ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ενδιαφέρουσα ζωή του Μιχάλη Λούντζη

Η ενδιαφέρουσα ζωή του Μιχάλη Λούντζη

Ο Μιχάλης Λούντζης έχει περάσει στην ιστορία ως μικρότερος σε ηλικία Κυπελλούχος (με χρόνο συμμετοχής στον τελικό) και το Sport24.gr επικοινώνησε μαζί του, για να μάθει τι επικρατεί στο μυαλό του 16χρονου γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Στις 4 Αυγούστου, θα γίνει 17 χρόνων. Για να μην μετράτε αδίκως, το 'χουμε: ανήμερα της 16ης κατάκτησης κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, ο Μιχάλης Λούντζης ήταν 16 και 247 ημερών. Κάπως έτσι, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης, που πέρασε στην ιστορία ως Κυπελλούχος . Σημείωση: δεν ήταν απλά στην 12αδα. Είχε και χρόνο συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, από την Κυριακή (5/4) το βράδυ, το όνομα του υπάρχει στα κιτάπια της ιστορίας και θα 'χει ενδιαφέρον να δούμε, αν και πότε θα υπάρξει κάποιος πιο μικρός κατακτητής του τίτλου.

Το Sport24.gr μίλησε με τον νεαρό πόιντ γκαρντ, ανήμερα της ιδιαίτερης στιγμής για την ομάδα του ( πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν ), αλλά και για τον ίδιο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έως τα 13 απασχολείτο με το ποδόσφαιρο -ως αμυντικό χαφ. Και ναι, πήρε μπόι, τέτοιο που τον ανάγκασε να στραφεί σε άλλα σπορ. Ποιο καλύτερο από εκείνο που είχαν προτιμήσει οι γονείς του: το μπάσκετ.

Ανήμερα της συμφωνίας του με τους "πράσινους" , ο Παναγιώτης Σαββάτης, προπονητής του στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, απ' όπου τον πήρε ο ΠΑΟ, είχε ενημερώσει πως π ρόκειται για ένα ώριμο μπασκετικό μυαλό, με ηγετικές ικανότητες στο παρκέ . Κάτι που όπως, πρόσθεσε θα το βλέπαμε στα χρόνια που θα έρχονταν. Σίγουρα δεν ήταν πολλοί εκείνοι που περίμεναν πως θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα... trailer αμέσως και πιο συγκεκριμένα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού προηγήθηκε ο ρόλος του, ως αρχηγού της Εθνικής Παίδων, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, τον Αύγουστο -όπου ένα διάστρεμμα β' βαθμού, τον κράτησε εκτός κάποιων αγώνων στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Εν πάση περιπτώσει, η χρονιά ξεκίνησε με τον ΠΑΟ και εκείνος είχε τη δυνατότητα να δουλέψει δίπλα σε παίκτες, από τους οποίους αν μη τι άλλο, είχε μόνο να κερδίσει. Από την αρχή της σεζόν, κάθε εβδομάδα, είχε τη δυνατότητα να κερδίσει εμπειρίες, μέσω των προπονήσεων, αλλά και των ματς με την ανδρική ομάδα (όπου μπορούσε να απευθύνει τις όποιες απορίες του στον Δημήτρη Διαμαντίδη και να παίξει εναντίον πιο έμπειρων παικτών στη θέση του -άρα αποκτούσε και παραστάσεις) και να τις... τσεκάρει στα ματς της εφηβικής ομάδας. Με αυτήν την παρέα πήραν το πέμπτο σερί πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ -στο εφηβικό -, δυο ημέρες πριν σηκώσει και το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ενδιαφέρουσα ζωή του Μιχάλη Λούντζη
INTIME SPORTS

" Η χαρά που νιώθω είναι δεδομένη. Αλλά δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ, γιατί... συνεχίζουμε. Είναι σίγουρα, όμορφη στιγμή για ένα παιδί στην ηλικία μου να κατακτά τίτλο, σε ανδρικό επίπεδο και με ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εξυπακούεται ωστόσο, πως παράλληλα είναι και ευθύνη", εξηγεί, πριν τον ρωτήσουμε αν έχει συνειδητοποιήσει πως πριν καν ενηλικιωθεί, έχει γίνει μέρος της ιστορίας: " Είναι κάτι το πολύ ενδιαφέρον, αλλά στο μυαλό μου είναι η αρχή. Έχω πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω στη συνέχεια. Με περιμένει πολύ δουλειά".

Πόσο τον έχει βοηθήσει η παράλληλη δραστηριότητα, σε ανδρική και εφηβική ομάδα; Έμαθε να "διαβάζει" καλύτερα το παιχνίδι; Να είναι πιο... χρηστικός για τους συμπαίκτες του και καλύτερος για τον εαυτό του; " Και μόνο οι προπονήσεις, δίπλα σε έναν παίκτη όπως είναι ο Διαμαντίδης, είναι μάθημα. Και μόνο να τον βλέπεις πώς παίζει, να κάνει τόσα άλλα πράγματα όταν είναι στο παρκέ, να μπορεί να βοηθά σε πολλούς τομείς, ακόμα και όταν δεν σκοράρει, είναι εμπειρία ζωής. Αν βλέπω βελτίωση στον εαυτό μου; Ναι, έχω δει μια αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζω το ματς, κατά περίσταση. Γιατί διαφορετικό είναι να παίζεις με συνομήλικους σου και αλλιώς εναντίον έμπειρων παικτών. Ανάλογα λοιπόν, με αυτό που έχεις μπροστά σου, αντιδράς. Βλέπεις και κρίνεις. Στο τέλος της ημέρας, δεν θα γινόταν να μην είναι ωφέλιμη η κατάσταση που ζω την τελευταία σεζόν, δεδομένων των εξαιρετικών εικόνων που έχω αποκτήσει. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί, για ένα παιδί σαν και εμένα που τώρα κάνει... βήματα". Δεν είπε ούτε καν "τα πρώτα βήματα".

Δεν έχει συγκρατήσει κάποια συμβουλή από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού " διότι ουσιαστικά με βοηθά κάθε μέρα. Όποτε έχω απορίες, όποτε έχω ανάγκη να ζητήσω κάποιες διευκρινίσεις, επί του καλύτερου δυνατού τρόπου να προσεγγίζω συγκεκριμένες καταστάσεις, είναι πάντα εκεί. Μου επισημαίνει τα λάθη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που του αναφέρω γεγονότα και τον ρωτώ "τι θα έκανες εσύ;". Περίμενε όλα αυτά που ζει; " Όχι. Σε καμία περίπτωση όχι. Αυτό που περίμενα είναι να προπονούμαι και να κερδίζω πράγματα κάθε μέρα. Να δουλεύω σκληρά, για να γίνω καλύτερος και άντε να "υπάρχω" σε καμία 12αδα. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τόσα πολλά πράγματα" που μεταφράζονται σε έξι συμμετοχές στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League, διάρκειας 8.26'' ανά αγώνα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ