ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γουίλιαμς, ο τρίτος δημιουργός

Γουίλιαμς, ο τρίτος δημιουργός

Ο Έλιοτ Γουίλιαμς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με το Sport24.gr να μιλά μαζί του, και να αναλύει όσα είδαμε από εκείνον στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στον Αρκαδικό. Τι περιμένει να δει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Έλιοτ Γουίλιαμς και από την πρώτη του παρουσία κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο του "τριφυλλιού" που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να κριθεί από ένα παιχνίδι και με μόλις λίγες προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του, ωστόσο έδειξε κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν την ποιότητα του.

Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε 22:09'' (10 πόντους, 2/5 διπ., 6/8 β., 0/3, 2 ασ., 1 κλ., 1 λ.) και παρακάτω θ' αναλύσουμε τα πρώτα δείγματα που παρουσίασε. Πρώτα απ' όλα αυτό που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους "πράσινους" από το λίγο διάστημα που είναι στην ομάδα είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με υψηλό δείκτη ευφυίας, κάτι το οποίο τον βοηθάει ν' αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τη νέα κατάσταση στην καριέρα του, ώστε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν.

" Είχα την ευκαιρία να βρεθώ καλύτερα με τα παιδιά. Νιώθω πιο οικεία τώρα. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Θέλω να βγάλω πράγματα στο παρκέ, να βοηθήσω την ομάδα. Ο κόουτς μας είχε πει από την πρώτη στιγμή να δώσουμε ό,τι έχουμε στην άμυνα. Κι αυτό προσπάθησα να κάνω, να βάλω το κορμί μου, τα χέρια μου, για να παίξω άμυνα", είπε μιλώντας στο Sport24.gr για να δείξει πως δεν βιάζεται να δικαιολογήσει τον τίτλο του σκόρερ που τον συνοδεύει από τη θητεία του στη D-League.

Κόντρα στον Αρκαδικό λοιπόν, ο Γουίλιαμς έδειξε από την αρχή πως είναι ένας παίκτης με ποιότητα και βγάλει πολύ ενέργεια στο παρκέ. Στην άμυνα είχε διάθεση, πίεσε πάνω στη μπάλα τους αντιπάλους του, ωστόσο είναι φυσιολογικό να θέλει χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και φυσικά να έχει διαφορετική σκέψη, σε σχέση με το NBDL.

Από κει και πέρα, επιθετικά έδειχνε κι εκείνος να... διαβάζει περισσότερο το παιχνίδι των συμπαικτών του, παρακολουθώντας προσεκτικά τις κινήσεις τους. Δεν εκβίασε προσπάθειες για να δείξει το κάτι παραπάνω και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία τελείωσε τις φάσεις. Αναζήτησε την πάσα, ώστε να επιτευχθεί το εύκολο καλάθι και σε γενικές γραμμές η πρώτη του παρουσία είχε θετικό πρόσημο.

Μπορεί να παίξει και ως ο μοναδικός δημιουργός στην πεντάδα; " Ναι, στο ΝΒΑ έπαιζα ως πλεϊμέικερ, ξέρω τη θέση, αλλά σημασία έχει να βοηθήσω όπως μπορώ. Θέλω να βοηθήσω πολύ στην άμυνα, να παίξω σε διαφορετικές θέσεις. Επιθετικά θα πάρω πρωτοβουλίες όποτε το χρειαστεί η ομάδα", σχολίασε.

Γουίλιαμς, ο τρίτος δημιουργός

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει την ευκαιρία να τον δει σε πιο δύσκολες συνθήκες, με στόχο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την αναμέτρηση με την Φενέρ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο Τοp 16, όπου θα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Στη συνέχεια θα έχει τον χρόνο να μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας για ν' αποδώσει στα κρίσιμα ματς τα οποία θ' ακολουθήσουν.

Για φινάλε, τον ρωτήσαμε αν έχει εικόνα από το τι πρόκειται να συναντήσει σε μια εβδομάδα, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Εκεί όπου αναμένεται να είναι κατάμεστο το ΟΑΚΑ. " Μου έχουν πει ότι οι οπαδοί μας είναι πολύ φανατικοί. Έχω δει video στο youtube (κάνει γκριμάτσα). Έχω παίξει στο Duke, οπότε ξέρω από δυναμικό κοινό, αλλά αυτό που είδα δεν υπάρχει. Αγχώθηκα βέβαια λίγο γιατί είδα να ανάβουν καπνογόνα, αλλά εντάξει θα τους έχω με το μέρος μου", απάντησε για να στρέψει πλέον κι αυτός την προσοχή του στο παιχνίδι που έπεται με τον ΠΑΟΚ (21/2) στην PAOK Sports Arena.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ