ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 2 των Τελικών

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίους τους Παππά - Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό (84-80) στο Game 2 των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League και έκανε το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος του, ούτε το momentum, αλλά ο κόσμος της ομάδας γέμισε το ΟΑΚΑ και οι "πράσινοι" εκμεταλλεύθηκαν την απουσία του Βασίλη Σπανούλη για να νικήσουν τον Ολυμπιακό (84-80) και να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπουρούσης και Μάικ Τζέιμς πήραν τον Εξάστερο στις πλάτες τους, ο Καλάθης γέμισε τη στατιστική του και τώρα η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ με τους Πειραιώτες να έχουν το άγχος και τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ άλλη μια ευκαιρία για το break που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 2.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (9 πόντοι, 4/8 σουτ σε 29 λεπτά)

Πενταδάτος, αλλά όχι σε... δαιμονισμένη κατάσταση, αστόχησε σε δυο σερί βολές στο έκτο λεπτό μα στην επόμενη φάση κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 13-9 και στη συνέχεια πέρασε στον πάγκο για να πάρει τις πρώτες ανάσες. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να κλέψει άλλη μια μπάλα και να σκοράρει για το 35-30, ήταν θετικός, αλλά όχι ο "killer" Ρίβερς των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο 26' έβαλε τρίποντο στο τέλος μιας κακής επίθεσης της ομάδας του και ακόμη και σε μια "ήσυχη" γι' αυτόν βραδιά κατάφερε να έχει σημαντική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας του.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (6 πόντοι, 2/3 τρίποντα σε 17 λεπτά)

Εβαλε το πρώτο σουτ του αγώνα (3-0), ευστόχησε και σε δεύτερο τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 11-7 στο τέταρτο λεπτό αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο. Έπαιξε όλη την πρώτη περίοδο, δεν τον είδαμε στιγμή στη δεύτερη και έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος. Έκανε πάντως τη δουλειά του με αυτά τα δυο καλάθια που πέτυχε νωρίς στον αγώνα και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Παππά και τον Τζέιμς για να "καθαρίσουν".

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (12 πόντοι, 5/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ σε 23 λεπτά)

Πενταδάτος και πάλι, δυσκολεύτηκε απέναντι στον Μιλουτίνοφ, έκανε και ένα επιθετικό φάουλ σε σκριν, όμως γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ένα εύκολο καλάθι όταν έκοψε στα ίσα τον Πρίντεζη. Όσο "άοσμος" ήταν στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο εντυπωσιακός και καθοριστικός ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο για να πάρουν οι πράσινοι τον έλεγχο του αγώνα και ο "Μπουρού" το τέταρτο φάουλ του Μιλουτίνοφ. Έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα για το 75-69 και στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν μια συνεχής απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (9 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Στην τρίτη επίθεση του αγώνα, έβαλε το τρίτο τρίποντο της αναμέτρησης για το 6-3, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο αλλά δεν πήρε μπάλες και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πρίντεζη που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του για το 46-45 στο 23', ακολούθησε λάθος (βήματα), αλλά και μια σπουδαία άμυνα στον Πρίντεζη. Ο Αμερικανός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και γι' αυτό δεν τον είδαμε στο παρκέ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (8 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 λάθη σε 35 λεπτά)

Άσφαιρος στην πρώτη περίοδο (την έπαιξε όλη), αλλά με τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ και άλλα τρία λάθη. Δεν ήταν καλός, συνέχεισε να κολυμπά σε ρηχά νερά, έπαιξε όμως με ένταση στην άμυνα και έδωσε έξι πόντους σε 17 λεπτά στο πρώτο μέρος. Έκανε τρομερή δουλειά στα "σκουπίδια" στο δεύτερο μέρος, ήταν ξεκάθαρα ακίνδυνος στην επίθεση, αλλά έβαλε 2/2 βολές για το 82-76 όταν ο Ολυμπιακός τον έστειλε στη γραμμή για να... αστοχήσει. "Περίεργο" βράδυ για τον Νικ που πάντως έπαιξε 35 λεπτά, περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (14 πόντοι, 4/7 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 23 λεπτά)

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έδωσε μια πολύ ωραία άλει-ουπ πάσα στον Γκιστ για το 28-27, όμως αστόχησε λίγο μετά σε δυο βολές και ενώ δεν έδειχνε να νιώθει πολύ καλά, έβαλε φοβερό γκολ-φάουλ για το 33-30 στο 17'. Σκόραρε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ενώ πήρε πάνω του μια από τις πιο κρίσιμες, ίσως την πιο κρίσιμη φάση του αγώνα. Έκανε προσποίηση στο τρίποντο, μπήκε μέχρι την καρδιά της ρακέτας του Ολυμπιακού και πέτυχε απέναντι στον Μπιρτς το δίποντο για το 80-76 στα 35".

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Έπαιξε 9" στο πρώτο μέρος και κανένα στο δεύτερο. Φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (16 πόντοι, 3/4 σουτ, 9/9 βολές σε 16 λεπτά)

Ήταν η πρώτη αλλαγή του Τσάβι Πασκουάλ, έβαλε 4/4 βολές για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (21-22), αλλά δεν εκτέλεσε σουτ και έκανε δυο φάουλ όταν προσπάθησε να πιέσει τον Μάντζαρη στο κατέβασμα της μπάλας. Έβαλε τρίποντο στο 31' για τη max διαφορά (62-55) και ξεσήκωσε το κοινό, έβαλε και νέο ηρωικό δίποντο για το 66-63 πριν ζητήσει από τον κόσμο να αυξήσει τα ντεσιμπέλ και πέτυχε και το γκολ-φάουλ για το 78-71 που έμοιαζε με μισή νίκη για τους πράσινους. Για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας Τελικό (μαζί με τους τελευταίους δυο περσινούς δηλαδή) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Εξάστερου.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (2 πόντοι, 5 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Το πρώτο του καλάθι ήταν ένα κάρφωμα από ωραία ασίστ του Μάικ Τζέιμς. Ήταν και το μοναδικό του σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά και το τελευταίο του στον αγώνα. Φανερά εκτός ρυθμού για έναν αγώνα με τέτοια σημασία, ο Αμερικανός έδωσε τις μάχες του και έδωσε σημαντικές ανάσες στους βασικούς.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (8 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ σε 19 λεπτά)

Άνοιξε λογαριασμό με τρίποντο για το 26-27, αλλά αυτόλ ήταν το μοναδικό του καλάθι σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος. Βρισκόταν στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε τρομερή προσπάθεια στην άμυνα, έκλεψε μια μπάλα και έγραψε το 68-63 μέσα σε φοβερή αποθέωση, πριν βάλει και νέο τρίποντο για το 71-66 στο 36'. Ίσως αυτή η εμφάνιση να του δώσει ακόμη περισσότερα λεπτά στο επόμενο παιχνίδι.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του Game 2 των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ