ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "ακτινογραφία" των πέντε νέων του Παναθηναϊκού

Η "ακτινογραφία" των πέντε νέων του Παναθηναϊκού

Το Sport24.gr κατέγραψε τι έκαναν απέναντι στην Ούνικς Καζάν πέντε από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού Superfoods. Η συνέπεια, οι ρόλοι και αυτά που τους ζητά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods μπροστά στο κοινό του δεν ήταν νικηφόρο, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από την Ούνικς Καζάν , την ώρα που περιμένουν την ένταξη των διεθνών (Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Αντετοκούνμπο) στην προετοιμασία από τη Δευτέρα (18/9), συν την επιστροφή του Λούκας Λεκαβίτσιους στην δράση.

Δεδομένου λοιπόν ότι λόγω απουσιών δεν μπορούν να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για τη γενικότερη ετοιμότητα της ομάδας (ειδικά από την στιγμή που απουσιάζουν οι δύο παίκτες που θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος στο "1"), το Sport24.gr εστίασε σε όσα έκαναν οι πέντε νεοαποκτηθέντες παίκτες που πάτησαν το παρκέ απέναντι στην Ούνικς Καζάν.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Εν τη απουσία των Νικ Καλάθη και Λούκας Λεκαβίτσιους, πέρασε κάποια λεπτά στο παρκέ ως "άσος". Ένας ρόλος που δεν πρόκειται να του αποδοθεί στη διάρκεια της σεζόν, εφόσον οι συμπαίκτες του είναι υγιείς. Το μείζον είναι πως παρουσίασε πολλά από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επισημάνθηκαν, όταν το "τριφύλλι" ανακοίνωσε την απόκτησή του. Εν αντιθέσει με τον Τζέιμς Φελντέιν (τη θέση του οποίου πήρε στο ρόστερ), έδειξε πως μπορεί να "τρέξει" ο ίδιος το πικ εν ρολ, με τον αριθμό "6" δίπλα από την κατηγορία των ασίστ, να καταδεικνύει την ικανότητα που έχει στο κομμάτι της πάσας. Κάτι που θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι δίπλα του θα έχει αρκετούς καλούς σουτέρ, αλλά και ψηλούς (βλ. Ζακ Όγκαστ και Τζέιμς Γκιστ) που θα "ταΐζονται" κατά βάση από τέτοιες καταστάσεις. Στην άμυνα παρουσιάστηκε συνεπής στο "ένας με έναν", όχι όμως εξίσου καλός στις περιστροφές, κάτι που πάντως είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει ενιαίος κώδικας επικοινωνίας.

Στατιστικά: 14 πόντοι με 2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ (3+1), 6 ασίστ και 3 λάθη σε 29'41'' συμμετοχής

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Από την στιγμή που μπήκε στο παρκέ, στο τέλος του α' δεκαλέπτου αποτέλεσε τον πρώτο στόχο της "πράσινης" επίθεσης. Θα έχει ρόλο αντίστοιχο με αυτόν του Γιάννη Μπουρούση, αφού όποτε χρησιμοποιείται, θα προσπαθεί η ομάδα να εκμεταλλευτεί την ικανότητά του στο λόου ποστ. Ήδη, με το "καλημέρα", έδειξε πως μπορεί να υιοθετήσει αυτόν τον ρόλο, αφού φόρτωσε τους προσωπικούς του αντιπάλους με φάουλ, εκτελώντας οκτώ βολές. Το γεγονός δε πως είναι αξιόπιστος στις προσωπικές, σημαίνει ότι θα μπορεί να μετουσιώσει σε πόντους οποιαδήποτε φθορά προκύψει μέσα στους αγώνες. Αμυντικά, έχει τις ίδιες αδυναμίες με τον προκάτοχό του (βλ. αργά πόδια), αλλά από την στιγμή που δίπλα του θα έχει παίκτες με αθλητικά προσόντα, αυτό το "μείον" θα καμουφλαριστεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να βρίσκεται περισσότερη ώρα στο παρκέ.

Στατιστικά: 5 πόντοι με 0/1 δίποντα, 5/8 βολές και 1 ασίστ σε 10'59'' συμμετοχής

ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στο πρώτο δυνατό φιλικό των "πρασίνων" πήρε τον ρόλο του βασικού ψηλού, δείχνοντας σε γενικές γραμμές καλά στοιχεία. Ουδείς περιμένει από τον 24χρονο σέντερ να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας στο "5", αφού στόχος είναι να μπορέσει όσο το δυνατόν συντομότερα να προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις και να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή για το ροτέισον. Είναι γνωστό πως το δυνατό του σημείο είναι όσα γίνονται στην επίθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Κατά βάση βέβαια μέσα από πικ εν ρολ και όχι παίρνοντας την μπάλα με πλάτη στο καλάθι, όπου δεν έχει τρόπους να απειλήσει. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Μάρκους Ντένμον κατάφεραν να τον "ταΐσουν" με συνέπεια στο διάστημα που αγωνίστηκε, όταν όμως επιστρέψουν στην δράση ο Νικ Καλάθης και ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα δείχνει ακόμη καλύτερος. Σε ό,τι αφορά στην δράση του στο πίσω μέρος του παρκέ, εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα και τον καλό συγχρονισμό του για τα ριμπάουντ. Από την άλλη όμως, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να μπορέσει να "οχυρώσει" τη ρακέτα του Παναθηναϊκού Superfoods. Κατά κύριο λόγο έχοντας καλύτερες αντιδράσεις στις περιστροφές και χαμηλώνοντας περισσότερο όταν μαρκάρει περιφερειακούς παίκτες.

Στατιστικά: 11 πόντοι με 5/7 δίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ (3+0) και 1 τάπα σε 19'43'' συμμετοχής

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι υγιής, αλλά δείχνει ότι θέλει ακόμη χρόνο για να βρει ρυθμό. Το γεγονός πως οι "πράσινοι" έχουν εφτά ξένους στο ρόστερ, θα του δώσει τη δυνατότητα να δουλέψει καλά το σώμα του και να υιοθετήσει τη φιλοσοφία του Τσάβι Πακουάλ, δίχως πίεση χρόνου και ένα "πρέπει" να τον συνοδεύει. Είναι σαφές πως όσο περνάει ο καιρός, θα γίνεται καλύτερος, αποτελώντας εν καιρώ έναν από τους βασικούς παίκτες του "τριφυλλιού". Μετά τον Μάρκους Ντένμον ήταν ο παίκτης (από τους νέους) με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό για να τον έχει έτοιμο στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Στατιστικά: 8 πόντοι με 1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 25'27'' συμμετοχής

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Ήταν ο παίκτης με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής, κι αυτός που είδε όλο το β' μέρος από τον πάγκο. Στα 3'41'' της παρουσίας του στο παρκέ όμως, κάθε άλλο παρά... ασυνεπής παρουσιάστηκε. Ο 21χρονος φόργουορντ μπήκε με το "καλησπέρα" στο κλίμα, βοηθώντας σημαντικά στο κομμάτι των ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεση. Η φάση με την οποία σκόραρε το μοναδικό εντός παιδιάς καλάθι του είναι ενδεικτική της ετοιμότητας που παρουσίασε για να βοηθήσει, αφού τα κατάφερε με κάρφωμα μετά από χαμένη βολή του Ζακ Όγκαστ. Ξέρει ότι θα έχει δευτερεύοντα ρόλο (τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν) στο ροτέισον των "πρασίνων", παρόλ' αυτά δεν δείχνει αγχωμένος ή "μαγκωμένος" λόγω του βάρους της φανέλας και των απαιτήσεων. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο "συν" του τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί το ταλέντο το έχει.

Στατιστικά: 3 πόντοι με 1/1 δίποντο, 1/2 βολές και 3 ριμπάουντ (1+2) σε 3'41'' συμμετοχής

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ