη συνέχεια δεν τροφοδοτήθηκε από τους "κοντούς" της ομάδας του. Έκανε ακριβώς το ίδιο όταν μπήκε στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, όταν έβαλε τέσσερις σερί πόντους για το 56-37, με αποτέλεσμα να "καθαρίσει" το παιχνίδι πολύ νωρίτερα απ' όσο θα περίμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Εξάστερου.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (14 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ασίστ σε 27 λεπτά)

Τρομερά καταπονημένος από τον υψηλό πυρετό, έχασε τη θέση του στη βασική πεντάδα, αλλά μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και πέτυχε τρίποντο για το 18-11. Ο Πασκουάλ τον άφησε στο παρκέ σε όλο το δεύτερο δεκαλεπτο και ο έμπειρος άσος τον δικαίωσε, καθώς στο ημίχρονο είχε 12 πόντους με 5/6 σουτ και ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος της αναμετρησης. Δεν ήταν το ίδιο κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος, αλλά τη δουλειά του την είχε κάνει και με το παραπάνω.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ