ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον τελικό

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον τελικό

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ο MVP του τελικού, μαζί με τον Νικ Καλάθη ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού. Καθοριστικός ο Ρίβερς στο κρίσιμο σημείο, δεν πήρε προσπάθεια ο Μπουρούσης. Το Sport24 αναλύει την εικόνα των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Σε ένα ματς που δεν είχε επιθετική ποιότητα, ο Παναθηναϊκός πήρε την κούπα χάρη στην άμυνά του και την εξαιρετική παρουσία κάποιων παικτών του. Κυρίως του Τζέιμς Φελντέιν, που είχε 18 πόντους και δίκαια αναδείχθηκε MVP του τελικού, αλλά και του Νικ Καλάθη, που επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Καθοριστικός ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, ενώ βοήθεια έδωσε στην εκκίνηση της επανάληψης και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε. Το... παράδοξο του αγώνα; Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έκανε ούτε ένα σουτ...

0. Κρις Σίνγκλετον (βασικός, 8 πόντοι, 6/6 βολές, 1/7 εντός παιδιάς, 4 ριμπάουντ σε 29:22)

Είχε μόνο ένα εύστοχος εντός παιδιάς, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά ήταν σταθερή κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Αμερικανός πέτυχε 9 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, ήταν θετικός χωρίς να έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι. Γι αυτό και ο Πασκουάλ τον άφησε στο παρκέ για σχεδόν 30 λεπτά, αφού αισθανόταν την απαραίτητη σιγουριά με την παρουσία του.

12. Τζέιμς Φελντέιν (βασικός 18 πόντοι, 3/3 βολές, 6/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2 ασίστ, σε 29:40)

Ηταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού, ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Δεν ήταν μόνο η συνολική στατιστική του, δηλαδή το ότι έβαλε 18 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ των πρασίνων, αλλά και το ότι πέτυχε ένα πολύ μεγάλο προσωπικό καλάθι στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Ο Αρης με σερί 0-12 είχε μειώσει στους 5 κι εκεί ο Φελντέιν με διείσδυση έφτασε στο λέι απ και έδωσε ανάσα στους πράσινους, που είχαν να σκοράρουν 4 λεπτά.

15. Βασίλης Χαταλαμπόπουλος (βασικός, 0 πόντοι, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, σε 5:55)

Στο συνηθισμένο του ρόλο, άρχισε το ματς στην πρώτη πεντάδα, έμεινε στο παρκέ για 6 λεπτά και η προσφορά του ήταν κυρίως αμυντική. Οσο ήταν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα, δίχως βέβαια να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

21. Κένι Γκάμπριελ (βασικός, 3 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, σε 23:40)

Σούταρε τρία τρίποντα, έβαλε μόνο το ένα, πήρε όμως 8 ριμπάουντ και γι αυτό έμεινε στο παρκέ σχεδόν 24 λεπτά. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκανε σε κάποιο σημείο τη διαφορά, αλλά ως προς το αμυντικό κομμάτι κανένας δεν είχε παράπονο στον Παναθηναϊκόι. Εκανε 3 κλεψίματα, έδωσε 2 τάπες και κάπως έτσι αποτυπώνεται η προσφορά του στο γήπεδο.

33. Νικ Καλάθης (βασικός 15 πόντοι, 6/10 εντός παιδιάς, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 34 λεπτά)

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έμεινε στο παρκέ για 34 λεπτά δείχνει πόσο σημαντικός ήταν για τον Παναθηναϊκό. Επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις και καθοδήγησε μαεστρικά τους πράσινους, καθ όλη τη διάρκεια του ματς. Μαζί με τον Φελντέιν διεκδίκησε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης και τον έχασε στα... σημεία. Με βάση την αξιολόγηση, πάντως, ήταν ο κορυφαίος διότι είχε 15, έναντι 13 του Φελντέιν και του Γκάμπριελ.

3. Κέι Σι Ρίβερς (5 π., 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, σε 23 λεπτά)

Είχε... φτωχή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια, την έκανε... πλούσια με ένα και μόνο τρίποντο. Εξ αιτίας μιας δικής του παρέμβασης στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα, την έστειλε στο καλάθι και ο Αρης μείωσε σε 58-54... Κι εκεί που η μπάλα "έκαιγε", σηκώθηκε υπό πίεση και μεγάλο τρίποντο έγραψε το 61-54, βάζοντας κι αυτός την υπογραφή του στον τελικό. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλες αντοχές και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη. Ο Ρίβερς είχε μόνο 5 πόντους, αλλά οι 3 εξ αυτών ήταν καθοριστικοι.

5. Μάικ Τζέιμς (9 πόντοι, 3/7 τρίποντα σε 14:51)

Η καλή παρουσία του Καλάθη τον κράτησε αρκετά στον πάγκο, αλλά ήταν αυτός που σήκωσε στους ώμους του τον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο. Εκεί το πήρε προσωπικά και βοήθησε τους πράσινους να κρατήσουν το προβάδισμα, σε ένα σημείο που που είχαν σαφές επιθετικό πρόβλημα. Είχε 9 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και από κάθε άποψη είχε σημαντική παρουσία στον τελικό.

9. Αντώνης Φώτσης (5 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ)

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε 12 λεπτά, πήρε 5 ριμπάουντ και έβαλε ισάριθμους πόντους. Ο Πασκουάλ πήρε από τον 36χρονο φόργουορντ αυτά που περίμενε, το 9 δίπλα στην αξιολόγησή του δείχνει την σημαντική αν μη τι άλλο προσφορά του, ειδικά στα καθοριστικά σημεία που έμεινε μέσα στο παρκέ.

11. Νίκος Παππάς (0 π., σε 3 λεπτά συμμετοχής)

Επαιξε λίγο, μόνο 2:54 στο πρώτο ημίχρονο. Είχε 1 άστοχο σουτ, ένα λάθος, στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε. Συνεπώς δεν μπορεί να κριθεί με τόσο μικρή συμμετοχή στον τελικό.

25. Αλεσάντρο Τζεντίλε (4 π., με 2/4 εντός παιδιάς, 3 ριμπάουντ σε 9:48)

Ο Πασκουάλ τον έριξε στη μάχη στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και ο Ιταλός βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κτίσει τη διαφορά ασφαλείας που ουσιαστικά του έδωσε και το τρόπαιο. Ο Τζεντίλε έβαλε 4 γρήγορους πόντους, άνοιξε το παιχνίδι και στα 10 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε έδωσε σημαντική βοήθεια στους πράσινους.

29. Γιάννης Μπουρούσης (0 π., 4 ριμπάουντ, σε 14:46)

Ο 34χρονος σέντερ τελείωσε το παιχνίδι δίχως να έχει κάνει σουτ, δίχως να έχει δώσει ασίστ. Ναι, αλήθεια είναι. 0 προσπάθειες, 0 πάσες. Παρ' όλα αυτά ο Πασκουάλ τον άφησε στο ματς όταν έκαιγε η μπάλα και έδωσε εντολή να τροφοδοτηθεί, ώστε να κλείσει η αντίπαλη άμυνα πάνω του. Είχε 4 ριμπάουντ και 1 τάπα, στα σχεδόν 15 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ