ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για δεύτερη σερί σεζόν, σε μια ατμόσφαιρα που μόνο πανηγυρική δεν είναι -λόγω της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η επόμενη μέρα του "τριφυλλιού" βρίσκεται πλέον σε πρώτο πλάνο, με τα ανοιχτά μέτωπα να είναι πολλά.

Η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για δεύτερη διαδοχική σεζόν (και 37η στο σύνολο) έκλεισε με θετικό πρόσημο τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods, σε αγωνιστικό επίπεδο. Στο "τριφύλλι" βέβαια δεν υπάρχει διάθεση για πανηγυρισμούς, δεδομένου ότι ο σύλλογος πενθεί εδώ και μερικές ημέρες την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Την ίδια ώρα λοιπόν που η νίκη στο ΟΑΚΑ σηματοδότησε την κατάκτηση του τίτλου, από την επομένη κιόλας ο Παναθηναϊκός Superfoods μπαίνει στη λογική του "χτισίματος" του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η αρχή όλων αφορά στον προπονητή και το επιτελείο του. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου, θα συνεχίσει στη θέση του και θα είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για το έμψυχο δυναμικό των "πρασίνων". Το μείζον βέβαια έχει να κάνει με τους παίκτες που θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν στο ΟΑΚΑ, αφού τα συμβόλαια που λήγουν είναι πολλά -με βασικότερο αυτό του Νικ Καλάθη. Η δική του περίπτωση θα καθορίσει όλα τα υπόλοιπα, αφού ενδεχόμενη αποχώρηση αλλάζει άμεσα και σε εντυπωσιακό βαθμό τον σχεδιασμό.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

POINT GUARD

Νικ Καλάθης: Ο ηγέτης του "τριφυλλιού" μένει ελεύθερος, μετά την ολοκλήρωση του τριετούς συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015. Αποτελεί προτεραιότητα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ η παραμονή του, δεδομένου ότι μιλάμε για τον παίκτη που επιδρά περισσότερο από κάθε άλλον στο παιχνίδι της ομάδας. Αντίπαλοι από την Ευρώπη δεν υπάρχουν, με τον ομογενή γκαρντ να κοιτάζει, παράλληλα, προς το ΝΒΑ δεδομένου ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να βρει ένα καλό συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Το... έδαφος ανανέωσης με τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι πρόσφορο πάντως , μετά τις πρώτες επαφές που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι θετική η διάθεση να συνεχίσουν την συνεργασία τους, με μια μικρή αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του (με βάση το προηγούμενο συμβόλαιό του, εισέπραττε 2.000.000 ετησίως).

Λούκας Λεκαβίτσιους: Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει τη δυνατότητα μονομερούς επέκτασης του συμβολαίου που υπέγραψε πέρσι. Το +1 που προβλέπεται στη συμφωνία του με το "τριφύλλι" είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τον Τσάβι Πασκουάλ, σε άμεση συνάρτηση με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Νικ Καλάθη.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Έχει συμβόλαιο, με τον 45χρονο τεχνικό να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες και το ταλέντο του 19χρονου γκαρντ.

Μιχάλης Λούντζης: Δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, παραμένει άγνωστο στην παρούσα φάση τι θα γίνει με τη δική του περίπτωση. Αν δηλαδή θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και θα παραχωρηθεί δανεικός, ή θα επιστρέψει στο έμψυχο δυναμικό των "πρασίνων", κάτι που μοιάζει το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

SHOOTING GUARD

Μάικ Τζέιμς: Η δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό Superfoods ολοκληρώθηκε, με την παραμονή του να είναι αρκετά δύσκολη στην παρούσα φάση. Κυρίως από οικονομικής άποψης, αφού ο εκρηκτικός γκαρντ αναζητά συμβόλαιο κοντά στο 1.500.000 ευρώ ετησίως στην Ευρώπη, ποσό που είναι εξαιρετικά δύσκολο να του προσφέρει το "τριφύλλι". Σε αυτό, προσθέστε τη διάθεσή του να κάνει μια ακόμη... απόπειρα για το ΝΒΑ, εφόσον βρει κάτι πιο... σίγουρο σε σχέση με τη φετινή περιπέτειά του στις ΗΠΑ.

Νίκος Παππάς: Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με τη δική του περίπτωση να είναι αρκετά ψηλά στην... ιεραρχία όσων πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι. Μιλάμε άλλωστε για διεθνή παίκτη, με προσφορά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Στον, δε, πέμπτο τελικό θύμισε σε όλους πόσα μπορεί να προσφέρει σε αγώνες που κρίνουν καταστάσεις. Οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα φανούν οι προθέσεις.

Μάρκους Ντένμον: Έχει +1 στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με το "τριφύλλι", με τις πιθανότητες παραμονής του να είναι αρκετές. Μπορεί να "κόπηκε" από το ρόστερ για τα playoffs του πρωταθλήματος, πλην όμως παρουσίασε σημαντική πρόοδο στη διάρκεια της σεζόν, έπεισε με την εργατικότητα και την αφοσίωσή του. Σε αυτά προσθέστε τον άψογο χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του, που τον έκαναν να ξεχωρίσει στα "πράσινα" αποδυτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην ομάδα του "τριφυλλιού".

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

SMALL FORWARD

Κέι Σι Ρίβερς: Κι αυτός μένει ελεύθερος, με την πλευρά του παίκτη υπήρχε προφορική συμφωνία για τετραετή επέκταση το φθινόπωρο (έναντι 1.000.000 ευρώ ετησίως), η οποία όμως δεν υφίσταται πλέον. Κάποιες λεπτομέρειες δεν επέτρεψαν την υπογραφή του νέου συμβολαίου εκείνη την εποχή, ενώ πλέον οι δύο πλευρές συζητούν σε διαφορετική βάση -σε οικονομικό επίπεδο. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ θέλει να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ, αλλά το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο στην απάντηση που θα δώσει, αν φυσικά του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Ματ Λοτζέσκι: Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με τις περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή να κάνουν λόγο για μη ανανέωση εν όψει της ερχόμενης σεζόν.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο, δεν τίθεται θέμα μη παρουσίας του στο ρόστερ αφού έκανε σπουδαία προσπάθεια φέτος. Κέρδισε με το σπαθί του όσο χρόνο συμμετοχής τού έδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Επιστρέφει από τον μονοετή δανεισμό του στον ΠΑΟΚ, αλλά ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κυρίως γιατί η περίπτωσή του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού Superfoods στο "3". Αν δηλαδή ο Τσάβι Πασκουάλ θα επιλέξει έναν ξένο για τη θέση, για να τον πλαισιώσει με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ή αν θα πάει στη... φετινή συνταγή με δύο ξένους και έναν γηγενή.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

POWER FORWARD

Κρις Σίνγκλετον: Το δικό του συμβόλαιο ολοκληρώθηκε επίσης, αναμένεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό Superfoods με προορισμό άλλη ομάδα της EuroLeague, εκτός και αν υπάρξει ανατροπή δεδομένων τις επόμενες ημέρες.

Κένι Γκάμπριελ: Έχει +1 στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι με τους "πράσινους", αλλά πιθανότατα θα πει "αντίο". Στη δική του περίπτωση, οι πρωταθλητές έχουν τη δυνατότητα να τον αποδεσμεύσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου, με το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ντίνος Μήτογλου: Έχει συμβόλαιο για τρία ακόμη χρόνια, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του να είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κατέβαλε όλη τη σεζόν και την ετοιμότητά του, όποτε του δόθηκε χρόνος συμμετοχής.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

CENTER

Τζέιμς Γκιστ: Έχει ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό Superfoods, οπότε συνεχίζει στη θέση του.

Ίαν Βουγιούκας: Έχει +1 στο συμβόλαιό του με το "τριφύλλι", το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την πλευρά των πρωταθλητών. Μιλάμε άλλωστε για τον αρχηγό της ομάδας, έναν διεθνή παίκτη με μεγάλη εμπειρία και προσφορά, όποτε του ζητήθηκε.

Ζακ Όγκαστ: Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με τη δική του περίπτωση να είναι γεμάτη ερωτηματικά. Αφενός γιατί έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ, αφετέρου γιατί έχει πολύ υψηλό κασέ (550.000 δολάρια εισέπραξε φέτος) για τον ρόλο του στην ομάδα και την προσφορά του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ