ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

GM της Γκαζιαντέπ: "Ντένμον, όπως Χίγκινς και Ντόρσεϊ"

The San Antonio Spurs' Marcus Denmon drives up the court the New Orleans Pelicans during an NBA summer league basketball game Monday, July 14, 2014, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
The San Antonio Spurs' Marcus Denmon drives up the court the New Orleans Pelicans during an NBA summer league basketball game Monday, July 14, 2014, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) AP

Ο GM της Γκαζιαντέπ, Boray Dai, μίλησε στο Sport24.gr για τον Μάρκους Ντένμον και την... αναμενόμενη προαγωγή του στον Παναθηναϊκό Superfoods, αλλά και το στοιχείο που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες.

Η μεταγραφή του Μάρκους Ντένμον στον Παναθηναϊκό Superfoods προέκυψε αιφνιδιαστικά, με τους "πράσινους" να ανακοινώνουν την απόκτησή του το βράδυ της Τετάρτης (12/7). Ο 27χρονος γκαρντ εγκατέλειψε την Τουρκία μετά από δύο χρόνια, όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπουγιουκσεχίρ και της Γκαζιαντέπ. Στη δεύτερη βρέθηκε να συνεργάζεται με τον Στέφανο Δέδα, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε.

Δεν το λέμε εμείς, το παραδέχεται ο GM της τουρκικής ομάδας, που μίλησε στο Sport24.gr για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Boray Dai σχολίασε τη μετακίνηση του μέχρι πρότινος ηγέτη της Γκαζιαντέπ στον Παναθηναϊκό, εξηγώντας αρχικά τους λόγους για τους οποίους η δική του ομάδα έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει πριν από ένα χρόνο.

" Τον είχαμε δει καλά από την παρουσία του στην Μπουγιουκσεχίρ, οπότε είχαμε εικόνα της ποιότητας και των δυνατοτήτων του. Γι αυτό καταθέσαμε γρήγορα πρόταση, δεν ήταν βέβαια εύκολη υπόθεση αφού, όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον για εκείνον ήταν μεγάλο. Αναγκαστήκαμε να περιμένουμε μερικές εβδομάδες γιατί πιστεύαμε πολύ στο ταλέντο του", ανέφερε αρχικά, πριν σταθεί στον ρόλο που έπαιξε ο Στέφανος Δέδας στην ολοκλήρωση της μεταγραφής:

" Του εξήγησε τον ρόλο που θα είχε στην ομάδα, είχε συχνή επαφή μαζί του μέσα στο καλοκαίρι, για να του δώσει να καταλάβει πόσο σημαντικός θα είναι για την ομάδα. Το βασικό είναι πως η Γκαζιαντέπ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια μπορεί να δώσει το έναυσμα για κάποιον παίκτη να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Πάρτε για παράδειγμα τον Κόρι Χίγκινς και τον Τζόι Ντόρσεϊ, που ακολούθως έπαιξαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα. Κάπως έτσι, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας και δικαιώθηκε".

Πέραν του τηλεφωνικού της επικοινωνίας με τον 27χρονο γκαρντ, ο Στέφανος Δέδας είχε ακόμη κάτι στο οποίο βοήθησε σημαντικά. Την προπονητική του φιλοσοφία, που έκανε πιο εύκολο για τον Μάρκους Ντένμον να παρουσιάσει το ταλέντο του σε υπερθετικό βαθμό. Ο Boray Dai εξήγησε ότι " ο Στέφανος (Δέδας) θέλει να δίνει ελευθερία στους παίκτες του, κάτι το οποίο "εκμεταλλεύτηκε" σωστά ο Μάρκους (Ντένμον) προκειμένου να κάνει όσα έκανε. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία. Δεν ήταν εύκολη η μεταγραφή του στην Γκαζιαντέπ, αλλά τα καταφέραμε και πιστεύω πως κερδίσαμε όλοι από αυτή τη συνεργασία. Η ομάδα κατάφερε να μπει στα playoffs, κι ο ίδιος να πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός".

GM της Γκαζιαντέπ: "Ντένμον, όπως Χίγκινς και Ντόρσεϊ"

Ειλικρινά σου λέω πως το είχα πολύ έντονα στο μυαλό μου, ήταν κάτι το οποίο περίμενα. Τα πήγε εξαιρετικά στην Τουρκία αυτά τα χρόνια, και δη στην ομάδα μας. Δεν είχαμε μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά αυτός έκανε τη διαφορά. Είχε μεγάλη συμβολή στην πορεία της ομάδας, ήμουν σίγουρος πως θα εξαργυρώσει όλα αυτά με μία καλή μεταγραφή. Γι αυτό δεν μου έκανε εντύπωση όταν άκουσα πως υπέγραψε στον Παναθηναϊκό", απάντησε αρχικά ο παράγοντας της τουρκικής ομάδας, πριν προσθέσει πως " είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί κι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτό το επίπεδο και να έχει σημαντικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως ο Τσάβι Πασκουάλ θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί όλα θετικά χαρακτηριστικά του στο παρκέ και να του δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής".

Παρεμπιπτόντως, το "τριφύλλι" δεν έπαιξε μόνο του για να αποσπάσει την υπογραφή του αυτό το καλοκαίρι. Ο Boray Dai υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως για τον παίκτη υπήρχε ενδιαφέρον (σε φιλολογικό επίπεδο) από ακόμη δύο ομάδες της EuroLeague, την ώρα που (και) η Μπάνβιτ είχε ενημερώσει την πλευρά του παίκτη για το ενδιαφέρον της. Η Κυπελλούχος Τουρκίας, που έφτασε μέχρι το Final Four του Basketball Champions League, είχε καταστήσει σαφές πως το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της.

" Μέσα στον χειμώνα κάποιες πιο μεγάλες ομάδες της Τουρκίας είχαν ενημερώσει τον εκπρόσωπό του πως ενδιαφέρονταν για να τον αποκτήσουν άμεσα, αλλά εκείνος δεν ήθελε να φύγει. Ήταν ικανοποιημένος από τη δουλειά που γινόταν στην Γκαζιαντέπ, από τον ρόλο που είχε και από την επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν ήθελε να φύγει στα μισά της χρονιάς για να πάει αλλού, παρότι θα έβρισκε καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Δεν τον ενδιέφερε να πάρει κάποια χρήματα παραπάνω εκείνη την στιγμή, αλλά να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να έχει κέρδος από την ομαδική επιτυχία. Κι αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και το πως λειτουργεί ως άνθρωπος, εντός κι εκτός παρκέ", εξήγησε.

GM της Γκαζιαντέπ: "Ντένμον, όπως Χίγκινς και Ντόρσεϊ"

Μιας κι η κουβέντα πήγε στο κομμάτι της προσωπικότητας και του χαρακτήρα, δεν θα μπορούσε παρά να ερωτηθεί για αυτά: " Τρομερό παιδί, όπως στο λέω. Έχει ποιότητα ως χαρακτήρας, που φαίνεται στην επαφή του με τον κόσμο. Ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, δεν μας έφερε σε δύσκολη θέση ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο καλός στο γήπεδο, αλλά κι εκτός αυτού. Ήταν υπάκουος στις προπονήσεις, τους αγώνες, τις αποστολές, ήρεμος χαρακτήρας και πράος. Συμπεριφέρεται σαν γηγενής, θα το δείτε κι εσείς στην Ελλάδα αυτό. Δεν είναι ο τυπικός ξένος που μπορεί να κουβαλάει άσχημες συνήθειες. Ήταν το ακριβώς αντίθετο", ανέφερε και πρόσθεσε πως " προσαρμόζεται εύκολα σε καταστάσεις και συνθήκες, δεν θα έχει τέτοια προβλήματα στην Ελλάδα. Θα το διαπιστώσετε σύντομα πως είναι ένα σπουδαίο παιδί. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το ποιον του και τον χαρακτήρα του".

Όσο για το τι περιμένει να δει από εκείνον στο υψηλότερο επίπεδο; " Η EuroLeague είναι το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, αλλά ο Μάρκους (Ντένμον) έχει τις βάσεις για να πετύχει. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη, οπότε θα προσαρμοστεί δίχως προβλήματα. Θα τον βοηθήσει η τριβή που είχε στην TBL αυτά τα χρόνια".

AP Photo/John Locher

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ