ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον Ημιτελικό Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη-πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Κέι Σι Ρίβερς να κάνει πράγματα και θαύματα απέναντι στον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr αναλύει την εμφάνιση των πρασίνων.

Ήταν "πληγωμένος". Είχε γνωρίσει έξι σερί ήττες (πέρυσι και φέτος) από τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά όμως ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ αποφασισμένος. Έκανε το παιχνίδι του, στηρίχθηκε στον τρομερά φορμαρισμένο Κέι Σι Ρίβερς και πήρε τη νίκη ( 76-66 ) που τον έστειλε στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέτρεψε τα προγνωστικά και επικράτησε δίκαια των "ερυθρόλευκων", με τον Ρίβερς και τον Κένι Γκάμπριελ που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Ντεμέτρις Νίκολς να είναι οι κορυφαίοι της αναμέτρησης. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των εννέα παικτών που χρησιμοποίησε ο Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 11 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 34 λεπτά)

Ξεκίνησε στη θέση του πάουερ φόργουορντ και στο έβδομο λεπτό πέρασε σε εκείνη του σέντερ. Δεν ήταν σε καλό απόγευμα. Έπαιξε 17 λεπτά στο πρώτο μέρος, έβαλε ένα καλάθι, δεν πήρε ριμπάουντ, αλλά πάλεψε με μανία στην άμυνα και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πέτυχε δυο διαδοχικά σουτάκια από τα πέντε μέτρα και έβαλε και τρίποντο για το 34-40 στο 24'. Εκεί βρήκε ρυθμό, με αποτέλεσμα στη συνέχεια του αγώνα να κυριαρχήσει στον τομέα των ριμπάουντ και να ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του. Πάντα συνεπής, πάντα θετικός ο Αμερικανός που έχει εξελιχθεί στο πιο "ευέλικτο" όπλο στα χέρια του προπονητή του.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 5 πόντοι, 3 ασίστ σε 20 λεπτά)

Ένα καλάθι, δυο ασίστ και τίποτε άλλο στα 13 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Ο Δομινικανός έδειχνε σε καλή κατάσταση, μα ήταν άτολμος και δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα. Στο 34' σκόραρε τρίποντο στο τέλος της επίθεσης για το 53-61 και "έσωσε" τον εαυτό του από άλλη μία κακή βραδιά. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι, αλλά δεν "πληγώνει" την ομάδα του από τη στιγμή που ψάχνει συνεχώς τη δημιουργία.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (βασικός, 0 πόντοι, 0/4 σουτ σε 16 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε δυο καλές προσωπικές άμυνες (στον Πρίντεζη) στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως στην επίθεση ήταν εκτός ρυθμού. Ένα άστοχο και δυο σουτ έγραψε το κοντέρ του στο πρώτο πεντάλεπτο του ημιτελικού, στο μηδέν έμεινε μέχρι το φινάλε. Δεύτερη κακή εμφάνιση σε ντέρμπι στο ΣΕΦ για τον Ιταλό που... ψάχνεται, αλλά βλέπει τον προπονητή του να τον στηρίζει.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 4 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά)

Πενταδάτος, με τον Σίνγκλετον στο πλευρό του, έκανε ωραία κίνηση για το πρώτο καλάθι του ημιτελικού με τον Μπιρτς να τον πιέζει ασφυκτικά και στην επόμενη φάση πήρε φάουλ από τον Καναδό. Στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα κέρδισε ισάριθμα φάουλ, μάζεψε τα ριμπάουντ, έβαλε πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο με φόρα, έγραψε το 18-23, αλλά δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο μέρος. Ήταν πάντως θετικός και αυτός που προβλημάτισε όσο κανείς τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 11 πόντοι, 4/11 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος σε 29 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε προσεκτικά στο παιχνίδι, σκόραρε το πρώτο του καλάθι στο 6' για το 4-6, αλλά στο ημίχρονο είχε 1/6 σουτ. Μάζεψε πάντως 5 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και δεν έκανε λάθος στα 16 λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος. Δεν ήταν καλός, όμως στο 35' πήρε το μεγάλο σουτ και το έβαλε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ελεύθερος για το 55-64. Όταν ο Ολυμπιακός μείωσε από τους 12 στους πέντε, έβαλε το καλάθι που έγραψε το 65-72, έβαλε και 2/2 βολές για το 67-74. Χρειαζόταν ένα τέτοιο καλό τελείωμα σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (27 πόντοι, 9/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 31 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε στο ματς στο έβδομο λεπτό, έχασε τα δυο πρώτα του σουτ, αλλά στο 12' έκλεψε τη μπάλα από τον Λοτζέσκι και σκόραρε το πιο εύκολο καλάθι της χρονιάς στον αιφνιδιασμό. Λίγο αργότερα πόσταρε τον Γκριν και με όπλο τη δύναμή του, έβαλε άλλο ένα εύκολο δίποντο, πριν σκοράρει και με fadeaway απέναντι στον πιο ελαφρύ αντίπαλό του. Δευτερόλεπτα μετά πήρε επιθετικό ριμπάουντ για να βάλει το τέταρτο καλάθι του. Ήταν για τρίτο σερί ματς ασταμάτητος. Πενταδάτος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, έβαλε το πρώτο καλάθι του δεύτερου μέρους, έβαλε και πολύ δύσκολο σουτ για το 41-44 πριν το τρίποντο που έδωσε αέρα έξι πόντων (41-47) στην ομάδα του. Ήταν η δική του απάντηση στο 7-0 του Ολυμπιακού. Σκόραρε κι άλλο τρίποντο για το 46-55, έγραψε και το 58-68 στο 37' που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα και έκανε και το 58-70 σαν σε προπόνηση, ένας εναντίον όλων. Ο Αμερικανός έκανε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση και απέδειξε για άλλη μία φορά πως είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (5 πόντοι, 2/8 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24 λεπτά)

Δεν ήταν καλός, δεν πήρε προσπάθειες και έπαιξε αρκετά (11 λεπτά) στο πρώτο μέρος. Έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 43-49 στο 29' και πέτυχε και τρίποντο με step-back στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν κακός. Κράτησε τη μπάλα υπερβολικά πολύ, έκανε άσχημα σουτ και λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος της ομάδας του όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 7-0 και μείωσε από τους 12 στους πέντε.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος, μερικές καλές άμυνες και τίποτα περισσότερο από τον πολύπειρο φόργουορντ. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (14 πόντοι, 6/9 σουτ, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ σε 26 λεπτά)

Άλλαξε τον Μπουρούση στο έβδομο λεπτό και δευτερόλεπτα μετά τελείωσε μια άλεϊ-ουπ πάσα του Καλάθη για το 11-10. Στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα και κάρφωσε δυναμικά στον αιφνιδιασμό, πριν σκοράρει και τρίτο καλάθι σε ενάμιση λεπτό! Σκόραρε και τρίποντο (το πρώτο του Παναθηναϊκού μετά από επτά άστοχα) για το 18-21 στο 14', ήταν ο καλύτερος των "πρασίνων" μαζί με τον Ρίβερς. Σκόραρε νέο τρίποντο για το 51-58 στο 34' και ήταν ο άνθρωπος που μπέρδεψε τον Ολυμπιακό περισσότερο από κάθε άλλον. Δεν τον περίμεναν οι Πειραιώτες, δηλώθηκε την τελευταία στιγμή αντί του Νίκολς και δικαίωσε τον προπονητή του. Είναι καλύτερος παίκτης από τον Νίκολς, μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες κατηγορίες και άξιζε να πάρει αυτή την ευκαιρία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ