ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η δεύτερη καλύτερη "τρίποντη" βραδιά του Καλάθη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης ολοκλήρωσε τον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδα, έχοντας 4/6 τρίποντα, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του πίσω από τα 6μ75 στη διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Το περιφερειακό σουτ αποτελεί πρόβλημα για τον Νικ Καλάθη από τότε που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Ο ομογενής πλεϊμέικερ καλείται σε κάθε αγώνα να αντιμετωπίσει τις κλειστές άμυνες των αντιπάλων, με τον παίκτη που είναι επιφορτισμένος με το μαρκάρισμά του να περνά κάτω από τα σκριν, δίνοντάς του τη δυνατότητα να σουτάρει για τρεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό Superfoods, αφού παίρνει περισσότερες προσπάθειες από αυτές που θέλει να του δώσει η "πράσινη" επίθεση. Τα ποσοστά του στα σουτ τριών πόντων μέσα στο 2017 επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, αφού ο αρχηγός του "τριφυλλιού" είχε μέχρις απόψε 3/24 τρίποντα στην EuroLeague και 5/18 τρίποντα στη Stoiximan.gr Basket League.

Με το συνολικό ποσοστό του να φτάνει λοιπόν στο 19% (8/42 τρίποντα), η άμυνα της Δόξας Λευκάδας έκανε απόψε (15/2) στο ΟΑΚΑ το αναμενόμενο . Του έδωσε τη δυνατότητα να σουτάρει δίχως προβλήματα. Μόνο που απέναντι στους νησιώτες, ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ εύστοχος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 4/6 σουτ πίσω από τα 6μ75.

Τα τέσσερα εύστοχα περιφερειακά σουτ αποτελούν μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της θητείας του στο "τριφύλλι" (είτε της πρώτης, είτε της δεύτερης), αφού μόλις μια φορά έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα, είτε μιλάμε για την EuroLeague είτε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει δύσκολα εντός έδρας του "δικεφάλου" (70-69). Τότε είχε ολοκληρώσει τον αγώνα με 5/7 τρίποντα, όντας ο MVP της ομάδας του -και του αγώνα.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στους "πράσινους", ο Νικ Καλάθης έχει πετύχει μόλις τέσσερις φορές 3 τρίποντα σε έναν αγώνα, τις τρεις εξ αυτών εντός των συνόρων, και μόλις μία στην EuroLeague.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ