ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece παίρνει τον μεγεθυντικό φακό και σχολιάζει την εμφάνιση των εννέα παικτών που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον θρίαμβο επί της Μπάμπεργκ.

Λίγοι πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο παιχνίδι του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του, θα κάνει τέτοια εμφάνιση, τέτοια ανατροπή σε μια έδρα δύσκολη όπως αυτή της Μπάμπεργκ. Οι πράσινοι έκαναν τρομερή προσπάθεια στο φινάλε και με τους Καλάθη - Ρίβερς - Φελντέιν σε εκπληκτική κατάσταση, πήραν μια νίκη ( 83-84 ) που τους δίνει ξανά καλή ψυχολογία. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των εννέα παικτών που έριξε στη "μάχη" ο Καταλανός προπονητής.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 9 πόντοι, 2/4 τρίποντα σε 25 λεπτά)

Μπήκε στο ματς με εύστοχο σουτ τριών πόντων, αστόχησε στην επόμενη ευκαιρία που βρήκε, αλλά έκανε δυο εντυπωσιακά κοψίματα. Έπαιξε 16 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, δεν ζήτησε και δεν πήρε πάσες και σουτ, μάζεψε ένα ριμπάουντ και ήταν αθόρυβος. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάθηκε, αλλά σκόραρε μεγάλο τρίποντο για το 76-72 στο 35' που έβαλε τον Παναθηναϊκό και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης. Πολύ θετικός κι ας μην ήταν στους διακριθέντες ή έστω σε αυτούς που πραγματικά ξεχώρισαν.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 1 πόντος, 0/2 τρίποντα σε 15 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βιάστηκε να πάρει το πρώτο του σουτ και έκανε έρμπολ από τη γωνία. Δεν ξεκίνησε καλά, έχασε και μία βολή, έπαιξε όλη την πρώτη περίοδο αλλά δεν ήταν on fire όπως στη Μόσχα. Δεν βρήκε ρυθμό ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, τελείωσε τον αγώνα με μόλις έναν πόντο. Κακή βραδιά για τον Αμερικανό.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (18 πόντοι, 3/5 τρίποντα σε 26:30)

Πάτησε παρκέ μαζί με τον Μπουρούση στο 9' και έβαλε γρήγορα 10 πόντους. Με 2/2 τρίποντα. Είχε φανεί από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (έστω κι αν στο ΣΕΦ δεν έκανε πολλά) ότι ο Αμερικανός βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα της Μπάμπεργκ μαζί με τον Φελντέιν, δεν εκβίασε σουτ και έδειξε ότι μπορεί να γίνει ακόμη και η νούμερο 1 επιλογή του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Εξαιρετικός.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (3 πόντοι, 1/1 τρίποντο σε 11 λεπτά)

Μπήκε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, πήρε γρήγορα το πρώτο του σουτ και το έβαλε, ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία. Δεν φάνηκε ξανά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν φάνηκε ούτε στο δεύτερο, καθώς γύρισε για να πάρουν ανάσες οι βασικοί, αλλά δεν ακούμπησε μπάλα και είχε συμπληρωματικό ρόλο.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ-φάουλ στη δεύτερη περίοδο, έμεινε εννέα λεπτά στο παρκέ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν είχε άλλη καλή φάση. Συνολικά έπαιξε 16 λεπτά, όμως πέρασε απαρατήρητος. Δεν έχει βρει τον ακριβή του ρόλο, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο στυλ του Παναθηναϊκού, θα έχει σούπερ βραδιές, αλλά θα έχει και αρκετές σαν την αποψινή που θα είναι role player.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 16 πόντοι, 4/6 τρίποντα σε 31 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρομερός στα τρία πρώτα λεπτά, με 7 πόντους και 3/3 σουτ! Έβαλε και τρίποντο από τα 9 μέτρα στα τέλη της πρώτης περιόδου, που όμως ήταν ελάχιστα εκπρόθεσμο. "Ζεστός", με αυτοπεποίθηση, ζητούσε τη μπάλα. Στο 17' κράτησε τη μπάλα, "χόρεψε" τον αντίπαλό του και έβαλε κι άλλο τρίποντο για να φτάσει τους 10 πόντους. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Πέτυχε τρίτο τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το 35-42, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο εξαφανίστηκε. Για να γυρίσει στο 38' και να σκοράρει από την αριστερή γωνία το τρίποντο που έφερε το ματς στον πόντο (83-82). Μοιράζεται με τον Κέι Σι Ρίβερς τον τίτλο του δεύτερου πολυτιμότερου της βραδιάς πίσω από τον εκπληκτικό Καλάθη.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός, 10 πόντοι, 3/6 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 29 λεπτά)

Μυαλωμένος και υπομονετικός, έβαζε πλάτη και ζητούσε τη μπάλα για να κάνει ζημιά στους προσωπικούς του αντιπάλους από την πρώτη στιγμή του αγώνα. Δεν είχε συνέχεια, αλλά στο τέλος έπαιξε παλικαρίσιες άμυνες, δυσκόλεψε σουτ των αντιπάλων του και ακόμη και σε μια "ήσυχη" για τα δεδομένα του νύχτα, ήταν θετικός.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (9 πόντοι, 1/1 τρίποντο σε 14 λεπτά)

Μπήκε στο ένατο λεπτό και στην πρώτη φάση έκανε επιθετικό φάουλ στον Βερεμέενκο. Αστόχησε στο πρώτο του σουτ, έκανε δυο λάθη και αντικαταστάθηκε μετά από μόλις 3:41. Στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερος, έβαλε τρίποντο, πέτυχε 4/4 βολές, φώναξε στους συμπαίκτες για να τους ξυπνήσει σε σημεία που χρειάζονταν ένα "ηλεκτροσόκ" του και βοήθησε για να γίνει η ανατροπή.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 13 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ σε 33 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είπε "καλησπέρα" στο γερμανικό κοινό με τέσσερις ασίστ σε τέσσερα λεπτά! Τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες! Ήταν εκπληκτικός, δεν έπαιξε πολύ στη δεύτερη περίοδο και γύρισε στο παρκέ για το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Στο σημείο που ο Παναθηναϊκός "λύγισε", ο Νικ παρασύρθηκε από τη μετριότητα της ομάδας, αλλά συνέχισε να παλεύει και ήταν αυτός που έβαλε ξανά τους πράσινους στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τέλος πάσαρε, μάζευε ριμπάουντ, πήρε το επιθετικό, έβαλε και το νικητήριο καλάθι. Μαγική εμφάνιση, ισοφάρισε και το ατομικό του ρεκόρ στην αξιολόγηση με 29 μονάδες. Ό,τι κι αν πει κανείς για τον Νικ, θα είναι λίγο. Με άλλη μια τελική πάσα (που ίσως έδωσε σε αιφνιδιασμό του Ρίβερς, μα δεν μετρήθηκε), θα γινόταν ο πρώτος μετά από δέκα χρόνια που θα έγραφε triple-double στη διοργάνωση και ο δεύτερος μετά τον Νίκολα Βούιτσιτς που θα το κατάφερε στη EuroLeague από το 2000 κι έπειτα. Θα γινόταν επίσης ο πρώτος

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ