ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού, στη συγκλονιστική εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την έβδομη αγωνιστική της EuroLeague.

Η μονομαχία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό, έκοψε την ανάσα! Ένα σπουδαίο ντέρμπι, ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες , σε δυο λάθη, σε ένα πολύ δύσκολο σουτ του Σέρχιο Γιουλ που στη δέκατη σεζόν του στη EuroLeague, έκανε ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους (26 ήταν η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του). Ήταν μια αναμέτρηση που έδειξε ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και μπορεί να κοντράρει στα ίσα αντιπάλους του επιπέδου της Ρεάλ, ακόμη και στα γήπεδά τους. Δυο λάθη του Τζέιμς Φελντέιν, που έκανε δυο ατομικά ρεκόρ με έξι εύστοχα τρίποντα και 19 πόντους, στέρησαν στον Εξάστερο τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να πάρει μια σπουδαία νίκη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στο παρκέ της Barclaycard Center.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (13 πόντοι, 4/5 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 24 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό, σκόραρε τρίποντο στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και πέτυχε ένα ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο, αλά Νοβίτσκι δίποντο για το 25-28. Εννέα πόντοι, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ, του έδωσαν το καλύτερο ranking από κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού (14) στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν ανάλογα καλός στο δεύτερο, αλλά ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του. Βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 0 πόντοι σε 6 λεπτά)

Έκανε τρία φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και τέθηκε εκτός ματς για το πρώτο ημίχρονο. Δεν ξεκίνησε στο δεύτερο, δεν μπήκε ούτε όταν ο Γκιστ έκανε δυο επιθετικά φάουλ, δεν είδε ποτέ ξανά τον Τσάβι Πασκουάλ να του κάνει νεύμα.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (8 πόντοι, 3/7 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 26 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθι στα τέλη της πρώτης περιόδου, μετά από υπερπροσπάθεια, συνέχισε με γκολ-φάουλ στο ξεκίνημα της δεύτερης, ήταν πολύ επιθετικός, έψαχνε συνεχώς τρόπο να μπουκάρει στη ρακέτα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα πήρε κακή απόφαση, δεν έψαξε καν την πάσα, κλείστηκε στη γωνία και επέλεξε ένα πολύ δύσκολο σουτ τριών πόντων. Αστόχησε και δεν κατάφερε να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (0 πόντοι σε 3 λεπτά)

Μπήκε πολύ νωρίς, στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, έκανε φάουλ (υπερβολικά αυστηρό σφύριγμα) στον Γιουλ, αντέδρασε και χρεώθηκε και με τεχνική ποινή. Βγήκε από το ματς και δεν επέστρεψε σε αυτό.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0 πόντοι σε 9 λεπτά)

Τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, ένα άστοχο σουτ τριών πόντων. Άλλα έξι στο δεύτερο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς ριμπάουντ, με άδεια στατιστική και -3 στην αξιολόγηση. Δεν βοηθά στο χρόνο που παίζει και αυτό στοιχίζει στον Παναθηναϊκό. Τρίτη φορά που έμεινε άποντος στους επτά φετινούς αγώνες της EuroLeague.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (8 πόντοι, 2/4 σουτ, 3/4 βολές σε 22 λεπτά)

Η άμυνα της Ρεάλ τον άφησε να πάρει το πρώτο σουτ κι αυτός το έβαλε από τα 6μ.75. Συνέχισε με ζόρικο εκτός ισορροπίας μαρκαρισμένη προσπάθεια από τα έξι μέτρα. Στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησε μπάλες, είχε παράπονο που δεν πήρε πάσες, έπαιξε καλές προσωπικές άμυνες, πάλεψε και ήταν θετικός.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 19 πόντοι, 0/4 δίποντα, 6/7 τρίποντα σε 28 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκίνησε "ζεστός" με 3/3 τρίποντα και πέτυχε εννέα πόντους στην πρώτη περίοδο, τελείωσε το ημίχρονο με 4/5, αλλά στη συνέχεια ήταν άσφαιρος και πήρε κακές προσπάθειες όταν προτίμησε να διεισδύσει στη ρακέτα της Ρεάλ. Έβαλε μεγάλο σουτ για το 77-79 και στη συνέχεια ισοφάρισε (84-84) με το έκτο του μακρινό, που τον οδήγησε και σε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση σε εύστοχα τρίποντα και πόντους. Έκανε μοιραίο λάθος, όταν έδωσε τη μπάλα στους αντιπάλους του και στη συνέχεια έκανε και δεύτερο απαράδεκτο λάθος. Προσπάθησε να αφήσει τη μπάλα να βγει εκτός γραμμών, με τον Κάρολ να την προλαβαίνει, να τη ρίχνει στα πόδια του και να δίνει την κατοχή ξανά στους γηπεδούχους. Πέταξε στα σκουπίδια μια σπουδαία προσωπική εμφάνιση.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός, 8 πόντοι, 3/6 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Λίγα πράγματα στην επίθεση, λίγα πράγματα και στα ριμπάουντ, τρία λάθη και δυο διαδοχικά επιθετικά φάουλ σε προσπάθειά του να δώσει σκριν στο τρίτο δεκάλεπτο. 7:32 πριν το τέλος αποχώρησε τραυματίας και με έντονους πόνους στους προσαγωγούς . Σε 21 λεπτά είχε 8 πόντους με 3/6 σουτ και δυο ριμπάουντ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

20. ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ

Δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στο Barclaycard Center της Μαδρίτης.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 13 πόντοι, 4/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ σε 25 λεπτά)

Πολύ συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε και τρίποντο για το 30-36 πριν τελειώσει μαεστρικά μια φάση κοντά στο καλάθι και κλείσει το ημίχρονο με 10 πόντους σε 13 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά, έδειχνε να δυσκολεύεται πολύ απέναντι στους πιο αθλητικούς αντιπάλους του, μα έβαλε ένα κρίσιμο χουκ για το 75-74 που οδήγησε σε timeout του Πάμπλο Λάσο. Άγγιξε το double-double, έκανε ρεκόρ σεζόν με 13 πόντους και επίσης ρεκόρ σεζόν με 9 ριμπάουντ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 15 πόντοι, 6/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ σε 34 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε στο ματς με τρεις ασίστ στο πρώτο τρίλεπτο, έβαλε πολύ δύσκολο τρίποντο για το 9-15 και έδωσε μια φανταστική πάσα για άλει-ουπ του Σίνγκλετον. Όταν η Ρεάλ γύρισε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά, έβαλε το δεύτερο τρίποντό του, που πάλι του έδωσε η άμυνα των γηπεδούχων. Είχε 7 πόντους και 6 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε στο δεύτερο με το πόδι στο γκάζι, βρήκε διαδρόμους και σκόραρε. Έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό (75-76) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, όμως δέχθηκε γκολ-φάουλ από τον Γιουλ για το 84-81. Σίγουρα αυτή η φάση δεν μπορεί να επισκιάσει τη νέα εξαιρετική του εμφάνιση. Για μία τελική πάσα έχασε το τρίτο φετινό του double-double.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ