ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό της Α1

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να κάνουν εξαιρετική δουλειά σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το "μπρέικ" στο ΣΕΦ και να πανηγυρίσει το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην έδρα του "αιώνιου" αντιπάλου. Οι "πράσινοι" έκαναν εξαιρετική δουλειά στο παρκέ, αποκτώντας από νωρίς το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν με την εικόνα τους σε όλο το σαραντάλεπτο.

Αυτή είναι η κριτική των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ από το Sport24.gr

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (2 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ )

Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα. Για την ακρίβεια σκόραρε μια φορά (με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό) όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Συνολικά ήταν άστοχος με 1/8 εντός παιδιάς (1/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα). Παρόλα αυτά είχε 8 ριμπάουντ και πολύ καλή αμυντική παρουσία στα 26 λεπτά που έπαιξε. Η διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους τελικούς είναι το γεγονός ότι έπαιξε και στο "5", λόγω των φάουλ του Τζέιμς Γκιστ και του βαθμού ανετοιμότητας του Γιάννη Μπουρούση.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ ( 13 πόντοι, 4 ριμπαόυντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο )

Το δικό του τρίποντο στο 34' αποδείχτηκε το καλάθι της αναμέτρησης! Ο Αμερικανός φόργουορντ όταν η διαφορά έπεσε στους 11 πόντους μετά το τρίποντο του Σπανούλη, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις βλέψεις του Ολυμπιακού για ανατροπή. Είχε συνολικά 13 πόντους (1ος σκόρερ του Παναθηναϊκού) με 2/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ριμπαόυντ (3-1) και 1 ασίστ. Ήταν ζεστός και τα δικά του σουτ επί της ουσίας έδωσαν το αβαντάζ των "πρασίνων" στο πρώτο ημίχρονο.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη)

Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Αμερικάνο γκαρντ που άγγιξε το τριπλ-νταμπλ! Είχε 3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4 κερδισμένα φάουλ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αρκετά επιθετικός προς το αντίπαλο καλάθι, ενώ ήταν περισσοτερο δημιουργικός σε σχέση με τις άλλες φορές. Παράλληλα έβαλε το σώμα του και τα πόδια στην άμυνα και έβγαλε μεγάλη ενέργεια.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν αγωνίστηκε καθόλου

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Έκανε πολύ καλή δουλειά ερχόμενος από τον πάγκο. Η συμμετοχή του ήταν καθοριστική στο σημείο που οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα στο 2ο δεκάλεπτο και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Έδωσε λύσεις στην άμυαν, στο ριμπάουντ, ενώ σκόραρε και 3 πόντους με το μοναδικό σουτ που πήρε στο transition. Έπαιξε 18 λεπτά στο "4", καθώς χρειάστηκε να παίξει ο Σίνγκλετον και ως "5", λόγω των φάουλ του Γκιστ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (10 πόντοι, 3 κλεψίματα)

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο 27χρονος γκαρντ ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο για να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Το έκανε με την ενέργεια που έβγαλε, με την προσπάθεια του στην άμυνα όταν κλήθηκε να μαρκάρει τη μπάλα, αλλά και τους 10 πόντους που σκόραρε (2/2 δίποντα, 2/9 τρίποντα). Έβαλε 5 κρίσιμους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, έστω κι αν έδειξε μια υπερβολή στα σουτ τριών πόντων (9). Εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού!

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ: 0 πόντοι

Ο Φελντέιν μπορεί να ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, ωστόσο, αγωνίστηκε μόλις 1'13''. Έγινε αμέσως αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Παππά και δεν αγωνίστηκε έκτοτε.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ: 4 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1 κόψιμο

Πολύτιμη η παρουσία του στο παρκέ ειδικά στον αμυντικό τομέα. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα ως "5" παρά το γεγονός ότι χρεώθηκε με φάουλ (έπαιξε τελικά 20 λεπτά). Αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί στην άμυνα με αλλαγές. Επιθετικά είχε 4 πόντους με 2/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2 ασίστ. Μάλιστα στην επανάληψη έγινε και δημιουργός πιάνοντας τη μπάλα στο low-post μετά τις αλλαγές στην άμυνα, δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν αγωνίστηκε καθόλου

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: 3 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος

Έπαιξε 11 λεπτά. Ξεκίνησε και στα δύο ημίχρονα στο σχήμα με τους τρεις ψηλούς, έχοντας και πάλι το ρόλο του "3" στην άμυνα και του "4" στην επίθεση. Το δικό του μεγάλο σουτ από τη γωνία έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά στους 20 πόντους.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: 8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Ο έμπειρος σέντερ ήταν από τους βασικούς λόγους της νίκης του Παναθηναϊκού. Η δική του επιβλητική παρουσία στο post έδωσε υπόσταση στο παιχνίδι πέντε-εναντίον-πέντε του "τριφυλλιού". Σκόραρε με πλάτη, δημιούργησε (3 ασίστ) και αποτέλεσε επιθετικό σημείο αναφοράς, ειδικά όταν έβρισκε απέναντι του τον Μιλουτίνοφ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Ο κορυφαίος του αγώνα! Θα πρέπει να μοιραστεί το βραβείο του MVP με τον Κέισι Ρίβερς που ήταν επίσης καθοριστικός. Ο διεθνής γκαρντ ωστόσο έκανε ένα πολύ μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι. Ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 9 γρήγορους πόντους. Συνολικά είχε 12 με 3/6 δίποντα και 2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 2 κερδισμένα φάουλ, έχοντας το μεγαλύτερο +/- (22) από όλους τους "πράσινους". Ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση, ενώ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του ρυθμού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ